parkan Vloženo 10. Červen 2009 Sdílet Vloženo 10. Červen 2009 Tak jsem zjitil,že nas vé Fabce 1.4 55KW najeto 78000km mě praskla pružina....při jizdě jsem po najetí na nerovnost slyšel divný kovový zvuk....a zjistl po kontrole,že je prasklá pružina......poslední závit.....normálně upadlej..je to vůbec možné?Kolik může stát oprava? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 10. Červen 2009 Sdílet Vloženo 10. Červen 2009 Mne sa tiež zlomil spodny zavit. Kupil som komlet tlmič+pružina. Použita stala 30€. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kláca Vloženo 11. Červen 2009 Sdílet Vloženo 11. Červen 2009 stává se to, pokud tlumiči nic neni, neni potřeba kupovat novej, jen pružinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 11. Červen 2009 Sdílet Vloženo 11. Červen 2009 "Stává se to." U težších motorů a už ne po 78 tkm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kláca Vloženo 11. Červen 2009 Sdílet Vloženo 11. Červen 2009 tak ne no, to ho asi pánbuh za něco potrestal.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jargoon Vloženo 12. Červen 2009 Sdílet Vloženo 12. Červen 2009 Taky mi loni rupla. Dal jsem 1520,- za dvě pružiny. Vyměněny v páru spolu s horním uložením. Nic víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavia31 Vloženo 15. Červen 2009 Sdílet Vloženo 15. Červen 2009 O vikendu jsem take menil pruzinu, byla praskla u horniho ulozeni. Lozisko horniho ulozeni to nevydrzelo a muselo se dat nove. Pro jistotu jsem vymenil pruzinu i na druhe strane a dobre udelal uz byla nacla. Takze doporucuji vymenit obe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wejw Vloženo 24. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2009 taky to mam na pravym prednim :-( uz sem objednan na opravu, hur se ty pera na tdicko shaneji bo co, zatim sem stim najezdil pres 1000 KM tedka ve stredu by mela jit na opravu objednal sem zrovna taky 2 kousky dopredu, to loupani pri vetsim zatoceni volantu je faakt hrozny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skokan :-) Vloženo 8. Květen 2010 Sdílet Vloženo 8. Květen 2010 Ahoj, tak se mi dnes taktéž poštěstilo. Nemohl jsme tomu uvěřit. Fabia 1.4 44kw /84000km :-( Levé kolo - prasklý poslední závit. Cesta z Itálie (800km) byla super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 8. Květen 2010 Sdílet Vloženo 8. Květen 2010 Taky se přidávám ke "šťastlivcům" s prasklou pružinou,mě praskla z důvodu že se mi díky zareznutí horní ložisko netočilo a při zatáčení dostala pružina pěkně na frak,takže nevydržela a odešla do věčných lovišť.Vyměněno za RS pružiny + tlumiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 Dobrý den, Včera mi praskl na přední nápravě jeden spodní díl pružiny...vadí to hodně na jízdní vlastnosti nebo poničení tlumiče, nápravy když je to na chvíli (týden)? Od doby co to prasklo tak se tváří jízda v pohodě. A kolik sotjí asi výměna? Díky za odpověď... P.S. To administrator: Odkaz na problény s pružinou mi nefunguje tak jsem založil toto téma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 přesunuto do správného tématu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Zajda Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 jo jo, to se stává.... tohle jsem už taky řešil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MATTESS136 Vloženo 11. Květen 2012 Sdílet Vloženo 11. Květen 2012 (editace) Oživím starší téma - přidávám se do klubu. Prasknul mi závěrný závit v horním uložení. Asi 1/4 závitu. Pružina sedí v misce, světlost stejná. Lze s tím jezdit nebo raději vyměnit? Editováno: 11. Květen 2012, autor: MATTESS136 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baraba13 Vloženo 11. Květen 2012 Sdílet Vloženo 11. Květen 2012 Zdravím.Mě se stalo úplně to samé, jezdil jsem s tím ještě cca 2měsíce potom jsem měnil tlumiče tak jsem to vzal rovnou a vyměnil i prižiny.Pokud ti to sedí v misce tak bych to zatím neřešil ale je to čistě na tobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 12. Květen 2012 Sdílet Vloženo 12. Květen 2012 vyměnil bych to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MATTESS136 Vloženo 12. Květen 2012 Sdílet Vloženo 12. Květen 2012 Uvidíme, jak dál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrazem Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 taky jsem něnil,prasklý poslední zavit odspod levá strana,tak tyden jsem s tím jezdil,samozřejmně opatrně.koupil pružinu,stahovaky a doma vyměnil.jde to v pohodě,taky jsem mazl horní uložení,ložisko jak nove uchycení taky,kdyby praskla druha tak jsem nachystaný na výměnu,najeto 73000tkm,po slušnych cestách tak nevím,asi chyba matroše...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 Po slušných cestách? Asi si ty km nenajel v česku co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filirintidintin Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 Uplne normalni jev.... unava materialu, akorat bych rozhodne vymenil pruziny po paru.. to znamena obe dve... :-) At jsou stejne unavene.. :-) Original kus stoji cca 1400Kc... Prace okolo 300 za jednu stranu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrazem Vloženo 27. Červen 2012 Sdílet Vloženo 27. Červen 2012 Tak u nás jsou cesty slušný,a hlavně nevymetam každy kanál,asi tak..není duvod měnit obě dvě,auto stojí rovně,vzalenosti od země jsem stejné.Pružinu mám dle prodejce z německa ale jsou to švédi ti výrobci,Jsem spokojený maxxxxx. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubik75 Vloženo 12. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2012 Aj ja sa pridávam do klubu prasknutých pružín, ja som ju zlomil na ceste z Polska, v strede závitov, v stredu to idem dať doporiadku, najviac ma štve, že som menil tlmiče a uloženia na jar, ale aspoň mi to pôjde ľahšie von. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jandax Vloženo 3. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2012 (editace) Zdravym, mám prasklou pružinu na L zadní straně. Všiml jsem si toho náhodou když sem přehazoval kola ze zadku na předek. Mám obědnaný nový ale zajímá mě jak se nejjednodušeji mnění? Napadlo mě zvednout celý zadek a povolit spodní uložení tlumičů. Spadne ta náprava natolik aby šli pružiny vyndat i bez stahováku? Díky za vaše rady Editováno: 3. Prosinec 2012, autor: Jandax Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 3. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2012 u Fabie na zadek nepotřebuješ žádnej stahovák....zvedneš si zadek auta (hlavně nééé heverem pod nápravu), sundáš kolo kde měníš pružinu, dole z nápravy uvolníš tlumič ( 1 šroub)...pokud máš někoho po ruce, tak se ti postaví na třmen nebo buben brzdy a ty tam strčíš pružinu....já to dělám i sám, ale je to maras, ve dvou (jedna šlapka) to jde lépe...záležitost 10 minut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jandax Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 Díky za cennou informaci, zitra se do toho pustim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.