djpetr Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Blíží se léto,tedy ostré sluníčko mi bude obtěžovat špunta v autosedačce na zadním sedadle.Poslední dobou se rozmáhá "vinyl pro kenní grafiku".Přemýšlím tedy,že si nechám polepit zadní boční okna.Chtěl sem se zeptat,zda už to někdo z vás má a jak je to s průstupnosti slunečních paprsků dovnitř auta??Není to v rozporu se zákonem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Predpokladam, ze nemyslis obycajne folie, ze? Ak je na oknach folia "pokreslena", tak musi zvnutra byt pre vodica priehladna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alespilot Vloženo 15. Únor 2009 Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 hm, ... no nejlepší by bylo bývalo mít na autě SUN SET - jsem s ním naprosto spokojenej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 15. Únor 2009 Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 Ja mam na svojom folie, mal som aj na minulom a na aktualne (FII) si dal aj otec folie, zapacili sa mu na mojom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arts Vloženo 15. Únor 2009 Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 hm, ... no nejlepší by bylo bývalo mít na autě SUN SET - jsem s ním naprosto spokojenej no ja mam SUN SET . .a myslim ze to je slabo tonovane .. ale ja som dal na to este aj folie .. takze mam sunset aj folie . a parada . . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djpetr Vloženo 15. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 Konkrétně sem měl na mysli ty folie,kterými jsou reklamou polepeny autobusy.Je to taková ta "děrovaná folie".Dovnitř není vidět,ale z vozu ven vidět je.Zajímá mě průstupnost slunečních paprsků.Ale asi bude lepší se svést místní MHD za svitu sluníčka,která tyto folie na oknech má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garrett Vloženo 15. Únor 2009 Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 A proč tam nechceš klasickou fólii? Přes tu ven vydíš v pohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djpetr Vloženo 15. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 Jako první mě napadlo toto řešení,ale na konec je jedno co nalepím,jen aby to zabránilo slunci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vazan Vloženo 15. Únor 2009 Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 Mám na fabii SUN SET ale stejně když vozím malou v sedačce tak jí vadí slunce.Budu to asi řešit dodatečnou roletkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny.46 Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 ja mam tu folii na zadnim okne a videt je pres ni super, jak kdyby tam nic nebylo a i v desti se da stirat steracem, takze spokojenost, jen pozor na typ folie, protoze co jsem mel poprve, tak ta nesla steracem stirat. Co se tyce propustnosti svetla, tak je urcite nizsi, ale v procentech nedokazu vyjadrit. Jinak vyhodou je i snadna demontaz, bez zanechani lepidla na skle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djpetr Vloženo 26. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Vztahuje se na to homologace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garrett Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Homologaci na zadní okna nepotřebuješ, pouze na předních oknech by mohl být případně někdy problém, pokud by jsi tam ty fólie taky nechal dát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcoH6 Vloženo 6. Březen 2009 Sdílet Vloženo 6. Březen 2009 Homologaci na zadní okna nepotřebuješ, pouze na předních oknech by mohl být případně někdy problém, pokud by jsi tam ty fólie taky nechal dát Ahoj, pokud máš nainstalovány folie, musíš mít homologaci i na zadních oknech (atestační štítky 8SD pod folií a Osvědčení o odborné instalaci). Na předních oknech, pokud jsou tónovány (nazelenalé v případě škodovek) je povolena pouze čirá bezpečnostní folie, na čirých sklech folie s propustností 75% (to je ta, co není skoro vidět ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcoH6 Vloženo 6. Březen 2009 Sdílet Vloženo 6. Březen 2009 A než mi někdo začne nadávat, že je to jinak , přidávám odkaz na MD. tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dufado Vloženo 6. Březen 2009 Sdílet Vloženo 6. Březen 2009 Na kolik by vyšly zadní okna Octávky na co nejtmavší polep s atestem? (liftback) a varianta bez zadního okna? Totiž couvám skoro pořád jen podle zrcátek, tak nevím jak za tmy? Jaký máze zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcoH6 Vloženo 6. Březen 2009 Sdílet Vloženo 6. Březen 2009 Na kolik by vyšly zadní okna Octávky na co nejtmavší polep s atestem? (liftback) a varianta bez zadního okna? Totiž couvám skoro pořád jen podle zrcátek, tak nevím jak za tmy? Jaký máze zkušenosti? Máš SZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 Ahoj, pokud máš nainstalovány folie, musíš mít homologaci i na zadních oknech (atestační štítky 8SD pod folií a Osvědčení o odborné instalaci). Na předních oknech, pokud jsou tónovány (nazelenalé v případě škodovek) je povolena pouze čirá bezpečnostní folie, na čirých sklech folie s propustností 75% (to je ta, co není skoro vidět ) Ano přesně tak, na všech oknech musí být homologace, akorát zadní skla nepodléhaji nějakému maximálnimu zatmavení a atk si tam můžeš nalepit klidně folii s 5% propustností světla. Na přední okna, pokud jsou tónované tak nedáš nic, protože tónovaní je už provedeno na nějakých 80% propostnost světla. ALe myslím si že ty 75% na předek jsou jakš takš tolerované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcoH6 Vloženo 8. Březen 2009 Sdílet Vloženo 8. Březen 2009 Ano přesně tak, na všech oknech musí být homologace, akorát zadní skla nepodléhaji nějakému maximálnimu zatmavení a atk si tam můžeš nalepit klidně folii s 5% propustností světla.Na přední okna, pokud jsou tónované tak nedáš nic, protože tónovaní je už provedeno na nějakých 80% propostnost světla. ALe myslím si že ty 75% na předek jsou jakš takš tolerované. Ještě 50% je naprosto v pohodě, 35% už je vidět na první pohled a 20-15% už je špatně. Provokuje to a navíc po setmění už je špatně vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 9. Březen 2009 Sdílet Vloženo 9. Březen 2009 (editace) No ty 50tky + origo tonované sklo si myslím že už jsou v předu docela tmavé. Já mám jenom ty 75tky a origo tonovaní a občas v noci musím stáhnout okna při couvání. Vlastně prd co to melu mám nalepené 5Otky i v předu ale na atestu a nálepce mám 75. A jelikož mám světlý interiér tak to skoro nejde poznat. Editováno: 9. Březen 2009, autor: Jered Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcush Vloženo 9. Březen 2009 Sdílet Vloženo 9. Březen 2009 Kolega má tuhle "děrovanou" folii s reklamou na zadních sklech a je to v pohodě. Dovnitř vidět není, neprojdou ani sluneční paprsky a ven je vidět v pohodě. Nechci dělat reklamu, ale dělali mu to v www.matrixmedia.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcoH6 Vloženo 9. Březen 2009 Sdílet Vloženo 9. Březen 2009 No ty 50tky + origo tonované sklo si myslím že už jsou v předu docela tmavé. Já mám jenom ty 75tky a origo tonovaní a občas v noci musím stáhnout okna při couvání.Vlastně prd co to melu mám nalepené 5Otky i v předu ale na atestu a nálepce mám 75. A jelikož mám světlý interiér tak to skoro nejde poznat. Já couvám s 20% na předku do garáže, ale chce to opatrně. Takže to přelepím na 35%. Jinak jsem se poptal a "děrovaná" reklamní folie má propustnost údajně kolem 50%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 9. Březen 2009 Sdílet Vloženo 9. Březen 2009 No s těma 20tkama si dávej bacha, lehce něco můžeš přehlídnout nějaký sloupek nebo tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcoH6 Vloženo 10. Březen 2009 Sdílet Vloženo 10. Březen 2009 No s těma 20tkama si dávej bacha, lehce něco můžeš přehlídnout nějaký sloupek nebo tak. Však kvůli tomu je taky přelepím na 35%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emkon Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 Já jsem zkombinoval SUN SET + origo sluneční clony od Škodovky - viz foto (sorry za kvalitu fotek z mobilu, pokud by byl zájem, nafotím digitálem) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 Hm ty clony nevypadaji marně. To je na pevno? CO to dělá, když otevřeš okno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.