Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Cau chlapi,

mám problém se svojí octavii 1,9tdi 81kw. Ted v zimě při studeném startu mi zacne rvat kontrolka teploty a blikat .. po chvíli kdyz jedu tak to prestane. Přitom chladící kapalinu mam dimenzovanou do -25. A ted byli nanejvis -2 .. Stalo se to uz nekomu ?? jak ste to popripade resili ?? diky moc za odpovedi

Editováno: , autor: sjarin
Vloženo

Zdravím, měl jsem tentýž problém. Jen potvrdím to, co napsal PROCHY603. Otevřít nádobku chladící kapaliny a dva drátky, které uvidíš, je třeba vyčistit. Já jsem je čistil starým zubním kartáčkem asi 5 minut. Závada se mi projevila před dvěma lety a dosud se neopakovala.

BTW: Kamarád byl se stejnou závadou ve značkovém servisu a měnili mu celou nádobku chladící kapaliny nákladem snad skoro 2000 Kč. V podstatě mu to ale odůvodnili správně: Chyba "čidla" uvnitř nádobky. Nelze vyměnit samostatně. Nutno vyměnit celou nádobku.

Vloženo

tak sem se na to juknul chlapi.. a mel bych ejste jeden dotaz. Musim vyčistit ty dva dratky co sou v nadobce když ji otevru ?? nebo jen ten konektor kdyz ho odpojím ??? nádobku mám skoro plnou to by znamenalo kdybych mel cistit ty dratky tak ji musim vypustit ???

• o 3 roky později...
Vloženo

Jedna otázka chlapi.. to čidlo mi neustále dělá bordel i po vyměněný nádobce.. nechce se mi s tím už štvát.. nejde to vykutit nějak jinak??? třeba vytáhnout konektor a dát tam nějaký odpor??? v servisním manuálu jsem nenašel žádné hodnoty pro proměření toho čidla. Děkuji

Vloženo (editace)

"Čidlo" tam žádné není. Jen dva dráty ve vodě. Takže jestli to chceš "ochcát" tak odpoj konektor a spoj ty dva dráty co vedou do konektoru. Rsp. to ani odpojovat nemusíš, jen "zkratni" ty dráty.

Jen je otázka proč to dělá problémy i po výměně nádobky. Jestli je zde na místě řešit důsledek před řešením příčiny.

Editováno: , autor: Wojnar
Vloženo

Nekoupil jsem origo nádobku. koupil jsem nějakej pirát... jen to chvíli fungovalo tak jsem si myslel že to bude ok tak jsem vyhodil krabičku i účtenku.... tak nemám nárok na výměnu a bavil jsem se s prodejcem a říkal mi že už 2x vyměňovali ten pirát za origo... tak to chci řešit tak... a díki :-)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...