Marty81 Vloženo 5. Duben 2009 Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 (editace) Dobrý den pánové, dneska jsem se kontroloval olej v mé octavii a k mému překvapení jsem zjistil, že je total černý. Výměna proběhla 20.1.2009. Od té doby do dneška jsem ujel neceelé 2tkm. Myslím, že nen í možné aby ten olej byl po 2tkm tak černý....nebo to možné je? Jinak tam mám Castrol 5W-40 edge. Pro představu přihládám obrázem kde porovnávám dvě kapky daného oleje. Ta světlá je origo nepoužitý a ta druhá kapak je již zmiňovaný vzorek z motoru. Co vy na to.....díky Editováno: 5. Duben 2009, autor: Marty81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomV Vloženo 5. Duben 2009 Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 rekl bych ze u dieselu to mozne je, kontoloval jsem asi 3500 km po vymene u PD a je to jako saze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yockey Vloženo 5. Duben 2009 Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 u dieselu sa neni čomu čudovat horšie by bolo u bendzinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 5. Duben 2009 Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 Neries to u DIESLU je to O.K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty81 Vloženo 5. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 (editace) OK, díky Vám za rady, vzhledem k tomu, že jsem měl předtím benzína tak mě to vylekalo a proto jsem zde radši napsal....díky a příjemný zbytek dne Editováno: 5. Duben 2009, autor: Marty81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 5. Duben 2009 Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 to je dobře že je černý, aspoň je vidět, že čistí a čistí asi dobře druhá věc je jaký olej jsi používal předtím a jak ti zasíral motor a teď se toho tím Edge zbavuješ, ale to je jenom dobře pryč s tím svinstvem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 5. Duben 2009 Sdílet Vloženo 5. Duben 2009 Zkus se příšte po vyměně kouknout druhej den jak bude olej vypadat, u dieslu je černej téměř hned po projetí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
burek Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 presne jak pise stihacka....nalejess novej nahrcnes to projedes a je cernej jak bota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mva1 Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?...sc&start=15 tady jsou zajímavý informace o olejích.... proč má bejt černej...atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 dřív jsem měl Hdi a tam byl po 2000 km od výměny jenom nahnědlej a dát ho do sklenice, bylo by přej něj skoro vidět. Načernalej začínal být kolem 3000 a jako bota tak asi 4000. Schválně jsem to každou výměnu pozoroval. Auto mělo najeto 170 tisíc. Kdežto u Tdi je černej už než s tim vyjedu z dílny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 jj, u tdi je takhle černej jen co zatočím motorem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira99 Vloženo 30. Duben 2009 Sdílet Vloženo 30. Duben 2009 Ahoj, no ty barve oleje bych se vubec nedivil, ja jsem ted menil olej,pri vymene jsem prisel na to, ze je strzeny vypousteci sroub na vane a tak musela dolu a vyrezat novy zavit. Nic , rikal jsem si, ze aspon pekne vykape stary olej a bude to parada. Otevreny jsem to mel dva dny, hadickou jsem vytahl stary olej i zpod filtru, myslim ,ze je tam chladic oleje a nalil novy olej. Prvni start, kontrola merky a olej cerny. Myslim, ze nikdy nejsi schopen dostat z motoru vsechny zbytky staryho oleje a ten se hned po startu smicha a cerna barva je jasna. Jedine rozebrat cely motor ,vsecny hadice ,turbo a nevim co jeste a pak by chvili olej zustal jako novy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.