Přejít na obsah

A pak že v USA nejsou paroubkovci :)


Mustafa

Doporučené příspěvky

Nejdřív by to chtělo shlédnout video na novinkách ODKAZ

Nechápu ty odbory. Oni vědí, že jejich firmy jsou před bankrotem a že návrh na 14miliardový uvěr jen tak neprojde, když nepřistoupí na snížení platů zaměstnanců alespoň na úroveň platů zaměstnanců zahraničních automobilek, který maj v USA svoje továrny. Takže radši budu mit ještě dva tři platy ok a pak si třeba zbankrotuj, místo toho, aby si řekli, že sme na tom špatně, potřebujeme přejít tohle zlý období a tak přistoupíme dejme tomu na to, že se na čas sníží platy, ale práce bude dál a bude třeba líp.... Takhle to bude mít dominovej efekt. Tím, že se uzavřou dejme tomu jen některý továrny ( v lepšim případě) tak stejne padne velká čast subdodavatelů, lidi nebudou mít prachy a budou padat i služby, obchody a tak... No co... VW staví v USA svoje továrny na úsporný modely po kterých bude poptávka větší, odpadnou mu konkurenti a odbory Fordu, Chrysleru a GM max zapláčou. I když spíš si myslim, že zapláčou max zaměstnanci a vedení odborů se přesune jen k jinejm automobilkám, kde budou zase parazitovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

velka trojka padne ci tam tie miliardy natlacia alebo nie. co z toho ze budu mat miliardy? budu ludia zrazu kupovat ich auta??? NIE. takze je to len docasne riesenie. holt zadubenci nereflektuju trh a slepo vyrabaju tie ich 8 valcove monstra... ktore im jaksi nejdu na odbyt vdaka krize

Editováno: , autor: martino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já plně souhlasím, počítám, že dno příjde někde kolem května/června.

Logicky si vemte, že VW je jedna z mála automobilek, která expandovala na Čínský a ostatní asiiský trh a hlavně Číná má částečně plánovanou ekeonomiku, takže té se světová krize dotke s ohledem na zbytek světa minimálně.

A jsem také zvědav, jak to bude s cenou PHM příští léto, pokud krize půjde tak, jak předpokládám, tak se ceny nafty a benzinu zase otočí nazpět, jak byly ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

upřímě se mi tyhle ceny PHM líbí a myslím si, že by mohly být přívětivější i v létě. Na severu nám tají ledovce a odkrývyjí zemi pod kterou jsou údajně pohádkové zásovy ropy. Ceny v letošním létě byly už opravdu moc.

Jen mě aktuálně docela děsí čísla týkající se škody auto a tím i MB. 1500 zaměstnanců již údajně opustilo brány automobilky. Prý se má pokračovat ještě o 2500 lidí. Škodovka bude stát každý pátek snad až práve do koncě června? Čili i to by značilo odhadovaný konec krize?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krize aspon procisti trh, vsichni kdo nemeli co nabidnou resp byli nekonkurenceschopni zarvou, pro lidi na kratkou dobu problematicka situace, ztrata zamestrnani atap, ale efekt budou mit z toho vsichni na konci toho obdobi, otazka je jak se budou chovat, jestli aktivne budou vyhledavat nove prilezitosti a nebo si kecnou doma na gauci na zadek a reknou si... a je to v prdeli. To uz je pak ale problem psychiky cloveka a ne ekonomiky.

Cina se pomalu a jiste potapi taky, ma pokles exportu (za 7 let poprve) , dvouciferny ek. rust pada jako prase minuly tyden hlasili ze udrzi 9%, tento tyden uz rikaj jenom 7%, takze taky muzeme hadat kam to doleze. jedine pozitivum vsak Cina ma, muze se oprit o rostouci domaci trh, na který se hodla zamerit, bohuzel nevim jestli substituce exportu timdle nejak pomuze zvysit pridanou hodnotu vyrobku :(

Na zacatku krize si pamatuju ze se doporucovalo nakupovat akcie VW, jelioz kdyz vsichni stali, VW rostl, kdyz vsichni padali VW stal, takze neobvykly vyvoj, ale myslim ze par lidem to vydelalo hezke penize.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...