Přejít na obsah

vymena oleja

Feroaaa

Doporučené příspěvky

pokud se s autem jezdí krátké trasy, časté studené starty, tak těch 15.000 km je na olej hodně

Nechcem nikoho strasit, ale v HTP treba menit olej najradsej uz pri max 10000km . ze vraj olej sa tam ovela viac znehodnocuje , ako u beznych motorov( ide sem len cca 2,8 litra a tim padom olej tu ovela skor degraduje , nakolko su tu extremne teploty a take male mnozstvo oleja sa nestiha uchladit .Tak sa to viac a viac pripaluje a zacne scernat ). Ze vraj tie motory potom nevydrzia tolko km . Skratka zacni to menit pri cca 10000km a nic s tym nepokazis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, ale nikto mi tu este konkretne neodpovedal

Já bych ho měnil každýho 1. v měsíci

Nechcem nikoho strasit, ale v HTP treba menit olej najradsej uz pri max 10000km . ze vraj olej sa tam ovela viac znehodnocuje , ako u beznych motorov( ide sem len cca 2,8 litra a tim padom olej tu ovela skor degraduje , nakolko su tu extremne teploty a take male mnozstvo oleja sa nestiha uchladit .Tak sa to viac a viac pripaluje a zacne scernat ). Ze vraj tie motory potom nevydrzia tolko km . Skratka zacni to menit pri cca 10000km a nic s tym nepokazis.

Neboj, Škodovka to má dobře zpočítaný a pokud použiješ předepsanej a kvalitní olej tak těch 15 000 km zvládne v poho. Ale Tvůj motor, Tvoje prašule, Tvůj čas.

Odkaz ke komentáři

.... jedna paní povídala ... pravda je že se dávají 3l oleje plus mínus, ale taky ber že jsou tam jen 3 válce, takže množství dostačuje. Měním po doporučených 15t km, dávám 5W40 a najeto mám přes 160 000km a nema problema ;)

Odkaz ke komentáři

Kdy si každý mění olej, je doopravdy jeho věc. Interval je předepsaný 15 tkm, je však třeba vzít v úvahu nejen podmínky provozu daného vozidla, ale i konkurenční automobilky: Takže, když nějaká automobilka doporučuje výměnu po 20 tkm, tak druhá nemůže jít, by se nezesměšnila, na 15 tkm, nebo dokonce 10 tkm, i když olej podle tribotechnických rozborů parametry nesplňuje už třeba po 12 tkm, že?

Tohle jste do úvahy vzali či nikoli ? (jen reaguji na to, že ŠA to má dobře spočtený)

Mmch, 160 tkm je motor někde okolo poloviny životnosti - ale jak autor píše (spíše cituje): Je to každého věc, každého auto, každého peníze a každého čas.

Pár stovek za olej (zvláště ty "tři litry" ) se v ekonomice provozu vozidla spíše ztratí - než nečekávaná výměna motoru.

Odkaz ke komentáři

Pravda je, že servis mění olej po 15 tis. km, nebo po roce. Setkal jsem se i stím, že olej musí vydržet 15 tis. i za cenu, že je v motoru déle než rok. Já měnil olej po 10 000-12 000 km, nedávno jsem byl u mistra Jandy na chiptuningu a ten mi doporučil měnit nejdéle po 8 000 - 10 000 km. Prý kvůli zdvihátkum a napínáku rozv. řetězu. Ale každého věc, ty tři litry oleje snad nikoho nezabije, zrovna dnes jsem dělal výměnu po 7 800 km.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

dyť tady se nikdo nehádá, jen jsem napsal, že jak koupím podložku v servise tak jí tam dám a nic neteče. A dokud jsem jezdil na garančky a že jsem jich stihl za ty dva roky dost (celých šest), tak jsem ani jednou neviděl mechoše, že by vyběhl ze skladu s podložkou a šel jí ještě někam ke švajcu žíhat ;)

Odkaz ke komentáři

no já bral zatím podložky vždy ve Škodě, poprvé mi dal skladník 3ks a na dotaz za kolik , jen mávl rukou. Teď když jsem tam bral další tři, tak už jsem platil nějakých 65,- :kuk: ... jsem myslel že mi vypadnou oči z důlků. Budu muset tu jednu vzít sebou a navštívit příště železářství ;)

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři

jo taky jsem to tak teď praktikoval, při poslední výměně, páč jsem si myslel že podložku ještě mám a už nebyla, tak jsem ji tam jeb..l zpět. Ale byl jsem ve škodě měnit náboj př.kola a když už jsem tam tak postával v dílně hópnul jsem do skladu a nabral něco do zásoby.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...