Azrael Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 Dobrý den Prosím o radu , zda je možné v Octavii I 1,9 SDI vyměnit motor za TDI a hlavně za jakých podmínek. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azrael Vloženo 5. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 Rád bych se zeptal,jestli nemá někdo zkušenost s výměnou motoru v Octávii I SDI za motor TDI.Pokud ano,jak je tosložité a jaké jsou podmínky pro provoz.Jestli se to musí hlásit na DI případně jinde.Předem děkuji za jakýkoliv názor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 Jde udělat všechno, ale nebude to legální a bude to docela drahé. Raději SDi prodej a kup TDi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimTDI Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 radši to prodej a kup si auto s TDI...sice to vyměnit jde, ale je to docela práce a měl bys jiný kód motoru, což by mohl být problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 presne tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkali Vloženo 6. Březen 2008 Sdílet Vloženo 6. Březen 2008 Přesně tak, už se to tu probíralo. Legálně to moc nejde, technicky ano. Stejná rada jako JIMTDI - prodej to a kup TDI. Nejlevnější a papírově správné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Je možné přestavět Sdičko na TDI 81 KW ? Vydrži to motor nebo je výrobně poddimenzován ?? dik za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Je možné přestavět Sdičko na TDI 81 KW ? Vydrži to motor nebo je výrobně poddimenzován ?? dik za rady Zajímavá otázka ale jak nad tím přemýšlím tak by se to ani nevyplatilo, protože jednotka má jiný hodnoty a elektrika si myslím že bude taky jiná ale jsem zvědav co se tady shromáždí ¨za názory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Olis Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Taky jsem zvedavy.... Mam SDI a kamarad zrusil auto, ma v nem 81 kw tak premyslim jestli ten vrak od nej nekoupim a nenecham si prehodit motor, eletriku a prevodovku. A jako bonus ziskam i klimatizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Už se to tady řešilo a výsledek byl takovej, že by to byla nelegální úprava, nikdo to nedokáže zapsat do TP. Jinak se musí vyměnit snad celej motor, elektrika atd., atakže výsledek, prodat SDi a koupit TDi, je to lepší, legální a hlavně levnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Už se to tady řešilo a výsledek byl takovej, že by to byla nelegální úprava, nikdo to nedokáže zapsat do TP. Jinak se musí vyměnit snad celej motor, elektrika atd., atakže výsledek, prodat SDi a koupit TDi, je to lepší, legální a hlavně levnější. V Mladý Boleslavi by prestavbu možna dovolili. Mě se jedna jestly ten motor vydrží ty tlaky od turba nic vic. Mam SDi pocitivě zajety a nechci kupovat motor o kterym nic nevim. Zas moc věci se snad nemusi měnit ne. Turbo pár hadic chladič vzduchu. nějaka ta EL, ŘJ a to je všechno ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 V Mladý Boleslavi by prestavbu možna dovolili. Mě se jedna jestly ten motor vydrží ty tlaky od turba nic vic. Mam SDi pocitivě zajety a nechci kupovat motor o kterym nic nevim. Zas moc věci se snad nemusi měnit ne. Turbo pár hadic chladič vzduchu. nějaka ta EL, ŘJ a to je všechno ne? A jojo to jo a co brzdy???Nemá to náhodou malý kotouče a vzadu bubny????A převodovka???Tý by se to asi taky moc nelíbylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 A jojo to jo a co brzdy???Nemá to náhodou malý kotouče a vzadu bubny????A převodovka???Tý by se to asi taky moc nelíbylo To je problem brzdy předělat. Bubny vzadu byly už nejsou. A rychlostku jedině 6 ti kvalta 5 je malo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 To je problem brzdy předělat. Bubny vzadu byly už nejsou. A rychlostku jedině 6 ti kvalta 5 je malo. No on ten motor je hlavně jinak dělanej má jiný ojnice , písty ...... atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 No on ten motor je hlavně jinak dělanej má jiný ojnice , písty ...... atd No tohle je odpověd kterou sem chtěl slyšet,že je jinak stavěnej. Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Pokud je mi známo-tak motor SDi je koncepčně a konstrukčně prakticky totožný s motorem 1.9 TDi 66Kw.Akorát že k SDI je přiřazena převodovka 02K(jako k 1.6 55-74Kw a 1.4 16V) k TDi pak převodovka 02J.Takže převodovku určitě vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Pokud je mi známo-tak motor SDi je koncepčně a konstrukčně prakticky totožný s motorem 1.9 TDi 66Kw.Akorát že k SDI je přiřazena převodovka 02K(jako k 1.6 55-74Kw a 1.4 16V) k TDi pak převodovka 02J.Takže převodovku určitě vyměnit. Byl jsem ve škodovce pro díly tak jsem se na to ptal a říkali mi že je to jiný motor že má jiný ojnice a písty a celkově ten motor je jinej - myslím si že ve škodovce tomu asi rozumí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Byl jsem ve škodovce pro díly tak jsem se na to ptal a říkali mi že je to jiný motor že má jiný ojnice a písty a celkově ten motor je jinej - myslím si že ve škodovce tomu asi rozumí Nevim no ale přijde mi divný ,že by vyráběli stejnou věc dvakrát. Navíc SDi se moc neprodávali takže by se to i nevyplatilo. A ve škodovce ti řeknou bůh ví co, aby tě zmátli a koupil jsis pro ně cenově výhodnější dily nebo rovnou auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Pokud je mi známo-tak motor SDi je koncepčně a konstrukčně prakticky totožný s motorem 1.9 TDi 66Kw.Akorát že k SDI je přiřazena převodovka 02K(jako k 1.6 55-74Kw a 1.4 16V) k TDi pak převodovka 02J.Takže převodovku určitě vyměnit. Podle mě je to taky tak. S tou převodovkou máš pravdu. A 81 Kw měly ještě jiny vstřiky čerpadlo to nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 (editace) Nevim no ale přijde mi divný ,že by vyráběli stejnou věc dvakrát. Navíc SDi se moc neprodávali takže by se to i nevyplatilo. A ve škodovce ti řeknou bůh ví co, aby tě zmátli a koupil jsis pro ně cenově výhodnější dily nebo rovnou auto. Mě je to fuk já nic předělávat nebudu jen říkám co mi řekli Editováno: 16. Duben 2008, autor: Lukascheck Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dízlovej král Vloženo 20. Duben 2008 Sdílet Vloženo 20. Duben 2008 Mě je to fuk já nic předělávat nebudu jen říkám co mi řekli No koukam ,že tady mezi vami moc velkej úpravce asi neni. Služebni octa TDI PD 96 Kw chip na 122 kw a mazec podvozek je na ten motor uplně out. A taky to ten výkon zatim vydrzel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 No koukam ,že tady mezi vami moc velkej úpravce asi neni. Služebni octa TDI PD 96 Kw chip na 122 kw a mazec podvozek je na ten motor uplně out. A taky to ten výkon zatim vydrzel. Jojo hlavně ty ze svýma 7 příspěvkama jsi znalec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 No koukam ,že tady mezi vami moc velkej úpravce asi neni. Služebni octa TDI PD 96 Kw chip na 122 kw a mazec podvozek je na ten motor uplně out. A taky to ten výkon zatim vydrzel. Tak si kup HPcka a budes mit zase slabej motor k tomu podvozku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ntb Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 Ciste teoreticky, nedaval se tenhle motor 1.9 SDI do Felicie jako 1.9D papirove jsou na tom snad stejne, ne? Jinak s tou upravou, ty pisty a ojnice musi byt urcite jiny. Protoze jestlize v tom je turbo, ktery dela vetsi tlaky, vetsi teplotni rozdily, tak se i ten pist víc roztahuje. Takze by se museli dat asi s mensim prumerem, aby tam byla vetsi rezerva pro pripadnou roztaznost. Co treba vim, tak pri prestavbach tatrovackejch motoru, ke kterym dodelavaj turba, tak je nutny tyhle veci menit. Vim že octavka není náklaďák, ale pokud byl motor navrženej aby pracoval primarne bez turba, tak ta uprava bude muset jit vic do hloubky, aby všechno běhalo tak jak má na 100%, než aby si někdo předčasně odepsal engine... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukascheck Vloženo 22. Duben 2008 Sdílet Vloženo 22. Duben 2008 Ciste teoreticky, nedaval se tenhle motor 1.9 SDI do Felicie jako 1.9D papirove jsou na tom snad stejne, ne?Jinak s tou upravou, ty pisty a ojnice musi byt urcite jiny. Protoze jestlize v tom je turbo, ktery dela vetsi tlaky, vetsi teplotni rozdily, tak se i ten pist víc roztahuje. Takze by se museli dat asi s mensim prumerem, aby tam byla vetsi rezerva pro pripadnou roztaznost. Co treba vim, tak pri prestavbach tatrovackejch motoru, ke kterym dodelavaj turba, tak je nutny tyhle veci menit. Vim že octavka není náklaďák, ale pokud byl motor navrženej aby pracoval primarne bez turba, tak ta uprava bude muset jit vic do hloubky, aby všechno běhalo tak jak má na 100%, než aby si někdo předčasně odepsal engine... Konečně někdo normální a logicky uvažující Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.