Přejít na obsah

životnost TDI 66kw nebo 81kw

David82

Doporučené příspěvky

Zdravim,

chtěl bych koupit Octávii r.v.99 nebo 2000 s TDI 66kw nebo 81kw. Zatím co jsem viděl tak měli okolo 180tis. km až do 215tis. se serviskama v ČR. Mám tedy dotaz jaká je životnost těchto motorů? A na co bych si měl dát pozor.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád co jezdí pro jednu firmu rozvoz, tak benzínouvou 1,8T prodával když měla 550000km za sebou a stále ok.

Vypadala tak na 200tisíc km. Teď má TDI 66kw... Jezdí denně 500km, zastávky asi tak po 10 - 50 km. Nevím jak PD, ale TDI jsou držáky.

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři

tak to zkusim rict jeste jednou 1.8T zere jen kdyz jezdi po meste. Z VW motoru jsem mel moznost dlouhodobe zkusit jen 1.8T a 1.9TDi kdyz jedu na dalky tak 1.8T zere do 8l a 1.9TDi do 6l. Po 200 000km by nemeli byt citit zadne poklesy vykonu ani u jednoho motoru. Poruchovost je stejna TDi vaha, 1.8T civky.

Odkaz ke komentáři

Kamoš má chipovanú 66 kW tdi (r.v.2000) najazdených 415 000 ! Ešte aj spojka je originál ! No a má aj novú PD ( 77 kW) combi štvorkolku, ale tej starej sa motoricky nevyrovná... To celkom vážne.

1.9 SDI 750 000km

1.9 TDI 66kw700 000KM-trochu horší starty jinak to jde čau

Odkaz ke komentáři

81kw najeto prez 200tis. od 160 tis to ma prez 150 koni a ted to ma 183 koni odbrzdeno. Co mi odeslo nekolikrat byly brzdy, motorove to je OK vydrzi moc, pocitej max vymena trysek,rozvoda nejvice opotrebovajici se cast je turbo to je dost problemove, kdyz se s tim jezdi jak se rika jako duchodce.

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

dělam v servisu a měl sem tu i octu s 830tis km. rok 98a typ motoru ahf , jen měnily turbo jinak o.k. ,nestačil sem se divit...je to tim že sou první majitelé jinak další by se našli že by to stočily určitě na 200t. a pak se nemaj šířít informace že auto s 20tis už nebrat je to moc. takový lidi nechápu co to tvrděj.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...