kukren Vloženo 27. Červen 2009 Sdílet Vloženo 27. Červen 2009 Zdravim vsechny vespolek, zajimaly by me Vase nazory na subj., konkretne ohledne 1,9 PDI, 96 kW, 5st manual, ale rovnez i obecne na SuperBa I. Prochazel jsem si forum, ale nikde jsem nenasel na toto tema zminku. Vlasnte nasel na foru Fiabie, ale tam byla rec o 1,4 Pokud toto tema jiz bylo nekde probirano, ale prehledl jsem jej, tak se omluvam za OT. Diky kukren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
super(b)man Vloženo 27. Červen 2009 Sdílet Vloženo 27. Červen 2009 Ahoj. Měním co 80tis km a dávám tam origo olej,je to sice darda,ale stojí to za to a je to znát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kukren Vloženo 28. Červen 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Červen 2009 Ahoj.Měním co 80tis km a dávám tam origo olej,je to sice darda,ale stojí to za to a je to znát... Ahoj, diky za info. A jak jsi prisel k tem 80t ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seler Vloženo 28. Červen 2009 Sdílet Vloženo 28. Červen 2009 (editace) Pokud není problém nemění se, je to trvalá nápln, snad pro klid duše po 300tisících... Jinak jsem se spíš setkal s tím, že při častých výměnách se vyskytne netěsnost a může docházet k únikům oleje... Zkontrolovat, případně dolít.. Editováno: 28. Červen 2009, autor: seler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
super(b)man Vloženo 28. Červen 2009 Sdílet Vloženo 28. Červen 2009 Ahoj,diky za info. A jak jsi prisel k tem 80t ? To je pouze zvyk,měl jsem před tím A6 Quattro a tam to bylo nutné kvůli samosvornému diferáku a výměna byla co 80tis. Taky mě napadlo,dělat to každé rozvody,ale zvyk je zvyk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peny Vloženo 28. Červen 2009 Sdílet Vloženo 28. Červen 2009 Měnil sem ho ve 145 tisících,protože mě šlo při nižších teplotách dost špatně řadit.Po výměně se to o dost zlepšilo a při tom sem ještě namazal plastovou kulisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 28. Červen 2009 Sdílet Vloženo 28. Červen 2009 Pokud můžeš taky vyměnit, za ty peníze to stojí a i u mě byla hlavně za nízkých teplot změna k lepšímu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 29. Červen 2009 Sdílet Vloženo 29. Červen 2009 (editace) Neměnil bych. Možná asi v takovém intervalu (300tis.) co píše seler. Jinak převodové oleje jsou natolik kvalitní a odolné, že není třeba výměny. Pokud se tedy neděje s převodovkou (diferákem) něco nestandartního. To Ti dřív spíš odejde motor, než převodovka... Editováno: 29. Červen 2009, autor: Dodo-Kolín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
super(b)man Vloženo 29. Červen 2009 Sdílet Vloženo 29. Červen 2009 Neměnil bych. Možná asi v takovém intervalu (300tis.) co píše seler. Jinak převodové oleje jsou natolik kvalitní a odolné, že není třeba výměny. Pokud se tedy neděje s převodovkou (diferákem) něco nestandartního. To Ti dřív spíš odejde motor, než převodovka... No s tím motorem bych to neviděl tak žhavě,PD 96kw jsou vážně držáky,čili je třeba se postarat i o převodovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 29. Červen 2009 Sdílet Vloženo 29. Červen 2009 Pokud není únik oleje neřešit. Kontrolovat jen hladinu a jezdit a jezdit.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romejn Vloženo 21. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2009 Ahojda.Mám 2,5tdi 120kw 6kvalt.Mám problem někdy zařadit 2ku.když jezdím jen na krátko tak pohoda ale delší cesty se někdy projeví že mi nejde dát dvojka jako by tam nebyla.Muže to bejt tím olejem že je tam třeba málo.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romejn Vloženo 24. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2009 Jakím zpusobem se dá zjistit kolik tam mám oleje v převodovce,je tam nějakej kontrolní šroub nebo něco takového? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 24. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2009 Je tam z boku nalévací otvor. Je to zároveň kontrolní - hladina na překap. Ale nejspíš bude zátka pro hlavici XZN. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romejn Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 Super diky,o víkendu na to mrknu.Ale asi nechám ten olej vyměnit pro klid duše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 15. Červen 2010 Sdílet Vloženo 15. Červen 2010 potreboval by som poradit aky olej ide do prevodovky 2.5 tdi superb 2003 114kw v mazacom plane castrol som nasiel taf-x ale je to 6qalt tak nie som si isty ci to tam mozem dat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 15. Červen 2010 Sdílet Vloženo 15. Červen 2010 do podélného 6. kvaltu radí jen originál olej, viz. dieselpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 5. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2010 (editace) Me zacala chrastit (hučet) převodovka po výměně spojky za 1 hmot spojku.Ted jsem se podival pod auto na převodovku a je cela od oleje asi nekde prosakuje olej.Asi jim v servisu spadla na zem nebo co ale to už se nedozvim.+ tam jsou nejaky diry se zavity nechybi tam něco ?? viz.foto + je tam si i kosek odštíplej ale to neni videt.je to bohužel nekvalitní foto Editováno: 5. Červenec 2010, autor: lada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roy Jones jr. Vloženo 30. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2013 Zdravím. Kde se dá zjistit jaký převodový olej do Superb 1.9tdi,PD,74kW a kolik se ho tam vejde? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 30. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2013 stáhni si dílenskou příručku, tam je to napsaný, myslim, že 2,25l , ale mrkni na to, je tam myslim i ten typ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 30. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2013 Mrkni na mé příspěvky už sem to tu psal asi 5x :-D vše potřebné .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rusta Vloženo 23. Únor 2015 Sdílet Vloženo 23. Únor 2015 Cau, chci vymenit olej v prevodovce (1.9tdi 96kW, 5 rychlosti) a nevim kde se nachazi vypousteci a napousteci sroub a kolik se toho oleje tam dava? Nedelal jste to nekdy? Nejake rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tim 35 Vloženo 23. Únor 2015 Sdílet Vloženo 23. Únor 2015 2,25l oleje třeba od Castrolu CASTROL 75W-90 TRANSAXLE ,šroub je na levé straně převodky nalévací a zároven kontrolní u poloosy ,vypouštěcí dole na dně.Potřebuješ klíč ,je to takový torx s dírou obchod třeba Triga MF MP 1053-548 T30023 3357 552,10 Kč Před vypustěním zahřat olej jízdou jízdou! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rusta Vloženo 25. Únor 2015 Sdílet Vloženo 25. Únor 2015 2,25l oleje třeba od Castrolu CASTROL 75W-90 TRANSAXLE ,šroub je na levé straně převodky nalévací a zároven kontrolní u poloosy ,vypouštěcí dole na dně.Potřebuješ klíč ,je to takový torx s dírou obchod třeba Triga MF MP1053-548 T30023 3357 552,10 Kč Před vypustěním zahřat olej jízdou jízdou! Supr diky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maybe25 Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 Ahojda.Mám 2,5tdi 120kw 6kvalt.Mám problem někdy zařadit 2ku.když jezdím jen na krátko tak pohoda ale delší cesty se někdy projeví že mi nejde dát dvojka jako by tam nebyla.Muže to bejt tím olejem že je tam třeba málo.? S tou 2 to mam taky tak, zmenilo sa to po vymene? budem to musiet urobit zrejme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kingdave Vloženo 27. Září 2016 Sdílet Vloženo 27. Září 2016 Taky by mě zajímalo,zda-li se po výměně převodového oleje změnilo řazení druhého stupně k lepšímu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.