Přejít na obsah

Fabia Combi 1,9 SDI?

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

jsem tu nový. jelikož měním zaměstnání a již nebudu mít služební auto,(doted combi 1,4 16V), vybírám něco podobnýho jako soukromé. Jasná je fabia combi.Chci spolehlivé auto, bez nutnosti nákladných oprav s nízkou spotřebou..Z toho mi vychhází 1,9 SDI..Je mi jasné že výkonově to nebude takové jako služební 16V, ale závodit nepotřebuju..Jel jsem s octavii 1,9 SDI a nepřišlo mi to zas tak mrtvé.. přemýšlel jsem i o 1,4 16 V..ale tam to se spotrebou a spolehlivostí nebude tak dobré jako u SDI..Nebo se mílím..Procetl jsem tady vsechna temata a dost se tu pise o poruchách motoru u 16V (zere olej)..

Tak nějak mi vychází nejlíp SDI..Je to dobrá volba??Jaké máte zkušenosti s tímto motorem ve fabii??Je to opravdu takový lenoch??Na co si dát při koupi tohoto auta pozor??Má nějaké neduhy?Děkuji za jakékoli info..

Editováno: , autor: sprg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

benzin je benzin, nafta ma tiez svojew vyhody. Tu by som uvazoval nad tym ako to auto budem vyuzivat. Ak mi ide hlavne o nizku spotrebu a nepotrebujem zavodit, bral by som SDI, ak zasa uvazujes nad tym ze v tom aute budes vozit aj nejaky naklad obsac mas rad aj sportovejsiu jazdu, benzin by nebol zly, predsa len SDI nie je TDI ani 16v. Mne jedina vec ktora by vadila na tom SDI je zvuk ktory z toho lezie. Mozno je to hovadina, ale sused ju ma a ked ide z garaze mam pocit ze ide tank :D ale to je malickost...

Odkaz ke komentáři

benzin je benzin, nafta ma tiez svojew vyhody. Tu by som uvazoval nad tym ako to auto budem vyuzivat. Ak mi ide hlavne o nizku spotrebu a nepotrebujem zavodit, bral by som SDI, ak zasa uvazujes nad tym ze v tom aute budes vozit aj nejaky naklad obsac mas rad aj sportovejsiu jazdu, benzin by nebol zly, predsa len SDI nie je TDI ani 16v. Mne jedina vec ktora by vadila na tom SDI je zvuk ktory z toho lezie. Mozno je to hovadina, ale sused ju ma a ked ide z garaze mam pocit ze ide tank :D ale to je malickost...

Zvuk naftaka mi urcite nevadi..spis naopak..myslím ze SDI bude o chlup spolehlivejsí nez 16V..rocník to bude nejspis 2001 kvuli cene..a u tech jak se tu pise 16V nic moc..

Odkaz ke komentáři

Pro mě třeba bylo SDI jasná a jediná volba. Naopak je škoda, že se už nedělá, klidně bych si to znovu koupil. Mám služební 2001, najeto 275000 a soukromou 2005 kombi, najeto 91000. Zvuk mi vůbec navadí, naopak mi to vyhovuje, že mám kontakt s motorem :-) Možná proto že jsem vždycky jezdil se starýma slabýma atmo dieselama ( peugeot 309, 405, 306, citroen) tak jsem podvědomě hledal něco podobnýho. Zkoušel jsem kdysi i 1,4 Mpi, ale musela jít z domu, prostě jsem si už zvyknul na rachot a spotřebu. :) Na služební je dlouhodobá 4,9 na mojí soukr. 4,7 podle PP. Mám na motorech sdi najeto tak 150.000 tak se klidně ještě ptej jestli tě něco zajímá.

Odkaz ke komentáři

s tymto by som nesuhlasil uplne, zalezi to kus od kusa, musim zaklopat ale mne olej nebere, zatial.

ja vim...ja jsem to chtěl napsat takto..ale nevěděl jsem jak to mám v dané chvíli zformulovat...jak jsem psla..až na ten menší incident taky nemám problem.. :D

Odkaz ke komentáři

Pro mě třeba bylo SDI jasná a jediná volba. Naopak je škoda, že se už nedělá, klidně bych si to znovu koupil. Mám služební 2001, najeto 275000 a soukromou 2005 kombi, najeto 91000. Zvuk mi vůbec navadí, naopak mi to vyhovuje, že mám kontakt s motorem :-) Možná proto že jsem vždycky jezdil se starýma slabýma atmo dieselama ( peugeot 309, 405, 306, citroen) tak jsem podvědomě hledal něco podobnýho. Zkoušel jsem kdysi i 1,4 Mpi, ale musela jít z domu, prostě jsem si už zvyknul na rachot a spotřebu. :) Na služební je dlouhodobá 4,9 na mojí soukr. 4,7 podle PP. Mám na motorech sdi najeto tak 150.000 tak se klidně ještě ptej jestli tě něco zajímá.

Díky,

Jak je to s rychlostí s tímhle motorém motoru?? Kolik se stím dá jet po dálnici s rozumnou spotřebou a kolik si to vezme třeba pří 150km/h?? Kolik je podle tebe maximální rychlost dle tacho??Nechci závodit, ale když se někam vydám po dálnici nechci brzdit provoz..Jaký servis si na motoru prováděl??

Odkaz ke komentáři

No rychlost a zrychlení to opravdu neni žádná sláva, jestli chceš často jezdit 150 po dálnici tak si to asi radši nekupuj :-) Ono se to na 150-160 rozhejbe a jede, ale trvá to dost dlouho. Při 150 to "žere" tedy ukazuje tak 5-6L. Mimořádný opravy a poruchy motoru (nepočítám spotřebák ) u mě žádný, u služebního 1x repas alternátoru. Jinak obě super motor ve stejnej kondici při 90 i skoro 300tisk km. Starty super, nekouří, olej nebere.

Odkaz ke komentáři

No rychlost a zrychlení to opravdu neni žádná sláva, jestli chceš často jezdit 150 po dálnici tak si to asi radši nekupuj :-) Ono se to na 150-160 rozhejbe a jede, ale trvá to dost dlouho. Při 150 to "žere" tedy ukazuje tak 5-6L. Mimořádný opravy a poruchy motoru (nepočítám spotřebák ) u mě žádný, u služebního 1x repas alternátoru. Jinak obě super motor ve stejnej kondici při 90 i skoro 300tisk km. Starty super, nekouří, olej nebere.

Služebním sem tam spechám 160..ale to zridka..Pro sebe chci spolehlivé auto s nízkou spotrebou ktery najede hodne km..Sem tam asi 140-150 pojedu..Ale to jen zrídka..Jaká je optimální rychlost na dálnici?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, myslím že pro tebe je sdi jasná volba :palec2: Kamarád jí má a to je na to auto pes - a ten motor sdi je "nezničitelnej". Je pravda že chrochtá a Tdi to není (no ona ta slabší 16V není o moc svižnější ;) ) ale vážně děsnej držák a pokud nejsi závodník nebudeš mít problém jezdit do cca 5ti litrásků. Jináč abych nehatil ty 1,4 16V na služební nalítáno cca 350 000km a auto pořád žije - bez toho aby si brala olej....spotřeba cca 7,2l/100km. PS: navíc sdi není na rozdíl třebas od Tdi PD náchylnej na kvalitu nafty a tak to schroupe všechno - jo, za těmahle autama často cítíš spálenej fritovací olej lol

Odkaz ke komentáři

Tak po přečtení různých recenzí a testů začínám mít z toho výkonu docela strach..nerad bych se na D1 ve čtyřech lidech a něčím v kufru coural 80km/h...Jak to jede když do toho sedne víc lidí, případně když se do toho něco naloží?

Odkaz ke komentáři

Čus, mám 1,9 SDi combi, vše co se tu píše je pravda, není to dravec, ale spotřeba je super.. jen Ti ještě napíšu něco z vlastní dvouleté zkušenosti s tímto autem.. Je to opravdu nezničitelný motor, musím se přiznat, že jsem trochu přejížděl olej a to o něco víc než je zdrávo, ale už jsem po výměně a nic neodešlo a vše funguje jak má.. Jinak dálnici občas dám, max.jsem z toho dostal 190 km/h na tachometru, na navigaci bylo 178km/h, sice to trvalo než se rozjede, ale byl jsem ve 4 lidech a z toho Dva 100 kg a dva 85 kg. ;) Jinak s tím dojíždím každý den do práce a jsem maximálně spokojený... Jinak nechci nijak hanit LPG, ale slyšel jsem o špatných zkušenostech... nevím co by jsi chtěl ještě o tomhle autě vědět, kdyžtak napiš SZ. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak po přečtení různých recenzí a testů začínám mít z toho výkonu docela strach..nerad bych se na D1 ve čtyřech lidech a něčím v kufru coural 80km/h...Jak to jede když do toho sedne víc lidí, případně když se do toho něco naloží?

Nebóój, to vážně nehrozí ;)....fakt to jede "normálně", na to aby jsi se s někým honit to není, ale brzda provozu vážně nebudeš....vždyť je to nafta 47kw/125Nm - a to při nízkých otáčkách - ber to tak že je to srovnatelný s 1,4 slabším 16V (sdi asi o 50 kg těžší), akorát to nemusíš tolik točit ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to čo ti píšu že SDI ide po dialnici len 120 až 140 tak ešte nikdy nesedeli v tom su to totalna hovadina. Ja mám aj 1.9 SDI O1 a na dialnici chodím v pohode 180 a dosť naprataný na chalupu ked nevojde do audini tak chodím O1 SDI je to super motor. Okrem toho mám aj Audi 3,2 a tiež to nemôžem porovnávať s Lamborghini.

Odkaz ke komentáři

uvediet ti prehlad pruzneho zrychlenia fabii combi benzin a SDI.

motor/vykon rychlostny stupen z/do (km/h) cas (s)

1,4 MPI / 50 kW 4/5 60-100 13,6/19,6

4/5 80-120 16/22,1

1,4 16/ 55kW 4/5 60-100 13,1/19,1

4/5 80-120 14/20,4

1,4 16V 74kW 4/5 60-100 12,8/17,4

4/5 80-120 13,1/18,3

1,9 SDI 47kW 4/5 60-100 17,9/25

4/5 80-120 21/30

p.s.: jednoducho zase to SDI 80km/h po dialnici nepojde ale jednoducho treba brat v uvahu jednu vec ze tam vobec neplati ze pridas a ides hlavne pri predbiehani treba myslet na to a nechavat si dostatocnu rezervu a dokonca ani podradenie nepomoze.

mozem porovnat taky zacitok clovek sa nechal zlakat cize suboj na dialnici fabia combi 1,4 16V 55kW vs. octavia 1,9 SDI 50kW, borcovi sa nepacilo ze fabia v 120km/h dala blinker a zacala ho predbiehat tak obaja plny, nuz ale ked mu fabia zacala utekat tak to vzdal ;)

Editováno: , autor: houmr
Odkaz ke komentáři

No to nevim, kámoš má 1,9 SDI-taky 47kw v golfu III, a s mojí 1,4 55kW mu po rovině ujedu, do mírného kopce se "váhy" nakloní na jeho stranu - jsme na stejno - oba jsme jeli cca150-160. trvá tomu než se to rozjede, ale pak to dosahuje stejných rychlostí.

Houmr: Já někdy s plynem na podlaze předjíždím i silný Audiny - blbě čuměj, ale dám je (za předpokladu, že oni plyn pouze lehtají ;):p

Editováno: , autor: NNNTomas
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...