Publikováno Listopad 20, 200816 r Hledal jsem hledal zda-li již něco podobného tu není. Nedávno jsem slyšel že snad paliva Shell jsou co se týká kvality paliv ty nejlepší. já osobně tankuji u OMW málokdy naberu u jiné stanice to už musí být... zatím se mi zdáo vše v pořádku. pak jsem ale slyšel o palivech Shell....
Listopad 20, 200816 r Ahoj, mám taky 1.6/74 kW a tankuji jenom Shell V-Power a musím říct, že rozdíl od normálního Naturalu 95 tam je. Zkoušel jsem brát i OMV Carerra 100, ale tady jsem rozdíl mezi V-Power a Carerra nepocítil (spíš minimální, téměř žádný)...
Listopad 20, 200816 r Hmmm, já jsem zase četl o palivech Shell v ČR velice nehezký článek a mimo jiné tam bylo zmíněno, že se jedná o naprostoobyčejné phm ikdyž prodávané s velikou přirážkou. Obdobný článek vyšel v posledním Autotipu a výsledek byl přibližně následující. "Čekali jsme od toho víc..."
Listopad 20, 200816 r to lukash: netýkal se ale ten nehezký článek Shell nafty? Na benzín si nikdo nestěžoval...
Listopad 21, 200816 r Taky sem neslyčel na Shell nic pěknáho, kámoš co má octu RS říkal že s benzínem shell mu to nejede úplně nejlíp a na takových motorech si myslím že se to dá dost poznat. ale samozřejmě může to být kec. Ale osobně na shell maximálně vysát auto
Listopad 21, 200816 r No mě zase nepřijde nějakej rozdíl mezi N95 a carrerou....snad jen v ceně že carrera je o kačku dražší... Upraveno Listopad 21, 200816 r od Marek
Listopad 21, 200816 r taky mi přijde, že v tom není skoro rozdíl. ani ve spotřebě ani v dynamice. podle mě je to jenom pocit,že to líp jede, když sem za ten benzín dal o 2kč víc
Listopad 21, 200816 r jedine Shell V-Power....neni pravda, ze jsem dal o dve kacky vic a pocitove se jede lepsi. Taky kdyz to chces vyzkouset, tak musis vyjet par nadrzi, aby jsi ten rozdil poznal a ne na jednej nadrzi, kde mas jeste natural95 je fakt, ze to neudela stihacku, ale auto je zivejsi, lepsi rozjezdy a akcelerace.
Listopad 21, 200816 r Autor to s tebou musím souhlasit, nějaké výslekdy poznáš až po delším používání. Pokud natankuješ ani né plnou nádrž kde budeš mít ještě zbytky pětadevadesátky tak to je pěkně vo ničem!!! a ty tankuješ už jen u Shellky???
Listopad 22, 200816 r Autor tak dnes jsem tam natankoval poprvé Shell W Power tak uvidíme či bude zlepšení....
Listopad 22, 200816 r Já tankuji 95-ti oktanový Shell V-Power do svého už třetího auta. 1.Škoda RAPID 136_2.FIAT Punto 55S_3. Škoda OCTAVIA 1.8T. Všechny byly ojeté a u všech jsem pozoroval zlepšení, ale až tak po 3-tí nádrži. /Při prvním natankování bylo patrné spíš zhoršení./ Auto začalo líp reagovat na plyn /při prošlápnutí letí hned do otáček-není tam žádné zakucknutí/ a tak po 6-té plné nádrži klesla i o nějakých 0,5 l spotřeba. Ale je to jen můj názor. Možná má někdo opačnou zkušenost.
Listopad 22, 200816 r Autor právě že jsem dostal radu ať začnu tankovat u Shell, že to mám příznivý vliv. Budu s tím pokračovat nadále a dodržovat to abych ta paliva nemíchal... říkám uvidím jaké to přinese změny.
Listopad 22, 200816 r Odzkoušej a uvidíš. Já osobně mám zkušenosti různé. U laděné Feldy 1.6 byl přechod z N95 na VP nebo zpět poznat okamžitě. U VP hlubší zvuk, rychlejší reakce na plyn a lepší zátah v nižších otáčkách, po pár nádržích zvuk o poznaní hlubší a tišší a lehký pokles spotřeby. Pak při natankování běžného N95 bylo auto "zdechlé". Podonou zkušenost udělali kolegové s Feldou 1.3 a Vectrou 1.8. Teď u Okty jsem zkusil 3 nádrže VP, ale rozdíl nula nula nic proti tomu nejlevnějšímu benzínu, co mám na své každodenní trase.
Listopad 24, 200816 r Ja vyzkousel taky uz kde co, ale nejlepsi pomer vykon/cena je u obyc N98. Jinak to jede samo nejlip na V-power racing OMV jsem bral dlouhy roky nejcastejs, posledni cca rok uz tam nejezdim, vyrazne se zhorsili a auto na to div neudusi. Neni to u jedny pumpy, zkusil sem jich posledni dobou vic a vzdycky stejnej vysledek, nevim, co zmenili.
Listopad 24, 200816 r Jojo, posledni dobou jezdim prevazne na N98 (ale auto na nej zere cca o pul litru vic, aspon podle palubaku, ale to muze byt i tim, ze to proste svadi k tomu, trochu to tocit ), jinak VP racing je bomba, ale trochu drahej spas, obcas si dopreju plnou, pak si vycistim sedacku a zase jezdim normalne
Listopad 24, 200816 r Já osobně mám zkušenosti různé. U laděné Feldy 1.6 byl přechod z N95 na VP nebo zpět poznat okamžitě. U VP hlubší zvuk, rychlejší reakce na plyn a lepší zátah v nižších otáčkách, po pár nádržích zvuk o poznaní hlubší a tišší a lehký pokles spotřeby. Pak při natankování běžného N95 bylo auto "zdechlé". Podonou zkušenost udělali kolegové s Feldou 1.3 a Vectrou 1.8. Tenhle popis sedi i u mne. Jinak auto je cipovany, ma KN filtr, Denso svicky, ladak, lehkobeznej olej, nevim, jak moc to bude znat u auta bez tehle "uprav" Jo a mimo jine se taky vyrazne na ty lepsi benziny, aspon u mne, klidni volnobeh a studenej motor nema takovy trable se probudit, obzvlast v pondeli po ranu je to znat
Listopad 25, 200816 r no kdesi swm četl, že u aut co nejsou na 98 postavený to nemá smysl to tam lejt. bylo to myslim v SM. a BMW 1 mělo dokonce nižší výkon a vyšší spotřebu než na 95...
Listopad 25, 200816 r SM uz nekolik let nectu, prave z tehle duvodu Ale ta vyssi spotreba tam asi je, u beznyho N98 myslim. U VP zase naopak dolu. Ale vyzkouseno, ze smysl to opravdu ma, aspon u me s tema myma "upravama". I Sportmotor snad N98 doporucuje.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.