Přejít na obsah

Topení/klimatizace

kenny_fx

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mohl by někdo jednoduše vysvětlit rozdíl mezi režimem AUTO a ECON na klimatizaci u octavie?

Předem děkuji

v režimu AUTO to udržuje nastavenou teplotu - chladí nebo topí - jak je potřeba, klimakompresor je zapnutý

v režimu ECON to taky udržuje nastavenou teplotu, ale nechladí, taký se využívá v zimě. Není zapojen kompresor chlazení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v režimu AUTO to udržuje nastavenou teplotu - chladí nebo topí - jak je potřeba, klimakompresor je zapnutý

v režimu ECON to taky udržuje nastavenou teplotu, ale nechladí, taký se využívá v zimě. Není zapojen kompresor chlazení.

Dovolím si upřesnění: s režimem AUTO souhlasím ale v režimu ECON samozřejmě i chladí - pouze nepoužívá kompresor. Např. venku je 10 stupňů - na auto svítí sluníčko a v autě je 25 stupňů - Econ je schopen vychladit interiér na 10 stupňů protože chladí vzduchem z venku. Snad jsem to napsal pochopitelně. :)

Odkaz ke komentáři

Já jen doplním, že se doporučuje během zimy několikrát zapnout klimakompresor, aby se promazal chladící směsí... Ušetříte za brzkou opravu...

A já jen doplním, že spojka kompresoru nesepne, pokud je méně než 5 stupňů Celsia, takže v téhle zimě to ničemu nepomůže ;)

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Při režimu AUTO nejde pouze o kompresor ! Neni to jako u manuální klimatizace pouze talčítko AC....to by trochu postrádalo smysl ne ? V tomto režimu se climatronik kompletně stará o udržení požadované teploty v kabině tzn. stará se o směr proudění vzduchu, intenzitu proudění a taky je myslim dost důležitý, že v tomto režimu se hnaný vzduch zbavuje vlhkosti ! V režimu ECON ne. Já jezdim na režim AUTO i v -20 protože opravdu nestojim o to, aby se mi pořád mlžila okna...

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Zdravím, mám takový dotaz

Když climatronic topí, tak jsem si všiml, že většina teplého vzduchu jde na nohy (režim auto) a když chladí, tak je proudění vzduchu do interiéru zrovna tak jak bych si představoval, tedy všemi otvory přibližně stejnou intenzitou.Je tento jev normální?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...