Přejít na obsah

benzínové motory 1.6 74 kW, nejvhodnější palivo

perníkář

Doporučené příspěvky

Hmmm, já jsem zase četl o palivech Shell v ČR velice nehezký článek a mimo jiné tam bylo zmíněno, že se jedná o naprostoobyčejné phm ikdyž prodávané s velikou přirážkou. Obdobný článek vyšel v posledním Autotipu a výsledek byl přibližně následující. "Čekali jsme od toho víc..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky sem neslyčel na Shell nic pěknáho, kámoš co má octu RS říkal že s benzínem shell mu to nejede úplně nejlíp a na takových motorech si myslím že se to dá dost poznat. ale samozřejmě může to být kec. Ale osobně na shell maximálně vysát auto

Odkaz ke komentáři

jedine Shell V-Power....neni pravda, ze jsem dal o dve kacky vic a pocitove se jede lepsi. Taky kdyz to chces vyzkouset, tak musis vyjet par nadrzi, aby jsi ten rozdil poznal a ne na jednej nadrzi, kde mas jeste natural95 kol1 je fakt, ze to neudela stihacku, ale auto je zivejsi, lepsi rozjezdy a akcelerace.

Odkaz ke komentáři

Já tankuji 95-ti oktanový Shell V-Power do svého už třetího auta. 1.Škoda RAPID 136_2.FIAT Punto 55S_3. Škoda OCTAVIA 1.8T. Všechny byly ojeté a u všech jsem pozoroval zlepšení, ale až tak po 3-tí nádrži. /Při prvním natankování bylo patrné spíš zhoršení./ Auto začalo líp reagovat na plyn /při prošlápnutí letí hned do otáček-není tam žádné zakucknutí/ a tak po 6-té plné nádrži klesla i o nějakých 0,5 l spotřeba.

Ale je to jen můj názor. Možná má někdo opačnou zkušenost.

Odkaz ke komentáři

Odzkoušej a uvidíš. Já osobně mám zkušenosti různé. U laděné Feldy 1.6 byl přechod z N95 na VP nebo zpět poznat okamžitě. U VP hlubší zvuk, rychlejší reakce na plyn a lepší zátah v nižších otáčkách, po pár nádržích zvuk o poznaní hlubší a tišší a lehký pokles spotřeby. Pak při natankování běžného N95 bylo auto "zdechlé". Podonou zkušenost udělali kolegové s Feldou 1.3 a Vectrou 1.8. Teď u Okty jsem zkusil 3 nádrže VP, ale rozdíl nula nula nic proti tomu nejlevnějšímu benzínu, co mám na své každodenní trase.

Odkaz ke komentáři

Ja vyzkousel taky uz kde co, ale nejlepsi pomer vykon/cena je u obyc N98. Jinak to jede samo nejlip na V-power racing :) OMV jsem bral dlouhy roky nejcastejs, posledni cca rok uz tam nejezdim, vyrazne se zhorsili a auto na to div neudusi. Neni to u jedny pumpy, zkusil sem jich posledni dobou vic a vzdycky stejnej vysledek, nevim, co zmenili.

Odkaz ke komentáři

Jojo, posledni dobou jezdim prevazne na N98 (ale auto na nej zere cca o pul litru vic, aspon podle palubaku, ale to muze byt i tim, ze to proste svadi k tomu, trochu to tocit :)), jinak VP racing je bomba, ale trochu drahej spas, obcas si dopreju plnou, pak si vycistim sedacku a zase jezdim normalne :)

Odkaz ke komentáři

Já osobně mám zkušenosti různé. U laděné Feldy 1.6 byl přechod z N95 na VP nebo zpět poznat okamžitě. U VP hlubší zvuk, rychlejší reakce na plyn a lepší zátah v nižších otáčkách, po pár nádržích zvuk o poznaní hlubší a tišší a lehký pokles spotřeby. Pak při natankování běžného N95 bylo auto "zdechlé". Podonou zkušenost udělali kolegové s Feldou 1.3 a Vectrou 1.8.

Tenhle popis sedi i u mne. Jinak auto je cipovany, ma KN filtr, Denso svicky, ladak, lehkobeznej olej, nevim, jak moc to bude znat u auta bez tehle "uprav" :) Jo a mimo jine se taky vyrazne na ty lepsi benziny, aspon u mne, klidni volnobeh a studenej motor nema takovy trable se probudit, obzvlast v pondeli po ranu je to znat ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...