Triplseven Vloženo 12. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2008 Já taky ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 12. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2008 Taky ne, snad příští týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 12. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2008 Tak jsem dnes přezul na zimní a řeknu vám, že z 195/50 15 na 165/70 14 a ještě na plech, je to hnus. Už aby bylo jaro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FRANK Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 Zde najdete přehled úseků s povinností zimních pneu včetně mapky: http://data.idnes.cz/g/zpravy/kam_musite_prezout.htm pokud už to tu někde je, tak se omlouvám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 já jsem se přezul ráno v práci... si nebudu ničit boty žejo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasM Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 To Tom Muaddib: No to mě taky napadlo, že z hlediska samopovolení může namazáním šroubů nastat problém. Na druhou stranu, pokud jsou šrouby dotaženy předepsaným momentem 125Nm. Stříknul jsem je Konkorem ve spreji. Doufám, že se nepovolí, časem to utažení asi ještě raději zkontroluji, neb se mám rád Stalo se už někomu, že by se vyšroubovalo všech 5 šroubů a dotyčný by jejich povolení včas nezaznamenal? Já jsem tedy dost citlivý na všechny vibrace a zvuky, myslím, že bych si toho včas všimnul. Na druhou stranu už jsem kdysi musel měnit píchlé kolo na dálnici a to je opravdu hnus práce. A ještě kdybych nemohl pak v takové situaci nemohl odtáhnou šrouby... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 Jj take jsem jeste neprezul, ale o vikendu se na to vrhnu, bude na to cas bo jsem se vycrashoval na biku, takze si ted na kole chvilu nezajezdim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom Muaddib Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 TomasM: Tak já osobně si nemyslím, že by se muselo povolit třeba všech pět, mimoto asi bys to určitě poznal... ale dokáži si představit situaci kdy uvolněný šroub někomu kolemjdoucímu spraví obličej, případně výlohu, a určitě znám i lidi, který nepoznaj že jednou na prázdný gumě... a spousta ženských si klidně řekne "dneska to nějak kope" a najednou kolo v pr... Možýná fantazíruju... ale rozhodně bych je nemazal... fakt ale je že antikoro uškodit nemůže... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 mažu šrouby už asi 6let a nikdy ani náznak povolení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 Tak pokud je šroub utažený, jak má, tak drží i s namazaným závitem. Proč by se měl jako povolit? Přesně jak píše Luke..mažu šrouby od počátku na všech autech a vždycky všechno drželo, jak má. Fakt se ale směju, jak tu někde padlo, že se nemají mazat olejem, stačí jen Konkorem S namazanými šrouby jde jen o to, že při jejich povolování se nemusí používat dvoumetrová tyč nastrčená na klíči Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 já totiž pořád čekám na zdůvodnění, proč? padá tady, že se šrouby mazat pomalu nesmí, ale nikdo neřek důvod. jako kdyby se mi stalo, že se povolujou potom nějak snadno, pak bych to nedělal, ale nic takovýho se neděje a předcházím tím případnýmu přireznutí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 No, ja si myslím, že se to nemá mazat nějakou obyč vazelínou, aby při zahřátí se nedostal tuk do brzd, proto používat poze maziva k tomu určené, teda aspoň si to myslím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melman Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 Poradí mi někdo ? Mám alu a na zimu budu dávat plecháče, muším dát i jiné šrouby ? V návodu k obluze to tak uvádějí (měl jsem Ford a tam byly jiné šrouby na alu i na plechy). Jak je to u Octavie II ? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 jestli máš sériový alu a plechy, tak ti stačí jedny šrouby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasM Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 Myslím, že na OII se používají stejné šrouby na alu i plech. Na léto mám origo alu 17" a na zimu plech 16" a šrouby (lehce namazané :-) tam sedí jako zadnice na hrnci :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 já jezdím přezouvat do penuservisu a nikdy jsem tam neviděl, že by mazali šrouby... ... pravdou je, že to tam povolujou tou "pistolí" jinak při defektu bych snad neměl ani tak strach, že bych nepovolil nenemazaný šroub, jako spíš strach z toho, že pak ten ALU disk nepůjde sundat z náboje... protože to tam prostě oxiduje, ač to mažou nějakým tím mazadlem... prostě sundat ty zoxidovaný alu kola je docela psycho ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 spíš bych se chtěl dívat, jak si v pneuservisu přezouvaj vlastní auta...cizí mu může bejt šumák jestli líp povolí nebo nepovolí šroub. navíc po tý pistoli by to stejně měli ještě dotáhnout ručně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@f Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 Dokonce na nektery bezpecaky se nesmi primo podle instrukci vyrobce pouzivat ty pistole vubec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 Luke... mluvil jsem o povolování šroubů... samozřejmě, že když ho utahujou, tak pistolí a pak momentovým klíčem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 mno, já teda co jsem asi 2x v životě byl v pneuservise na přehazování kol, tak se tam nikomu nepodařilo šrouby povolit tou pneu pistolí a vždycky si je trochu povolil klíčem... radši fakt přehazuju sám, protože i když jezdíme pro gumy ke známýmu, tak ty chlapy se tam k tomu chovaj, to bych blil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 U6 máš přezuto Luku?? Dnes byly 4°C i ve dvě odpo A ráno namrzlá mlha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Triplseven Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 praha rano jeden stupeň odpoledne 8 stupnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 ještě ne, ale zejtra na to jdu, protože před chvilkou jsem dorazil z Prahy domu a cestou i 2,5°C takže už je čas i pro mě. taky jsem tu štreku jel za 5,8l/100km Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 JJ, už je myslím čas, ráno když jsem viděl 0,5 stupně tak jsem si na Tebe vzpomněl :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markiii Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 tak ja uz mam přezuto bylo to za chvili hotove , ted když vidim ty mraziky po ranu tak je uz na čase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky