Leden 5, 200718 r z toho ze mam ASR vo svojej Fabii a viem ako to pracuje a viem ze to obmedzuje otacky.A kedze to robi problemy u vas co mate LPG tak podla toho sudim ze RJ motora robi zasah ale vysledok ziaden-tak to vypne ASR a nahadze chyby do RJ.
Leden 5, 200718 r Zdravim vsechny PLYNAKY, vidim, ze plyn skoro vsem uzivatelum dela radost. Ostatne i ja jsem spokojeny. Trosicku mene spokojeny jsem s provozem na benal. Pri studenem startu na benzim auto vpohode naskoci, avsak pri rozjedu se tomu nechce moc do otacek. V okamziku, jak to prepne na plyn tak je z toho brko jako blazen. Auto jsem kupoval pri 115000km a pripadami, ze benzin tolik nehaproval. Necham-li provoz auta jen na benzin, tak auto chvili poskakuje a spatne se vytaci. Po ujeti asi 300m se auto zklidni a jede temer jako na plyn. Nevite, prosim, co s tim asi je. Jestli to jsou spinave klapky, spatny (stary) benzin, voda v benzinu???? Mate s tim nekdo zkusenosti PS:98% provozu auta je na plyn Fabia Combi, 2001, LPG, 1.4 MPI 50kw, potlakovy system, 130 000km
Leden 5, 200718 r check motoru se mi rozsvěcuje z času na čas také (jak už jsem ostatně psal), to že se kontrolka rozsvítí ale neznamená že se háže do nouzového režimu, to by jsi poznal (z auta by jsi nedostal víc jak šedesát, zkrátka je to jen na nouzové dojetí). Zháší mi rovněž po projetí na benzín a asi 3 nastartování. Zrovna dnes ráno cestou do práce se mi rozsvítila, ale také to neřeším. Jediné co mi vadí že to nedělá kolegům co mají model.rok 2005 a víc, ale asi to bude odlišným firmware ŘJ. Jinak samozřejmě se zárukou je to tak jak píšeš, jen na díly související se zásahem LPG. Klukovi to dělá taky, má 1,4/74 kW 2002 a to většinou na rovině, kdy trochu ubere plyn a rozsvítí se check motoru. Po několika nastartováních to zhasne. Mluvili jsme s mechanikem a potvrdil nám, že se to týká starších fábií i oktávií, které mají počítač nastaven na 50% poruchu, u těch novějších to naskočí až při 100% poruše a je to závada nedostatečná směs paliva. Asi jak ubere plyn, tak to jednotka zaregisruje a vyhodnotí. Já mám 1,2/40kW 2004 a zatím mi to neudělalo, oba máme plyn od května 2006 BRC. Takže kluk to neřeší a jezdí dál
Leden 5, 200718 r check motoru se mi rozsvěcuje z času na čas také (jak už jsem ostatně psal), to že se kontrolka rozsvítí ale neznamená že se háže do nouzového režimu, to by jsi poznal (z auta by jsi nedostal víc jak šedesát, zkrátka je to jen na nouzové dojetí). Zháší mi rovněž po projetí na benzín a asi 3 nastartování. Zrovna dnes ráno cestou do práce se mi rozsvítila, ale také to neřeším. Jediné co mi vadí že to nedělá kolegům co mají model.rok 2005 a víc, ale asi to bude odlišným firmware ŘJ. Jinak samozřejmě se zárukou je to tak jak píšeš, jen na díly související se zásahem LPG. Klukovi to dělá taky, má 1,4/74 kW 2002 a to většinou na rovině, kdy trochu ubere plyn a rozsvítí se check motoru. Po několika nastartováních to zhasne. Mluvili jsme s mechanikem a potvrdil nám, že se to týká starších fábií i oktávií, které mají počítač nastaven na 50% poruchu, u těch novějších to naskočí až při 100% poruše a je to závada nedostatečná směs paliva. Asi jak ubere plyn, tak to jednotka zaregisruje a vyhodnotí. Já mám 1,2/40kW 2004 a zatím mi to neudělalo, oba máme plyn od května 2006 BRC. Takže kluk to neřeší a jezdí dál check motoru se mě rozvítil zatím jen jednou ( chyba - příliš bohatá směs ), udělalo to když jsem jel na plyn ( auto bylo akorát po garančce - nový filtry, svíčky, a jedna zapalovací cívka - údajně to psalo na tu cívku nějakou chybu, ale je fakt že od té doby auto vůbec neškube ). Tady na fóru v jsem v nějaké sekci četl, že tato chyba se občas vypisuje (aji lidem co jezdí jenom na benál) a mělo by to souviset s lambda sondou. Může být zanesená. ( asi to chce čas od času přepnou na benál a trošku to protáhnout)
Leden 5, 200718 r Zdravim vsechny PLYNAKY,vidim, ze plyn skoro vsem uzivatelum dela radost. Ostatne i ja jsem spokojeny. Trosicku mene spokojeny jsem s provozem na benal. Pri studenem startu na benzim auto vpohode naskoci, avsak pri rozjedu se tomu nechce moc do otacek. V okamziku, jak to prepne na plyn tak je z toho brko jako blazen. Auto jsem kupoval pri 115000km a pripadami, ze benzin tolik nehaproval. Necham-li provoz auta jen na benzin, tak auto chvili poskakuje a spatne se vytaci. Po ujeti asi 300m se auto zklidni a jede temer jako na plyn. Nevite, prosim, co s tim asi je. Jestli to jsou spinave klapky, spatny (stary) benzin, voda v benzinu???? Mate s tim nekdo zkusenosti PS:98% provozu auta je na plyn Fabia Combi, 2001, LPG, 1.4 MPI 50kw, potlakovy system, 130 000km Měl jsem předešlé auto, Feldu, na lpg s podtlakovým systémem. Domnívám se, že to co popisuješ, je způsobeno zřejmě tím, že používáš jiné tepelné hodnoty svíček než jaké jsou předepsány pro provoz na benzín. Dělalo mi to taky Trochu pomohlo, když jsem vyměnil svíčky za nové (ikdyž ty, které byly určeny pro provoz na plyn). Jinak jsem to neřešil, se studeným motorem člověk stejně nepočítá, že to hned odpálí jak raketu Ale samo sebou starý benzín by byl taky varianta, proto je dobré na benzín taky trochu jezdit a hlavně průběžně po troškách dočepovávat nový. Když necháš benzín v nádrži sestárnout, tak se Ti to ze všeho nejhůř může vymstít na palivovém čerpadle, které odejde do věčných lovišť a výměna je dost drahá Upraveno Leden 5, 200718 r od Wassermann
Leden 5, 200718 r Mě to při volnoběhu taky probublává ať je to benzín nebo LPG A jak tak pozoruji, tak ty Fabie probublávaj všem i když třeba vyčistili spoustu věcí. Já také čistil a v servisech za draho měnili díly, které si pak pěkně naúčtovali. V Kosmonosech je centrum, kde dáš auto, se kterým si servisy neví rady a tam ho protáhnou přímo maníci z Boleslavy a pak je klid. Zatím jsem to nevyužil. Prý dokáží podle faktur za úkony servisů zjistit, co vám tam dělali blbě a špatně a co vám tam měnili na víc. A pak se se Servisem můžete hádati. Ale zatím to nechávám být, jelikož nejsem jediný komu to zlobí. V neděli jdu opět na kontrolu LPG, tak dám vědět, jestli nějaká změna.
Leden 6, 200718 r Zdravim vsechny PLYNAKY,vidim, ze plyn skoro vsem uzivatelum dela radost. Ostatne i ja jsem spokojeny. Trosicku mene spokojeny jsem s provozem na benal. Pri studenem startu na benzim auto vpohode naskoci, avsak pri rozjedu se tomu nechce moc do otacek. V okamziku, jak to prepne na plyn tak je z toho brko jako blazen. Auto jsem kupoval pri 115000km a pripadami, ze benzin tolik nehaproval. Necham-li provoz auta jen na benzin, tak auto chvili poskakuje a spatne se vytaci. Po ujeti asi 300m se auto zklidni a jede temer jako na plyn. Nevite, prosim, co s tim asi je. Jestli to jsou spinave klapky, spatny (stary) benzin, voda v benzinu???? Mate s tim nekdo zkusenosti PS:98% provozu auta je na plyn Fabia Combi, 2001, LPG, 1.4 MPI 50kw, potlakovy system, 130 000km mě to taky dělá něco podobného a nemam ten plyn dlouho.Studenej motor a auto cuká na béňo.ALe je zajímavé ,že sem vypnul plyn ,kterej ještě nebyl přeplej auto hned přestalo cukat a jelo v poho.Nevim jestli ten plyn muže dělat nějaké zle když jedeš na béno se studenym motorem,tomu zas tak nerozumim.Ještě otetnu jezdit pár dnu jen na béno ,co to bude dělat
Leden 9, 200718 r Chtěl bych se vás zeptat, jestli nepozorujete po tom co jste namontovali plyn, že se vám snížila účinnost topení ( hlavně když je pod nulou ). U mého auta to pozoruju, ale nevím jestli je to normální, nebo je vada někde jinde. U LPG je odber tepla opravdu normální. Plyn co natankujes je kapalny a v reduktoru se meni z kapaliny na plyn. Je to fyzikalni zakon ze pri zmene skupenstvi se to v reduktoru ochlazuje - proto je voda zapojena do reduktoru, aby zabranovala zamrznuti. I kvuli tomu se doporucuje startovat na benzin a nechat i trochu zahrat motor, aby ti to v zime za jizdy nezamrznulo dokud neni voda aspon trochu ohrata.
Leden 9, 200718 r Pri studenem startu na benzim auto vpohode naskoci, avsak pri rozjedu se tomu nechce moc do otacek. V okamziku, jak to prepne na plyn tak je z toho brko jako blazen. Auto jsem kupoval pri 115000km a pripadami, ze benzin tolik nehaproval. Necham-li provoz auta jen na benzin, tak auto chvili poskakuje a spatne se vytaci. Po ujeti asi 300m se auto zklidni a jede temer jako na plyn. Nevite, prosim, co s tim asi je. Jestli to jsou spinave klapky, spatny (stary) benzin, voda v benzinu???? Mate s tim nekdo zkusenostiPS:98% provozu auta je na plyn Fabia Combi, 2001, LPG, 1.4 MPI 50kw, potlakovy system, 130 000km Jednou jsem pri ceste na dovolenou do ciziny udelal tu blbost, ze jsem do sveho plynaka natankoval plnou nadrz benzinu mel jsem ho tam asi od cervence a v prosinci mi zacly strasny problemy se zvodnatelym benzinem. Od te doby tankuji benzin maximalne za 300 Kc a vyjizdim to az skoro do dna a je po problemech. Proste benzin ti nesmi zustat v nadrzi treba pul roku, pak zacne vodnatet.
Leden 9, 200718 r Proste benzin ti nesmi zustat v nadrzi treba pul roku, pak zacne vodnatet. jak rychle stárne benzín ? kuk sem : http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=1044
Leden 9, 200718 r Chlapci, moc dekuji za odpovedi. Jak to tak vidim, dneska jedu z prace domu na benzin... Upraveno Leden 9, 200718 r od radarek
Leden 9, 200718 r Chlapci, moc dekuji za odpovedi. Jak to tak vidim, dneska jedu z prace domu na benzin... jojo, to uděláš jedině dobře. U sekvenčního holt máme odběr zajištěn, přes zimu tak cca za 200 Kč na týden (při každodením ježdění z práce a do práce+něco o víkendu), takže nestačí ani zestárnout
Leden 11, 200718 r Ahoj, tak jsem se tady zase po 10ti měsících objevil, můj starý příspěvek kamsi zmizel, ale neva. Bylo to v době, kdy jsem měl chuť plyn z auta vyhodit. Nechal jsem si dát do 1.2/40kW sekvenční vstřik(Lovtec s Řj Magic2) a byly s tím neustále problémy od rozsvěcení kontrolky motoru, přes výrazné škubání(hlavně v táhlých kopcích) až po nemožnost nastartovat a odjet, protože to ve finále nedrželo volnoběžné otáčky ani na benzín a okamžitě to chcíplo. Tak jsem zajel do servisu s tím, že chápu, že když je to nové musí se to vychytat, ale třikrát už by to fakt stačilo. Tak si tam auto tentokrát nenechali hodinu jako předtím, ale pohráli si s tím celý den a najednou bylo po problémech. Od té doby jsem najel přes 20 tisíc a musím zaklepat, je klid. Ani jednou už se nerozsvítila kontrolka, žádné škubání, zkrátka ani nevím, že tam ten plyn je(tedy kromě placení u pumpy). Taky jsem nechápal, že se s tím dá jezdit za 7l plynu(spotřeba pod 8.5l nikdy nešla), ale když byl první týden bodový systém, tak jsem to taky dokázal. Teď sice jezdím lehce pod 8, ale to bude asi tím, že je to z 90% po Praze nebo po dálnici. Jo a taky jsem se ptal na to mazání ventilů a řekli mi, že je to jen hračka na tahání peněz. PLYNU ZDAR!!!
Leden 12, 200718 r Ahoj, tak jsem se tady zase po 10ti měsících objevil, můj starý příspěvek kamsi zmizel, ale neva. Bylo to v době, kdy jsem měl chuť plyn z auta vyhodit. Nechal jsem si dát do 1.2/40kW sekvenční vstřik(Lovtec s Řj Magic2) a byly s tím neustále problémy od rozsvěcení kontrolky motoru, přes výrazné škubání(hlavně v táhlých kopcích) až po nemožnost nastartovat a odjet, protože to ve finále nedrželo volnoběžné otáčky ani na benzín a okamžitě to chcíplo. Tak jsem zajel do servisu s tím, že chápu, že když je to nové musí se to vychytat, ale třikrát už by to fakt stačilo. Tak si tam auto tentokrát nenechali hodinu jako předtím, ale pohráli si s tím celý den a najednou bylo po problémech. Od té doby jsem najel přes 20 tisíc a musím zaklepat, je klid. Ani jednou už se nerozsvítila kontrolka, žádné škubání, zkrátka ani nevím, že tam ten plyn je(tedy kromě placení u pumpy). Taky jsem nechápal, že se s tím dá jezdit za 7l plynu(spotřeba pod 8.5l nikdy nešla), ale když byl první týden bodový systém, tak jsem to taky dokázal. Teď sice jezdím lehce pod 8, ale to bude asi tím, že je to z 90% po Praze nebo po dálnici. Jo a taky jsem se ptal na to mazání ventilů a řekli mi, že je to jen hračka na tahání peněz. PLYNU ZDAR!!! jenom 3x v servise? My než to vychytali, tak bych řekl od jara až do léta 2x až 3x měsíčně , teď už jen jak říkáš k pumpě a max. na plyn.garančku , cukání už nevím co je a kontrolka, občas se rozsvítí (třeba 3 týdny nic a pak 2x do týdne) ale neřeším to. Najeto na LPG skoro 70t km
Leden 12, 200718 r Zjistil někdo, proč se vlastně ta kontrolka mororu rozsvěcuje? Mě to začalo dělat taky
Leden 12, 200718 r to Malta: To máš tedy výdrž, já bych z toho po čtvrt roce asi zešílel no manželka šílela, já byl v klidu protože jsem věděl že se mechoš opravdu snaží a pro každou další navštěvu měl v rukávu schovanou možnost co s tím ještě provést (holt byl to úděl průkopníka)
Leden 12, 200718 r Zjistil někdo, proč se vlastně ta kontrolka mororu rozsvěcuje? Mě to začalo dělat taky já tam mám pokaždé hlášku: směs příliš chudá. Rozsvěcuje se mi to pokaždé když jenom šimrám plynový pedál v režimu otáček těsně před 3000. Dříve mi to i cukalo a pak se rozsvítila, teď už se jen občas rozsvítí ale necuká
Leden 13, 200718 r PROSÍM O SKÚSENOSTI s LPG vo fábke 1.4 MPi (50kW). Najmä: -ktorý výrobca zariadenia je lepší? (BRC, Lovato, ... viac nepoznám) -ktorý systém je spoľahlivejší? -aké sú zmeny pri praktickom jazdení oproti čisto benzínu? (vraj sa musí štartovať na benzín a až potom prepnúť na plyn a pod.) -zníženie výkonu? -zvýšenie spotreby? -čo plyn a spotreba v PP? Aké cifry ukazuje? Reálnu spotrebu plynu? Môžte pokojne aj súkormou správou... Ďakujem všetkým!!!
Leden 15, 200718 r [já tam mám pokaždé hlášku: směs příliš chudá. Rozsvěcuje se mi to pokaždé když jenom šimrám plynový pedál v režimu otáček těsně před 3000. Dříve mi to i cukalo a pak se rozsvítila, teď už se jen občas rozsvítí ale necuká tak při těch stejných podmínkách se mě to rozvítí taky. Jednou už sama zhasla, ale teďka se jí nějak nechce. Jinak když sem volal do servisu na plyn, tak mě řekl, že to bude dost obtížný seštelovat tak, aby se to nerozsvěcovalo. Zajímavé je, že to začalo dělat až po výměně filtrů a svíček.
Leden 15, 200718 r [já tam mám pokaždé hlášku: směs příliš chudá. Rozsvěcuje se mi to pokaždé když jenom šimrám plynový pedál v režimu otáček těsně před 3000. Dříve mi to i cukalo a pak se rozsvítila, teď už se jen občas rozsvítí ale necuká tak při těch stejných podmínkách se mě to rozvítí taky. Jednou už sama zhasla, ale teďka se jí nějak nechce. Jinak když sem volal do servisu na plyn, tak mě řekl, že to bude dost obtížný seštelovat tak, aby se to nerozsvěcovalo. Zajímavé je, že to začalo dělat až po výměně filtrů a svíček. přesně, taky do doby new svíček a filtru a také ještě staršího firmware LPG jednotky mi to udělalo snad max. 5x za celý rok. Ale jak mi přehrál novější firmware a ve Škodovce vyměnili svíce a filtr, tak je četnost jak jsem psal výše. Můj postup pro zhasnutí je, že v okamžiku, kdy se mi rozsvítí, přepnu na benzín a cca 3 km jedu na něj. Pak někde na příhodném místě zastavím vypnu motor a asi cca 3x nastartuji s lehkým protůrováním (tak kolem 3t ot/min) a pak většinou při čtvrtém nastartování zhasne, ale je to přibližně někdy je to tak někdy musím víckrát.
Leden 15, 200718 r přesně, taky do doby new svíček a filtru a také ještě staršího firmware LPG jednotky mi to udělalo snad max. 5x za celý rok. Ale jak mi přehrál novější firmware a ve Škodovce vyměnili svíce a filtr, tak je četnost jak jsem psal výše. Můj postup pro zhasnutí je, že v okamžiku, kdy se mi rozsvítí, přepnu na benzín a cca 3 km jedu na něj. Pak někde na příhodném místě zastavím vypnu motor a asi cca 3x nastartuji s lehkým protůrováním (tak kolem 3t ot/min) a pak většinou při čtvrtém nastartování zhasne, ale je to přibližně někdy je to tak někdy musím víckrát. No myslím, že se na to budu muset trošku podívat. Není přece možný, že by se to nedalo nějak odstranit ( a přelepení kontrolky zrovna v úmyslu nemám. )
Leden 15, 200718 r přesně, taky do doby new svíček a filtru a také ještě staršího firmware LPG jednotky mi to udělalo snad max. 5x za celý rok. Ale jak mi přehrál novější firmware a ve Škodovce vyměnili svíce a filtr, tak je četnost jak jsem psal výše. Můj postup pro zhasnutí je, že v okamžiku, kdy se mi rozsvítí, přepnu na benzín a cca 3 km jedu na něj. Pak někde na příhodném místě zastavím vypnu motor a asi cca 3x nastartuji s lehkým protůrováním (tak kolem 3t ot/min) a pak většinou při čtvrtém nastartování zhasne, ale je to přibližně někdy je to tak někdy musím víckrát. No myslím, že se na to budu muset trošku podívat. Není přece možný, že by se to nedalo nějak odstranit ( a přelepení kontrolky zrovna v úmyslu nemám. ) já už nemám sílu to řešit takže pokud to necuká tak se tím už nehodlám zaobírat
Leden 15, 200718 r Ahoj, tak jsem se tady zase po 10ti měsících objevil, můj starý příspěvek kamsi zmizel, ale neva. Bylo to v době, kdy jsem měl chuť plyn z auta vyhodit. Nechal jsem si dát do 1.2/40kW sekvenční vstřik(Lovtec s Řj Magic2) a byly s tím neustále problémy od rozsvěcení kontrolky motoru, přes výrazné škubání(hlavně v táhlých kopcích) až po nemožnost nastartovat a odjet, protože to ve finále nedrželo volnoběžné otáčky ani na benzín a okamžitě to chcíplo. Tak jsem zajel do servisu s tím, že chápu, že když je to nové musí se to vychytat, ale třikrát už by to fakt stačilo. Tak si tam auto tentokrát nenechali hodinu jako předtím, ale pohráli si s tím celý den a najednou bylo po problémech. Od té doby jsem najel přes 20 tisíc a musím zaklepat, je klid. Ani jednou už se nerozsvítila kontrolka, žádné škubání, zkrátka ani nevím, že tam ten plyn je(tedy kromě placení u pumpy). Taky jsem nechápal, že se s tím dá jezdit za 7l plynu(spotřeba pod 8.5l nikdy nešla), ale když byl první týden bodový systém, tak jsem to taky dokázal. Teď sice jezdím lehce pod 8, ale to bude asi tím, že je to z 90% po Praze nebo po dálnici. Jo a taky jsem se ptal na to mazání ventilů a řekli mi, že je to jen hračka na tahání peněz. PLYNU ZDAR!!! Nevíš prosímtě co všechno ti tenkrát změnili? Celkem by mě to zajímalo, protože mám stejný systém.
Leden 15, 200718 r já už nemám sílu to řešit takže pokud to necuká tak se tím už nehodlám zaobírat No, je fakt že když to jezdí bez problémů tak je to myslím ok, ale ta kontrolka je zrovna dost protivná.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.