bobocop Vloženo 28. Březen 2006 Sdílet Vloženo 28. Březen 2006 Ahojte. Mám Octaviu 1,6 55kW. V poslednej dobe po naštartovaní počuť od motora klepot, ktorý zintenzívnie pri pridaní otáčok. Ako uberem otáčky motora aj klepot z motora je pomalší. Akonáhle sa motor zohreje klepot prestane. Používam plne syntetický olej Valvoline a motor má najazdených okolo 99,700 km. Prosím o radu, o akú závadu môže ísť v tomto prípade ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochin Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 Že by zdvihátka ventilů? Třeba jim dlouho trvá než se zaplní olejem a vymezí se vůle v nich.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 1. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2006 už to klepe furt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Dussič Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Ahoj, vypadá to opravdu na hydrošteli. Moje octa. má najeto 111000Km a už jsou hydrošteli hlučnější a tak asi jeden nebo dva si pocvakávají. Tak je budu muset nechat vyměnit. Octavia 66KW r.2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Ahoj, vypadá to opravdu na hydrošteli. Moje octa. má najeto 111000Km a už jsou hydrošteli hlučnější a tak asi jeden nebo dva si pocvakávají. Tak je budu muset nechat vyměnit. Octavia 66KW r.2000 na kolik ta sranda prijde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Dussič Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Ahoj, vypadá to opravdu na hydrošteli. Moje octa. má najeto 111000Km a už jsou hydrošteli hlučnější a tak asi jeden nebo dva si pocvakávají. Tak je budu muset nechat vyměnit. Octavia 66KW r.2000 na kolik ta sranda prijde? Jeden hydroštel asi okolo 800Kč v servisu PORSHE Č.B.,ale prý se dají sehnat i levnější. Jimak je to pěkná darda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Seženou se kolem dvou kil,v týdnu jsem to delal na oktávě.Zjisti kolik jich je vtahu,mam ještě nějaký na skladě,tak by jsme to nějak vymysleli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 2. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 keby bol ešte návod ako to svojpomocne vymeniť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Čagos,sundej klín.řemen,rozdělej řemenici na klice,sundej plast.kryty rozvod.řemene,povol nap.kladku,sundej rozvody,řemenici stáhni z vačky,sundej ventil.víko,sundej rozdělovač a můžeš rozdělat vačku.Nejdřív povol pánev u rozdělovače,pak na druhý straně u roz.kola,pak prostřední,a pak křížem zbylý dvě(vačka ráda praská).Sundáš vačku a můžeš tahat hydroštosy.Jestli chceš měnit jen ty špatný,tak je většinou poznáš tak,že jsou oproti dobrejm spadlý níž. Montáž je jasná,přesně obráceně.Akorát bacha při utahování vačky,utáhni nejdřív druhou pánev z leva,pak druhou z prava na 6Nm,pak prostřední,levou a pravou,taky na 6Nm,pak to celý přitáhni o 90 stupňů a je to. Nechci to okecávat,ale myslím,že to sfoukneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludvas Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Čus měnil sem si teďka hydroštely( na tdi) doma v garáži čistého času to trvalo tak 14 h dělal sem to poprvé a můžu ti vřele doporučit jestli nevíš jak na to tak to hoď radši do servisu dá se posrat spousta věcí, hlavně bacha na natočení vačky a kliky (základní nastavení ) sežeň si aspoň DP tam je to krásně popsané, některé nářadí si musíš zbastlit sám, když tak ukecej někoho kdo to už dělal ať ti to aspoň skoukne než to pak spustíš hodně štěstí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas Vloženo 2. Duben 2006 Sdílet Vloženo 2. Duben 2006 Nevidím to tak tragicky,pravda na tdi to je trochu složitější,ale tady jde o 1.6.Jinak u tdi komplet za 4 hodky pilný práce drandíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 3. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2006 ty kokso, radšej to dám do servisu a priplatím, akoby som to mal pokefovať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dix Vloženo 5. Duben 2006 Sdílet Vloženo 5. Duben 2006 caf daj vediet ako si dopadol... kde si to dal robit a kolko to stalo popripade spokojnost.... jeden nikdy nevie co ho caka dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 5. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2006 najprv nato budem musieť našetriť, takže ešte pol roka isto budem šetriť, ak nie viac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 9. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2006 Dnes mi auto total zdochlo. Vypadol jeden valec, ten kde klepalo. Auto teraz beži na troch valcoch, volnobech vôbec nedrží. Je v háji. Zajtra ho dávam do opravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochin Vloženo 9. Duben 2006 Sdílet Vloženo 9. Duben 2006 No a máš to vyřešený , docela to vzalo rychlý konec, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 9. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2006 nemám šťastie na autá, inak sa dá povedať, že 1 a 1/2 roka po kúpe auta je to moja prvá závada. Už sa len modlím aby ma to nevyšlo draho. U nás jeden hydroštel vyjde asi na 400,-SK. Rád by som ich vymenil všetkých 8, ale nemám toľko lóve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casek Vloženo 10. Duben 2006 Sdílet Vloženo 10. Duben 2006 Ahoj, vypadá to opravdu na hydrošteli. Moje octa. má najeto 111000Km a už jsou hydrošteli hlučnější a tak asi jeden nebo dva si pocvakávají. Tak je budu muset nechat vyměnit. Octavia 66KW r.2000 na kolik ta sranda prijde? Já jsem to nechal dělat na mým autě před rokem a stálo mě to 5 500 kč.Nebyl to ale autorizovaný servis,tam to bude asi masnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 10. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2006 no, dnes som bol u mechanika. Mám pokazené 2 ks zdvihátka ventilov a vačkový hriadeľ. Samozrejme ešte hlavu motora nedal dole, takže ešte môže prísť do úvahy aj dáky ventil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Vloženo 13. Duben 2006 Sdílet Vloženo 13. Duben 2006 Muzu se zeptat jak to dopadlo a kolik to cele stalo? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 13. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2006 kukni do témy poruchy v sekcii Octavia, tam to rozpisujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 Uz jsem to nasel, diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.