Srpen 5, 200718 r Ve druhém tématu si se ptal na palubní počítač. Palubní počítač ukazuje normálně, akorát nepozná že jedeš na plyn, tzn. okamžitá a průměrná spotřeba je jakoby si jel na benzín. ( aspoň u mě to takhle vychází )
Srpen 9, 200718 r no tak vám poviem ja mám plyn v 1.8 benzin 92 Kw a nevidím žiadne rozdieli či už v teplote a prepínanie medzi plynom a benzínom nieje v§bec cítiť ....pohoda ....ale s tou rezervou je to isto kusa na nic ale co už............plyn v oktavke ma višiel na 56 000 ale som spokojný nadmieru....pohoda jazdiť
Srpen 9, 200718 r Tak už jezdím druhý den s plynem a tady jsou moje poznatky:Jezdím za 1.26kč kilometr, nutno dodat, že to bylo po městě s klimou a v pěti lidech(motor 1.2 47kw) Spotřeba byla 9,5l plynu, je to dost, ale zase jízda v páteční špičce a v pěti lidech s klimou, není to tak hrozný, měl jsem na benzín i víc. Palubní počítač ukazuje asi o 2 litry menší průměrnou spotřebu, než jaká je skutečnost. Zrychlení je na plyn úplně stejný jako na benzín. A teď to nejdůležitější, při rychlejším vytočení motoru do otáček, například, při rychlém rozjezdu na jedničku se mi občas ozve takový zvuk, jako když najedete na dálnici na tu pravou zdrsněnou čáru. Je to zvuk podobný tomu, jako když se to přepíná z benzínu na plyn, čili asi zvuk otevírání ventilu na plynové nádrži. Tento zvuk se pří ubrání plynu ztlumí a když uberu ještě víc, tak se vytratí úplně. Mám s tím teď jezdit 1500-2000 km takhle a až pak na doladění, až si sednou membrány atd... Akorát kdyby mi to chcípalo na volnoběh, tak mám přijet hned, ale tento problém zatím nemám. Nevíte někdo co by to mohlo být to hučení? no mna vychádza spotreba tak isto okolo 1.50 na km a v meste o niečo viac neviem si vynachváliť ....a ten čudný zvuk no neviem ale je to divné mne to nerobí...ale ako vravíš može to byť tým že to nieje ešte doladené ved pojazdíš nejaké tie kilometre a uvidíš čo a ako ....ja mám v poho technika a už rok a pol žiadny problem nebol...pohodička
Srpen 9, 200718 r ahoj tak je to podla toho kedy sa fakt nahreje motor na prevádzkovú teplotu ale mojmu auticku to trvá na volnobehu asi tak 5 max do 10 minut zdá sa mi to dosť dlho ale v poho ....ale zasa to záleží od toho ci auto hnetka vyženiem na cestu alebo ho nechám kusa bežať na voľnobeh.. asi tak no...
Srpen 9, 200718 r to nestormiranda: napiš co máš za systém, co si najel a problémy pokuď byly, mám stejný motor a uvažuji o zástavbě, máš novější typ s plastovým sáním, či starší hliníkové ?
Srpen 9, 200718 r to nestormiranda:napiš co máš za systém, co si najel a problémy pokuď byly, mám stejný motor a uvažuji o zástavbě, máš novější typ s plastovým sáním, či starší hliníkové ? hele kluci, nic proti , ale nechtěli byste si to vyřešit ve své sekci Octavie
Srpen 9, 200718 r To sem čekal, nějakej rasista se určitě ozve. Plynařů je málo, fór ještě míň a příspěvků nejmíň, tak nás nevyháněj.
Srpen 9, 200718 r To sem čekal, nějakej rasista se určitě ozve. Plynařů je málo, fór ještě míň a příspěvků nejmíň, tak nás nevyháněj. to mi vykládej ... to je jak když jsem se tady ptal před dva a čtvrt rokem na zkušenosti s přestavbou a spotřebou 1,2/47 na sekvenční. To byly samo odpovědi 1,4MPI a podtlak spotřeba 8,5.
Srpen 9, 200718 r Holt někdo musí být první a trpět pro nás kamarády kteří se teprve duševně a finančně připravujeme na instalaci, a učí se z dobrého i špatného od vás zkušenějších a přiznávám i chytřejších (samo pouze u LPG).
Srpen 20, 200718 r Panove, zrovna jsem se vratil z Chorvatska. Dekuji vsem, kteri se nejak podileli na informacich o LPG cerpackach na techto strankach. Moc mi to pomohlo. Ale k veci. Moje auti jede v pohode jak na benzin tak na plyn. Problem ale nastava, kdyz prepnu za jizdy z plynu na benzin. Auto jako by zacne skytat, spatne se vytaci a nedrzi konstantni otacky pri volnobehu. V pripade, ze vypnu zapalovani asi na 30s a znova nastartuji na benzin, jede to bez problemu. Pri te 30s pauze je slyset, jak neco pod kapotou lupne (prepne). Nemate s tim nejake zkusenosti? Obzvlaste ti, kteri LPG do aut montuji (Karel LPG atd.)? 1.4MPi 140 000km, BRC podtlak Upraveno Srpen 21, 200718 r od radarek
Srpen 20, 200718 r Caute, Dlhsie sledujem diskusiu o LPG zarideniach a vzhladom na to, ze toto je jedine forum, kde to ako tak zije Hoci nie som skodovak , ale momentalne SEATak , co uz zase coskoro nebudem , lebo ma to laka juznejsie mam otazku hlavne na ludi co maju nejaku skusenost a to bud s montazou (KAREL) prip. praktickou skusenostou... Je problem prestavat turbo benzin na LPG? Pocul som, ze su nejake problemy pri ladeni softu.... Viem, ze sa da OCTA 1.8T ale nepoznam nikoho kto ju vlastni... Mozno lepsie by mala byt otazka... Co vybrat na prestavbu LPG V6 alebo V6 Turbo? Diky
Srpen 21, 200718 r tak uz aj Octaviani maju svoju temu o LPG : http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=29582 zatial ju este nemaju vyvesenu, ako my. ...a obcas nas tam aj spomenu !
Srpen 21, 200718 r tak uz aj Octaviani maju svoju temu o LPG : http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=29582zatial ju este nemaju vyvesenu, ako my. ...a obcas nas tam aj spomenu ! Některé názory mi tam připadají jak z dob Marie Terezie...
Srpen 26, 200718 r Ahojte plynaři, tak jsem se šťastně vrátil z putování po Balkáně. Zde jen pár postřehů z cesty týkající se LPG, abych nedostal varování od adminů (protože ostatních zážitků je také hodně). Takže cesta tam 1644 km přes SK,HU,SRB a do BG. První tankování do plna Lipůvka u Brna 12,50Kč/l. Dotankování v Blavě do plna jen za 215 SKK, manželka to na dálnici šetřila, tak tam toho více nevlezlo :-), cena 19,80 SKK čili asi 16,25 Kč/l. Maďarsko drahá polovička přefrčela bez zastávky (mimochodem dálnice které nemají chybu). Dále už jsem frčel já, první zastávka v Subotici v Srbsku, dotankování do plna, cena 44 Srb.dinárů tedy asi 15 Kč/l. Dále pak před BG hranicemi ještě v Srbském Pirotu opět do plna a od tam až na pobřeží do Primorska bez tankování. Jinak hustota čerpaček v Srbsku: sever je poslabší, ale před Bělehradem a na jih od něj skoro u každé pumpy u dálnice. BG jsme profrčeli od Sofie severní cestou na Burgas (nechali jsme se zmást jejich značením), takže to bylo po silnici I.třídy, ale můžu vám říci děs běs, trpěli jsme s manželkou společně s autem, díry, vyfrézované úseky, v noci, no děs. Cesta tam tedy vyšla při 2/3 úseku po dálnici (120,max,130km/h tacho)s prům.spotřebou 7,3l/100km. V BG jsou čerpačky na každém rohu, ať už jsou to velké OMV,LUKoil apod. či malé čerp.stanice, co není v dieselu tak tam prostě jezdí na LPG. Cena 0,99 - 1,01 Leva, tedy převodem přes EURO cca 14,90Kč/l. Cestu zpět jsem celou zatáhl sám, v BG jsem pak zvolil spodní cestu přes Plovdiv po dálnici na Sofii a tam už byli cesty jakžtakž (na BG poměry přepich). Přes Srby byla už tma tak jsem tomu šlapal na dálnici více (130-140, místy 150), vzdálenost 1646 km při prům.spotřebě 7,7l/100km. Jinak musím Fábku pochválit šlapala jak hodinky, vzal jsem ji i podívat do Turecka (Kirklareli, cca 40km za BG-TR hranicemi). Jinak cestou zpět mezi BG přechodem Kalotina a srbským Nišem jsem atakoval 100 000 najetých km ... takže poznámka pro pár rejpalů z Oktáváckého fóra bez 5 500 km je to vše absolvované na LPG a podotýkám bez výměny "drahých součástí"
Srpen 27, 200718 r bol poznat rozdiel v kvalite plynu medzi CZ/SR a Balkanom ? výkonově jsem ho nepociťoval, ale 2x se mi v BG rozsvitil check, ale bez průvodních jevů, takže bych řekl v pohodě
Srpen 27, 200718 r Ahooj Malta, vítej zpět. Je to pěkná porce km a slušný výkon, gratuluji Jestli jsem to tedy dobře pochopil, dojel jsi bez problémů s tankováním lpg tam i zpět, bez toho, že by jsi musel z důvodu absence čerpaček jet někde na benzín? Věřím, že z takové cesty je jistě kopa zážitků, které ovšem nelze rozebírat v lpg sekci. Přesto by bylo jistě zajímavé, kdyby jsi se s námi o zážitky z takové cesty podělil. Nechceš je dát třeba sem? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=27528 Upraveno Srpen 27, 200718 r od Wassermann
Srpen 28, 200718 r Ahooj Malta, vítej zpět. Je to pěkná porce km a slušný výkon, gratuluji Jestli jsem to tedy dobře pochopil, dojel jsi bez problémů s tankováním lpg tam i zpět, bez toho, že by jsi musel z důvodu absence čerpaček jet někde na benzín? Věřím, že z takové cesty je jistě kopa zážitků, které ovšem nelze rozebírat v lpg sekci. Přesto by bylo jistě zajímavé, kdyby jsi se s námi o zážitky z takové cesty podělil. Nechceš je dát třeba sem? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=27528 skoro se to tak dá říci. Než jsem odjížděli, vzal jsem za 500 Kč benál, no a zpět jsme bral v Srbsku o něco méně LPG ne do plna, s tím že mi to někde v Maďarech dojde a že pojedu na benál do Blavy, kde vezmu za zbývajících 785 SKK plyn. Takže plyn mi došel kousek za Budapeští a těch zbývajících 200 km jsem jel na benál a z Blavy zase na LPG (ještě teď jezdím na ten slovenský plyn). Spotřeba zpět je tedy počítána jen do okamžiku než jsem jel na benál, aby nebylo zkreslení. Ale kdybych chtěl, mohl jsem to celé valit na LPG bez problémů. jinak už jsem tam hodil na ten odkaz nějaká fota, tak se můžete juknout
Srpen 28, 200718 r Díky, vypadá to zajímavě Bych ani nečekal, že tím směrem, kterým jsi jel, je taková hustota čerpaček lpg.... Když to porovnám třeba s cestou do Chorvatska, tak když by mi došel plyn na cestě zpět, třeba někde u Vídně, tak nemá smysl ve Vídni jakoukoli čerpačku lpg hledat a raději to na hranice do Mikulova dojet na benzín
Srpen 28, 200718 r Díky, vypadá to zajímavě Bych ani nečekal, že tím směrem, kterým jsi jel, je taková hustota čerpaček lpg.... Když to porovnám třeba s cestou do Chorvatska, tak když by mi došel plyn na cestě zpět, třeba někde u Vídně, tak nemá smysl ve Vídni jakoukoli čerpačku lpg hledat a raději to na hranice do Mikulova dojet na benzín dělal jsem to naprosto stejně, prostě z Vídně do Mikulova na benál
Září 3, 200718 r Tak pánové sice jsem to psal už i do fóra octavie, ale vlezu i k vám fabiákům, musím se s vámi podělit o mou radost, šel jsem do toho, prošel jsem přestavbou a doufám, že mě italové nezklamou. Jsem zvědav co do spotřeby plynu, to ale ukáže až čas
Září 4, 200718 r Myslím,že budeš spokojen.Jen nesmíš podléhat klamu,že budeš jezdit přesně za polovinu.Tak to není.To je alespoň má zkušenost. Já měl spotřebu benzínu okolo 6,5l-cca 30kč/l na 1.4mpi.Spotřeba plynu se pohybuje okolo 7,6l cca 13,7kč/l.To znamená,že náklady na palivo a km jsou: Benzin 1,95kč/km Plyn 1.04kč/km+ benzín na start 0,15kč/km + revize cca 0.013kč/km+svíčky 0.017kč/km+ plyn filtr 0.03kč/km,dražší emice 0,01kč/km ====1,26kč/km Vím,že to je přesný součet nepřesných výpočtů a podkladů,(třeba poměr ceny benzinu a plynu se mění a měnit bude),ale snad pro orientaci pro někoho kdo o tom uvažuje to bude mít nějakou vypovídající hodnotu a jak si ji vyloží je jen na něm. Je to počítáno na najetí asi 15000 až 17000km/rok,Olej měním po 10 000km stejně jako na benzín(plná syntetika). Mám to od nova a tak záruka na dva roky,garančky bez materiálu zdarma.Při ceně montáže 26000kč je tedy návratnost asi 37000km to je něco přes dva roky a to mi platí záruka.Vím,že později příjdou ještě investice jiné,membrány,nebo se také muže navýšit cena servisu.Ale to už bude zaplacené a jen se zníží ziskovost oproti benzinu. Závěrem chci napsat,že to jsou mé zkušenosti a nikomu to nenutím,že to tak je.Ale nemámá rád pokud někdo říká budeš jezdit za polovinu a přitom pak muže přijít zklamání.Já spořím tedy asi 0.36 nákladú na pohonné hmoty.A jsem spokojen! Systém sekvenčního vstřiku elpigaz.1,4mpi.Montáž při 36000km.
Září 4, 200718 r Tak pánové sice jsem to psal už i do fóra octavie, ale vlezu i k vám fabiákům, musím se s vámi podělit o mou radost, šel jsem do toho, prošel jsem přestavbou a doufám, že mě italové nezklamou. Jsem zvědav co do spotřeby plynu, to ale ukáže až čas nebudeš litovat ... kde jsi to nechal montovat? Cena?
Září 4, 200718 r S vyšší spotřebou jsem počítal, dělám krátký trasy takže dlouhodobá 9,6l BA95 na 100, 1.8 je prostě žravá i když jezdím s lehkou nohou. Nechal jsem to namontovat ve Strakonicích v AG centru za 33.000 vč. 70l toroidu. Cesta tam 228km a PC ukázalo 7,2l/100 což je na toto auto pěkný, ale jel jsem ve 3.00 hod ráno po prázdný dálnici a okreskách. Uvažoval jsem též o Fedorovi z Prostějova a Karlovi Bartákovi co tady radí na fóru, všichni ochotní, ale Strakonice jsou prostě blíž
Září 5, 200718 r Ahojte, blíží se mi STK, takže se chci zeptat jestli někdo prošel přes STK i když měl rezervu přidělanou jen popruhy (tak jak to zde někdo nafotil)? Mám to zatím také přichycené jenom popruhem. Drží to dobře (mám rezervu naležato v kufru v kombíku, zdá se mi to lepší než nastojato), takže se mi nechce vařit někde matku a provrtávat gumouvou vanu na dně kufru.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.