DJ_Dee Vloženo 6. Září 2008 Sdílet Vloženo 6. Září 2008 Zdravím konferu. Mám Octaviu 2, 2.0 TDI, má najazdené 185000. Som druhý majiteľ a chcem sa opýtať či niekto nerišil zvláštny zvuk truba. Prvý majiteľ mi tvrdil že to má taký zvuk od výroby a že to aj reklamoval a dva krát menili v autorizovanom servise na záruku turbo. Keď som v tom sedel prvý krát a šlapol na plyn tak som mal pocit že niekde počujem policajné húkačky, ale evidentne sa ten zvuk viaže na turbo. Či to robí priamo trubo neviem identifikovať. Proste to nieje také to klasické svišťanie TDI turba, ale má to zvuk jak keď do flaše fúkaš. Inak ide motor v pohode, žiadny problém. Len ten zvuk turba, alebo niečoho čo s turbom súvisí je dosť netypický pre TDI motor. Nestretli ste sa s tým niekto ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 ano, u tehle motoru je to castej jev.A turba funguji porad OK.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandiel Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Je to normální, mám doma taky 2.0TDi a houka to pekne,ale jezdi bez problemů. Sice to neni O2 ale Wolksvagen, ale motory jsou stejne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DJ_Dee Vloženo 7. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Mám to proste ignorovať ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matrose Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 jo,jo...taky mi trochu pohukuje,ale jen kdyz jdou otacky dolu...asi vada vyrobce,pac porad jezdi o.k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandiel Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Ignorovat to ,je to vetsinou pri nizsich otackach,kdyz pridas nebo uberes plyn. Nerekl bych ze je to chyba vyrobce,proste to tak dela, je tam treba nejake vetsi turbo nebo neco. Ale patri to k tomu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 jako jak větší turbo??? omg... jediný co můžeš udělat je, že to budeš reklamovat... jestli už to není v záruce, tak si to turbo můžeš leda koupit a vyměnit... jinak to musíš ignorovat... můžu vám říct, že jsem rád, že turbo nemám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DJ_Dee Vloženo 12. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2008 jako jak větší turbo??? omg... jediný co můžeš udělat je, že to budeš reklamovat... jestli už to není v záruce, tak si to turbo můžeš leda koupit a vyměnit... jinak to musíš ignorovat...můžu vám říct, že jsem rád, že turbo nemám Niesom si istý či to pomôže. To turbo bolo totiž dva krát reklamované v záruke a dva krát vymenené. Kždý krát v inom servise a húka to furt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Béda Čech Vloženo 14. Září 2008 Sdílet Vloženo 14. Září 2008 (editace) TO VORLAJZ ,,můžu vám říct, že jsem rád, že turbo nemám " Já jsem rááád, že ho mám Editováno: 14. Září 2008, autor: Béda Čech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 14. Září 2008 Sdílet Vloženo 14. Září 2008 (editace) Turbo je preci fajna vec a musi bejt slyset ... nejlepsi jsou benzinovy s odfukovacim ventilem ... tam je pak dobre znat jak si odfoukne Editováno: 14. Září 2008, autor: Mates_XIV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garny Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 jo jo dokut se točí a tlačí tak neřešit ...... nic stím nejde stejně dělat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_TDi Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 jo,jo...taky mi trochu pohukuje,ale jen kdyz jdou otacky dolu...asi vada vyrobce,pac porad jezdi o.k [/quote, 956 Stejnej jev mám u firemní 1,9 TDI PD 77 kW. Jezdí OK, najeto 95600km. Taky s tím kolega byl před časem byl ve Škodovce a nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 Turbo je holt slyšet, komu to vadí - musí si koupit auto bez něj a nebo si na to zvyknout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagoo Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 Turbo je holt slyšet, komu to vadí - musí si koupit auto bez něj a nebo si na to zvyknout Mal som OI 81kW a tam to tak nebolo pocut (teda to kvilenie, akoby sireny). Na OII RS TDI to okolo 2tis-2500 otacok pocut vyrazne, potom sa to strati v hluku motora. Obcas to pocut viac, obcas menej.... a ako si citam, tento pazvuk nema zmysel riesit.... asi ma to tak byt.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radys Vloženo 22. Září 2008 Sdílet Vloženo 22. Září 2008 ahoj...mám taky 2litr a přesně jak to píše DJ Dee ...taky jsem z toho byl paf. Ale pořád to jezdí....tak to neřeším. Chce si to zvyknout...každý nemá TURBO... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one_lemon Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Zdravím všechny z fóra, koupil jsem starší OII 2.0TD PD (2004) a při jízdě při stisknutí plynu slyším jemné pískání pravděpodobně TURBA. Je to zralé na výměnu nebo repasi? Nemám s tím vůbec zkušenosti. Můžete mi někdo poradit? Motor má 94 tis. najeto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan k. Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Dokud píská, tak je to dobrý. Píská všem. Aspoň víš, že ho tam máš a funguje. Až pískat přestane, vysyp prasátko a utíkej do servisu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one_lemon Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 (editace) Tak to se mi ulevilo, poněvadž jsem někde četl, že pískání TURBA je začátek jeho konce. Editováno: 20. Únor 2013, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Bude to spatny az to bude znit jako kdyby za tebou jela sanitka...pak je to na vymenu. Ale jinak mne taky piska...stazuje si na to hodne lidi.... Treba u Golfu 2.0 TDI neni slyset vubec nic!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan k. Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Kolegovi na jeho služební 1.9 TDI to přesně jak sanitka píská a v servise prohlásili, že je to v normě. Už s tím najezdil 25 tis. a furt stejný. Asi čekaj až se to vysype úplně. Samozřejmě zřejmě čekaj až zkončí záruka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Odkud ma auto? Ja prave mam takhle v zaruce menene turbo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan k. Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Koupený je to centrálně pro celou firmu v Automechanice Prostějov, ale servisujou to někde v Budějcích, ale u kterého servisu nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 Já tu "sanitku" někdy slyším, někdy ne. Ale pokud ano, tak pouze po studeném startu a jenom těch několik vteřin než vyjedu na silnici. A to popisované normální pískání neslyším vůbec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan k. Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 Odkud ma auto? Ja prave mam takhle v zaruce menene turbo. Tak už jsem to vyzvěděl. Servis který to neuznal jako reklamaci je Porsche ČB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reinxed Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Já slyším taky sanitku.Byl jsem s tím v servisu a řekli , že je to normál. Už jsem si na to zvykl a jak tady psali kluci neřeším to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.