Jump to content

Vymena oleje - manualni prevodovka

kukren
 Share

Recommended Posts

Zdravim vsechny vespolek,

zajimaly by me Vase nazory na subj., konkretne ohledne 1,9 PDI, 96 kW, 5st manual, ale rovnez i obecne na SuperBa I. Prochazel jsem si forum, ale nikde jsem nenasel na toto tema zminku. Vlasnte nasel na foru Fiabie, ale tam byla rec o 1,4 :wacko: Pokud toto tema jiz bylo nekde probirano, ale prehledl jsem jej, tak se omluvam za OT.

Diky

kukren

Pokud není problém nemění se, je to trvalá nápln, snad pro klid duše po 300tisících...

Jinak jsem se spíš setkal s tím, že při častých výměnách se vyskytne netěsnost a může docházet k únikům oleje...

Zkontrolovat, případně dolít..

Edited by seler

Neměnil bych. Možná asi v takovém intervalu (300tis.) co píše seler. Jinak převodové oleje jsou natolik kvalitní a odolné, že není třeba výměny. Pokud se tedy neděje s převodovkou (diferákem) něco nestandartního. To Ti dřív spíš odejde motor, než převodovka...

Edited by Dodo-Kolín

Neměnil bych. Možná asi v takovém intervalu (300tis.) co píše seler. Jinak převodové oleje jsou natolik kvalitní a odolné, že není třeba výměny. Pokud se tedy neděje s převodovkou (diferákem) něco nestandartního. To Ti dřív spíš odejde motor, než převodovka...

No s tím motorem bych to neviděl tak žhavě,PD 96kw jsou vážně držáky,čili je třeba se postarat i o převodovku ;)

• 4 months later...
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Me zacala chrastit (hučet) převodovka po výměně spojky za 1 hmot spojku.Ted jsem se podival pod auto na převodovku a je cela od oleje asi nekde prosakuje olej.Asi jim v servisu spadla na zem nebo co ale to už se nedozvim.+ tam jsou nejaky diry se zavity nechybi tam něco ?? viz.foto + je tam si i kosek odštíplej ale to neni videt.je to bohužel nekvalitní foto

post-1043-12783596054564_thumb.jpg

Edited by lada

• 3 years later...
  • 1 year later...

2,25l oleje třeba od Castrolu  CASTROL 75W-90 TRANSAXLE ,šroub je na levé straně převodky nalévací a zároven kontrolní u poloosy ,vypouštěcí dole na dně.Potřebuješ klíč ,je to takový torx s dírou obchod třeba Triga MF MP

1053-548 T30023 3357 552,10 Kč     Před vypustěním zahřat olej jízdou jízdou!

2,25l oleje třeba od Castrolu  CASTROL 75W-90 TRANSAXLE ,šroub je na levé straně převodky nalévací a zároven kontrolní u poloosy ,vypouštěcí dole na dně.Potřebuješ klíč ,je to takový torx s dírou obchod třeba Triga MF MP

1053-548 T30023 3357 552,10 Kč     Před vypustěním zahřat olej jízdou jízdou!

Supr diky :-)

Ahojda.Mám 2,5tdi 120kw 6kvalt.Mám problem někdy zařadit 2ku.když jezdím jen na krátko tak pohoda ale delší cesty se někdy projeví že mi nejde dát dvojka jako by tam nebyla.Muže to bejt tím olejem že je tam třeba málo.? wink.gif

S tou 2 to mam taky tak, zmenilo sa to po vymene? budem to musiet urobit zrejme  :kol-32:

• 1 year later...