Voice Vloženo 23. Březen 2017 Sdílet Vloženo 23. Březen 2017 Doufám že né. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 23. Březen 2017 Sdílet Vloženo 23. Březen 2017 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabiza Vloženo 24. Březen 2017 Sdílet Vloženo 24. Březen 2017 před 15 hodinami, Malta napsal: co, budou zlevňovat ? Rozhodně! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 Tak po nějakým roce jdu kolem a nějak to tu nežije už Zdravím starou partu jestli sem ještě teda někdo chodí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 Custe , tak co jezdi jeste nekdo k mori ve fabce ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 no naposled jsem s ní byl v Bulharsku v 2012, to měla nějakých 220t km. Teď jezdím do BG už jen Roomem, ikdyž věřím, že by tu cestu dala i ještě dnes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 Vidis naky prinos v roomu oproti fabii 1 v kombajnu? Premyslim prave nyni mezi f2 combi a room . Jsou za dobrou cenu a daji se sehnat krasne kousky.Nyni mam F1 combi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 Room je podstatně lepší pro cestující vzadu a pro čahouny. Obecně má vzadu víc místa, vyšší posez a vyšší dveře znamenají lepší nastupování a výhled, VarioFlex přináší lepší přizpůsobení polohy sedadla a sklonu opěradla, možnost vyhodit prostřední sedačku a krajní scuknout k sobě, což přináší větší bezpečnost, lepší rozložení hmotnosti a lepší výhled dopředu. Plusem je i možnost sedadla snadno vyndat pro převoz objemnějšího nákladu. Pro převoz běžných nákladů bych skoro upřednostnil FC - má delší kufr, sice je v nejužším místě užší, ale díky prostoru za koly je naopak širší a dají se do něj naskládat některé věci, které v Roomu, který má pravidelný tvar kufru, tak snadno neodvezeš (někdo tu takhle řešil např. tříkolový kočárek). Z hlediska jízdních vlastností je lepší Roomster. Ještě aby ne, díky většímu rozvoru a rozchodu zadní nápravy plus absenci dlouhého převisu drží jako přibitý a rozhodně řidiče tak snadno nepřekvapí přetáčivým smykem jako FC. No a nakonec pro nás skleníkové fetišisty - F1 ani F2 nemá panoramu, kterou Room mít může. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 Diky moc za utvrzeni v roomu. Nepotrebuji 5 mist jezdime ve 4ku. Kufr v 98% je stejne prazdny , kocarek uz ne , ale golfy takze pohoda. Na dovolenku 2x za rok mi staci hodit na strechu rakev. Co fakt chci je misto vzadu. Mam tam 2 male synky v sedackach a ja mam 185cm. Takze radi kopou do sedacky a v F1 ma hlavne ten za ridicem fakt malo mista. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 lépe bych to nenapsal jinak ty pokud máš 185, tak ho hrkneš zadní sedačkou dozadu a bude tam mít místa královsky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 A jake motory? Tech 1,4 16V moc neni videt . 1,2 je dost , ale po dalnici bude dostavat urcite dost na frak. A u 1,4tdi zas nic moc v zime jak bude mega mraz -20°C + asi topeni v mrazech nic moc + hrozba turba a vstrikovace .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FannanekH Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 nevim jak 1,4 ale 1,9tdi v mrazech pri baterce v klidu a kvalitní naftě super..topí to sakra rychle.. a hlavně to jede.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 jj 1,2 točí dost, je tam kratší převodovka než mám u fábule Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 Ale zas do mesta a mezi obcema se to da. No ale spis zatim teda 1,4 16V nebo 1,4tdi ci 1,9tdi... uvidime co se objevi . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 tak dálnicu s ním jezdíme běžně, je potřeba si zvyknout jen na spotřebu, pokud jedu dálnici 130-140, tak si to vezme 9,5 l plynu jak nic . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 Mas 1,2htp 51kw v roomu nebo tu 1,4 16V? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 má 1,2htp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 před 20 hodinami, Hurec napsal: A jake motory? Tech 1,4 16V moc neni videt . 1,2 je dost , ale po dalnici bude dostavat urcite dost na frak. A u 1,4tdi zas nic moc v zime jak bude mega mraz -20°C + asi topeni v mrazech nic moc + hrozba turba a vstrikovace .... Jezdil jsem s F2 kombíkem s 1.4 TDI 59 kW bez DPF a topil rychle a dobře. Obecně motor velice dobrý, spolehlivý s přiměřeným odpichem a nízkými provozními náklady, jehož jedinou, ale pro řadu lidí podstatnou slabinou je zvukový projev a vibrace v nižších otáčkách. Jel jsem i Roomsterem s 1.4 TDI a přišlo mi, že sa tam ten hluk víc rozléhal nebo rezonoval, zkrátka bylo to opravdu hodně hlučné, hlučnější než v F2C. 1.4 16V je ideální univerzál od cukaček po delší cesty včetně dálnic - jednoduchý nenáročný motor, který, narozdíl především od dieselů, tak snadno nepřekvapí neočekávanými vysokými servisními náklady. Jestli koukáš po Roomu jako hlavním/jediném autu a jezdíte často ve čtyřech, podíval bych se primárně po něm. 1.2 HTP 51 kW je dobrý motor, který si dobře poradí s Fabií naloženou dvěma lidmi, ale musíš počítat, že Roomster má horší aerodynamiku a když do něj nacpeš 4 lidi a jejich věci, už to bude hodně znát. Když přidáš ještě hagusy a rakev... Přežít se to dá, ale ten kocour na to prostě není. Na nákupy, odvoz děcek a klidnou jízdu po okreskách s nepříliš zaplněným autem pohoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 No ale 1,4 16V má hodně skrytých much. Každou chvíli slyším jak někdo 3x startuje aby nastartoval a nebo motor chcípá za tepla, poškubává atd. A myslím si, že kolikrát ani nepříjdou na to co to dělá.. A 1,4 TDI mám taky vyzkoušenou v F2 combi. Až na otáčky na dálnici super motor. Má elektrický příhřev takže topí opravdu rychle Kámoš s ním jezdí v F2 combi pořád pod 5L. Většinou 4,5L a to jezdí docela krátké trasy. A vibrace moc rozdílné oproti třeba 1,6 TDI nepozoruji. Projev je tvrdší, ale teba mě v zimě 1,6 TDI třepe stejně s autem jako 1,4 TDI, možná bych řekl i více. Jen je zvláštní, že oproti 1,6 TDI se mu při zapnutí příhřevu nezvýší otáčky.. Asi má lepší altík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 Já měl teda 1.6 TDI ve Fabii taky a nikdy jsem nepocítil, že by třepala. Resp. ve srovnání s tchánovým 1.4 TDI v Roomsteru to byl vyloženě tichošlápek. Máš tam olej? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 před 3 hodinami, Petrkiller napsal: No ale 1,4 16V má hodně skrytých much. Každou chvíli slyším jak někdo 3x startuje aby nastartoval a nebo motor chcípá za tepla, poškubává atd. A myslím si, že kolikrát ani nepříjdou na to co to dělá.. A 1,4 TDI mám taky vyzkoušenou v F2 combi. Až na otáčky na dálnici super motor. Má elektrický příhřev takže topí opravdu rychle Kámoš s ním jezdí v F2 combi pořád pod 5L. Většinou 4,5L a to jezdí docela krátké trasy. A vibrace moc rozdílné oproti třeba 1,6 TDI nepozoruji. Projev je tvrdší, ale teba mě v zimě 1,6 TDI třepe stejně s autem jako 1,4 TDI, možná bych řekl i více. Jen je zvláštní, že oproti 1,6 TDI se mu při zapnutí příhřevu nezvýší otáčky.. Asi má lepší altík. U 1.4 16V je IMO rozdíl mezi staršími Euro 4 a novějšími Euro 5 motory, to zaprvé, zadruhé problémová je docela malá část motorů. Ano, každou chvíli je tu někoho slyšet, ale kolik to je % z jezdících kusů? Podobné, byť podstatně horší je to s rozvody u 1.2 TSI - podle různých fór to vypadá, jakoby skočil každý druhý motor, ale většina jich jezdí v podstatě bez jakýchkoliv problémů a i těch skočených kusů je relativně málo. Tedy vzhledem k publicitě, které se ten průser s rozvody (zaslouženě) těší. Souhlas s pozitivním hodnocením 1.4 TDI. U nás byla dlouhodobka tuším 4,7 l s tím, že cca třetina km byla po dálnicích, kde to díky zmíněným vysokým otáčkám žralo mnohem víc než po okreskách, a velká část byly i cukačky několik km do práce, na nákup apod. Ale co se týká zvukového projevu, byla 1.4 nejen tvrdší, ale při nižších otáčkách příšerně duněla a to i při nízké zátěži při šolíchání po rovině. Takové dunění jsem nikdy od žádné 1.6 neslyšel. Možná mám štěstí na kus, možná je to dlouhodobou předchozí zkušeností s 1.4, ale někdy se opravdu divím, na jaké vibrace si lidé u 1.6 stěžují. Vždyť se to dá šolíchat po rovině při 1200 - 1300 ot. bez náznaku dunění. Z 1.4 by při pokusu o podobný jízdní režim člověku praskla hlava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 (editace) Olej tam samozřejmě mám Mě ta 1,6 tdi vydává vibrace hlavně v zimě pod zrhuba 7°C.. Byl jsem s tím i v servisu, protože se mě to nezdálo. Nic nenašli a nezdálo se jim, že by to nějak vibrovalo. Ale je to rozdíl v zimě a na jaře. Stačí jak je přes den 15°C a večer 7°C ten rozdíl člověk ihned pocítí. Ale to jsou vibrace na volnoběh.. Za jízdy ne. Ale na dunění je fakt 1,4 TDI expert to ano. Ale ty vibrace a ten jeho hrubší zvuk přeci k PD motoru patří. A když by mě vozil na trase 15km za 4,5L tak bych mu to i odpustil A třeba mě jeho projev nějak nevadí. Jen ty kw chybí. A já teda s 1,6 TDI nejezdím pod 1500ot ani po rovině a když se zadaří pod 1500 sjet tak rozhodně dunění není ani vibrace. Samozřejmě výkonem se taky nedá srovnávat s 1,6.. Ale i 1,6 TDI se dávaly ještě do roomu.. Nebylo by zlé koukat i po tom. Bude mladší a bude po fc a z toho vychází mnoho výhod. Jediné mínus je, že bude mít DPF filtr. Ale na 1,6 TDI už dnes oreginál DPF stojí 12 000 economy verze a vymění ho do 3 000. A pokud s ním vyloženě někdo nešoural po městě tak těch 250 000 vydrží bez potíží.. Topí taky okamžitě a když se podaří najít 77kw verzi tak s ní ten Roomster poletí Beru zpět.. letadlo na předjíždění to zrovna nebude. Má o 1s horší zrychlení a o 12km menší maximálku jak fabka, ale na druhou stranu, 160km/h určitě udrží kopec-nekopec bez potřeby podřadit.. A u 1,4 16V si třeba na facebooku u fábii stěžuje někdo pravidelně snad každý týden na špatné starty za studena, nebo naopak chcípání při startu za tepla. Hrubý zvuk jako diesel taky není vyjímkou. A to je i u těch novějších. Připadá mě to, že čím novější verze toho motoru tím více neznámých chyb, které znepříjemní život Editováno: 27. Červenec 2017, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 27. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2017 V práci občas jedu novou O3 FL 1.6 TDI a občas si to slušně zaduní. Zlatej benzín[emoji3] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 1.4i mám na předchozí F2 a nějaký ty problémy se studeným startem a nenastartování za horka jsem měl, ale celkově to nijak nenarušovalo celkový dobrý dojem z motoru. V podstatě až na výměnu rozvodů a nových vlnovců na výfuku ksem na motor neměl žádný výdaje. Trochu aji ke kultivovanosti pomohl aditivovaný benzín. V zimě jsem měnil baterku která byla po 8 letech kaput, třeba hodně případů způsobila ona. Bohužel s ní už nejezdím abych řekl verdikt, ale z rodiny s ní občas někdo vyjede a nikdo si zatím na tyto problémy nesťežoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 28. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 V klidu hosi , ja klidne preziju i hatapku. Jezdil jsem sni ve F1 40kw. Po dalnici jezdim na pohodu 120. Klidne i tu 1,4tdi preziju. Najezdim cca 15-18t km za rok. Ta 1,4tdi , kdyz se prezije zvuk , tak ma zas peknou spotrebu a 1,9 tdi to je klasika trhac :-) Budu brat casem hlavne podle stavu auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.