CZE Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 (editace) Včera jsem jel kratší trasu do supermarketu (zhruba 25 km), start proběhl v pořádku napoprvé, jízda také v pohodě, přijedu před supermarket, zaparkuji, vyřadím, nechávám motor běžet. Když v tom asi po 2 minutách na volnoběžné otáčky vibrace celého auta jakoby od motoru, dvakrát jsem protůroval a zase všechno o.k. Po nákupu start na první pokus, jízda domů v pohodě ... Pak se mi to stalo ještě jednou před zhruba třema týdnama když jsem čekal na naše u vlakového nádráží. To samé, stojím na parkovišti, volnoběžné otáčky a po několika minutách vibrace celého auta (jako by se motor dusil) - ale to jsem tenkrát zazmatkoval a motor vypnul. Pak jsem ho nemohl nastartovat (motor chytnul a hned zhasnul) - chytnul až tak na desátý pokus kdy jsem tam nasraný pedálem plynu pořádně napumpoval naftu. Mezi těma 3 týdnama žádné problémy ... V inkriminovaném období mrzlo a hlavně jsem měl v nádrži naftu ze tří čerpacích stanic (vylepšenou Shell naftu, Hypernova, Slovnaft). Může tohle způsobit nekvalitní nafta ? Nebo mráz? Nebo to způsobila ta v nádrži smícháná nafta od různých společností ? Škoda Octavia Combi 1,9 TDi (Ambiente, 2001) Editováno: 15. leden 2009, autor: CZE Citovat
Alibaba I Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 (editace) Co se ke mě doneslo, mrazy teď nadělaly více lidem paseku. Kamarádka ani nenastartovala. Nafta byla od OMW. V zimě beru jedině u Shellu, i když je jinak považuju za vydřiduchy. Zkusil bych do zbytku paliva v nádrži lupnout zimní aditivum a odvodnit palivový filtr. Ale přeborník na palivové systémy tedy nejsem... Editováno: 15. leden 2009, autor: Alibaba I Citovat
wolfspitz Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 Shellu se vyhybám obloukem od doby zveřejnění výsledku testu kvality motorové nafty v MF Dnes. Je na podobné kvalitě jako no name pumpy. Supermarkety mají naftu z Kralup, stejně jako vetšina ostatních pump. Doporučuji přidávat zimní VIF a problémy by neměly nastat. teda pokud nebude - 35 stupňů. Citovat
Alibaba I Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 Shellu se vyhybám obloukem od doby zveřejnění výsledku testu kvality motorové nafty ..... Tak to mi něco uteklo - další (a pádný) důvod nepodporovat zlatokopy. Doposud jsem (krom ceny) míval dobré zkušenosti. VIF občas taky dávám. Citovat
foxdivemaster Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 a namete nekdo ten test nebo nejaky link kde bych si to mohl precist jak sou na tom ty cerpaci stanice? Citovat
Garrett Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 Tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...&hl=zklamal Citovat
Milda.J Vloženo 15. leden 2009 Vloženo 15. leden 2009 (editace) jen pro upřesnění se nejednalo o test obyč. nafty, ale o test paliv s přípanami jako vpower... a pod. a porovnávali se naše a zahraniční pumpy a rezimé bylo něco v tom smyslu že "superšelnafta CZ" není zas tak rozdílná od "nafta CZ". Oproti tomu celkem v poho. vyšly "supernafty D" koukám, že než to dodatluji, tak už zde je odkaz.. Editováno: 15. leden 2009, autor: Milda.J Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.