Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím,

měnil jsem včera letní pneu (Bridgestone ER300 - 205/55/16) za zimní (Pirelli Sotozen 195/15), disky original Škoda - Rider a nestačil jsem se divit. Na jedné straně mám v podběhu vydřené místo od vnitřní strany pneu. Vůbec nechápu čím to může být. Je to vydřený v místě, kde je maximální rejd pneu, tam se to dotýká podběhu. Dřív jsem si toho nevšiml. Až nyní při výměně pneu. Nechal jsem mezitím udělat nové brzdy - kotouče i desky. Nevíte v čem by mohl být problém? Geometrie? Špatně udělané brzdy?

Díky za názory....

Upraveno od nneill

A máš u těch 16tek správný ET ?

• Autor

Ano, ET by mělo být v pořádku. Připomínám, že to dělá jen na jedné straně....

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE

Ten plastový podbeh máš dobre nahodený a primontovaný ku kasni?

• Autor

Plastovy podbeh drzi jak prikovany. Je to vydrene na spojeni plastu a kovu - v místě, kde vytočíš kola do maximálního rejdu - tak tam to chytá vnitřkem gumy. Jinak pneu jsou BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS.

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE

mě to dřelo na předchozí oct a dře mi to i na rs.. i při použití sériovýho rozměru pneu a předepsaných disků..

opíralo se mi to o železo,ne o plast

Špatné disky. Použít pořádná kola např. 7,5 x 16 ET 35 a ne škodovácký mrdky.

Milane Milane... jsou špatný plechový disky origo octavia 15" s pneu 195/65 ?

a Spidery 17" s gumou 205/50 je taky mrdka?

dobrý lol:smich:

letní 8,5x17ET30

zimní 8x17ET35

a nedře nic :kuk:

ja si myslím že o je vada od výroby,že je to na těsno a záleží třeba jak usadí nápravnici

a nebo pak když někdo dělá geošku,tak jí udělá špatně a udělá to tak,že má na jednu stranu větší rejd

Milane Milane... jsou špatný plechový disky origo octavia 15" s pneu 195/65 ?

a Spidery 17" s gumou 205/50 je taky mrdka?

dobrý lol:smich:

Škoda kola mají špatný ET, tudíš jsou to mrdky. Mám 8x17 ET 35 s gumou 215/45/17 a nikde nic nedře. Tak kdo tady má blbý kola?

PS: na zimu mám plechy 6,5x16 ET 43 gumu 205/55/16 a taky nic v plným rejdu nedře...

Upraveno od Milan II

aha, já geošku dělal hned po výměně podvozku a snad je to udělaný pořádně :)

Tak kdo má blbý kola?

98% octavií podle tebe :smich: :smich:

nechceš jít dělat do škodovky a poradit jim jak se to má dělat? oni totiž u toho asi nepřemýšlí když od výroby na svoje auta dají špatný kola

• Autor

Hoši hoši, žádná rozumná rada. Jako laik si nejsem jist, jestli jsou origoš 16" Škoda disky Rider shit nebo ne a rovněž pneu BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS mi připadají za tu cenu docela dobrá volba. Ještě jsem na to koukal a drhne mi to zčásti o podběh a z části o plech za kolem v maximálním dorazu. Před nasazením Bridgestone a před opravou brzd mi to nedělalo - jezdil jsem na stejných, jak vy říkáte "shit" discích, pouze na jiných pneu - BFGOODRICH G-FORCE PROFILER 91V 205/55 R16. Takže názor s disky vypouštím.....

Spíš by mne zajímalo, jestli tohle může způsobovat například zmiňovaná výměna brzd......atd....

:o))))))

Předpokládám, že ti dře pravé kolo? Mě to dělalo taky, teda až po snížení. V serii to bylo ok. Jsem to musel trochu přizvednout a v poho. Takže ti taky neporadim, ale je to divny, že při stejný výšce, plnym rejdu dře jen jedno kolo a ne obě...

výměna brzd na to nemá jedinej vliv.. leda že by se třeba dělali nějaký čepy a pak geoška..

• Autor

Zítra zkusím nechat udělat novou geošku a uvidím...

Urcite bych zkusil udelat geomterii, me take drelo,ale mel jsem nespravny romer gum : 225/50 R17 ted mam 205/50 R17 a je vse v poradku.

Urcite bych zkusil udelat tu geometrii

Myslis ze nejaka vule v cepech nemuze byt?

si taky myslim že geoška je udělaná k jedný straně. Prostě na jednu stranu větší rejd.

Milan II: nejdřív si prosímtě promysli co píšeš :palec2: myslíš že Borbety sou šity?

mam napad, udelej si to sam, na tyčce rizenmi u kulovýho čepu jednu tyčku pootoč treba o 2x360 stupni, u druhýho kola to zkus taky, a mas geometrii stejnou.akorat budes mit nakrivo volant, tak ho budes muset narovnat.

Mám origo škodovácké disky a dře mě taky při plném rejdu pravé kolo do plechu podběhu.Ale nijk to neřeším,co vím ,tak to chytá každému třetímu.Asi "soudruzi udělali někde chybu" :palec2:lol:smich:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.