Březen 7, 201015 r to by som bol spokojny,ked to bude tak žrat;) a teplotu maš nastavenu na kolko 30 alebo 50 st ?a maš tiež 2 lamdy? Upraveno Březen 7, 201015 r od birko2
Březen 7, 201015 r WLKU, na kolik mas nastavenou teplotu prepinani? Mne to prepina pri 0°C za cca 3,5min stani na miste a teplotu prepinani mam na 30°C. jinak s tou spotrebou se to ma asi tak, ze pokud nejezdis s cihlou na plynu a pohybujes se mimo mesto, tak si v zime na 8,5l a v lete na 7,5 - 8l plus minus autobus a nejaky ten benal podle poctu startu. Ve meste je to tragicky, tam se klidne dostanes na 14 az 15litru, zalezi v jak moc zasekanym provozu se pohybujes.
Březen 7, 201015 r No přesně to nevím, ale pojedu tedka nekdy na servisku lpg tak se zeptám. Jinak ty 2-3 min beru podle toho, že se mi to většinou přepne než ometu sníh což myslím na kombíku tak nějak bude:)Teplotu mi, ale snižovali oproti původnímu nastavení hned po 1500km, když sem byl na seřízení. Sa mna ptal jak sa to chová a kdy to přepíná a pak to snížil.
Duben 29, 201015 r Najazdím ročne 7 až10t km. Benzín na 1km mi vychádza asi 2.40sk až 2,60sk.(Počítam ešte v sk, nie €) Avšak keď pripočítam ostatné náklady, ako sú poistky, servisné poplatky a ostatné, čo z benzínom nemá nič spoločné, náklady na 1 km vstúpnu na 5 , až 6 sk. Preto si myslím, že benzín je to posledné, na čom by som ušetril. Nehovoriac o počiatočných nákladoch,neskôr nákladoch na údržbu a revízie plynového zariadenia. Mimo to , som počul, že na niektorých miestach je zakázané s týmito vozmi parkovať v podzemných garážach a iné obmedzenia týkajúce sa len vozidiel na plyn.Možno je to zaujímavé pre tých, čo ročne jazdia aspoň 50 až 100tisíc km.
Duben 30, 201015 r tibi: Zajímavé to je i pokud najedeš ročně třeba jen a pouze 20t km Protože pak už se položka za pohonné hmoty, v tvém případě benzin, stává nejnákladnější položkou ze všech, co jsi jmenoval
Duben 30, 201015 r Ono to má ještě jeden rozměr, od té doby co mám lpg neřeším kdy, kam a za kolik. Prostě sednu a jedu. Pak se kilometrový nájezd okamžitě výrazně zvýší
Květen 2, 201015 r Panove doufam ze me tu neukamenujete - jedna se o Skodu Octavia 1,6 74 kW - 98 rok tez na LPG Mel jsem tam svicky original 3 bodové BKUR6ET najeto cca 15 000 km a na LPG to jezdilo lepe nez na benzin. - odtrh nastaven na 0,7 mm Ted se provadela vymena svicek pro LPG (bylo receno v servise at je tam dam) - 1 bodové BOSCH FR6DC+ - odtrh nastaven na 0,7 a ted co se nestalo Vymenu jsem udelal zvlaste proto ze tam mam LPG system a NGK nejsou pro to primo vhodna a dalsi podmet byl ten ze to do vejfuku tak trochu pri volnobehu bublalo (prdelo) tak jsem tedy zvolil tyto nove svicky BOSCH. Jenze od vymeny a prvni jizdy mohu rici ze tyto jednobodove me kazi vykon. Jednak uz to nejede tak jak jezdilo - hure a dlouze se to vytaci a ztratil se vykon typnu si o 20%. A nejlepsi na tom je z i po vymene bublani (prdeni) je stale, ale mizne pri zvyseni otacek. prosim poradte - protoze mam chut dat zpet ty svicky NGK Diky Upraveno Květen 2, 201015 r od Host
Květen 2, 201015 r K tomuto problému ti nejvíce řekne Karel, má zkušenosti a měl snad i to samé auto, ale přeci jenom ti řeknu i to, co bylo řečeno při montáži mě, jednou z opravdu zkušených montoven LPG. A tedy co se týče zapalovacích svíček (typ, odtrh, nájezd km ...), jasně mě doporučili, téměř až "nařídili" používat svíčky doporučené výrobcem motoru resp. auta, pouze zkrátit interval výměny. Co jsem zběžně koukl do DP pak máš doporučené pouze BKUR 6ET-10. Karel ti ale, určitě řekne přesný typ alternativy ze stříbra či platiny, které budou též spolehlivé. P.S. Moje malá, ale přeci jen osobní zkušenost po 35 tis. najetých km na 1.8 (DP doporučené ty samé NGK a navíc Bosch F7LTCR), používám právě ty boschky bez úprav odtrhu, motor šlape jak hodiny, ztráta výkonu nepoznatelná, zkrátil jsem ovšem pro jistotu interval výměny na polovinu.
Květen 2, 201015 r Autoplyn J. Čadek: Používáme svíčky Brisk Silver, mají postříbřené kontakty a vydrží spalovací teploty ve válcích 850st.C. Normálně u benzinu je 750 st.C.Vydrží někde 12-15 ale i 40 000 km, podle auta. Na všechny auta ale tyto svíčky nejdou, hlavně na Fordy starší výroby ne.Tam se potom dávají jejich svíčky a zkracuje se interval výměny klidně i o polovinu.Takže závěr,lepší je dát postříbřené,pokud nejsou musí stačit jiné. AGC Strakonice: Používejte svíčky doporučené výrobcem a dodržujte lhůty na výměny, speciální svíčky nejsou nutné. Tady je vidět, že ani známé a zkušené firmy nemají jednotný názor. Já osobně použiji svíčky doporučené výrobcem a zkrátím lhůtu výměny o polovinu.
Květen 3, 201015 r Dekuji vam za nazory. Vratim tam zpet ty original 3 bod, ale sklepaval jsem je na 0,7 - mam tak ponechat ? -necitil jsem zadny zmeny oproti 0,8. Asi tusite jak se blbe sklepava 3 bodova svicka diky a ahoj
Květen 3, 201015 r Já ve své 1.6 75 kW používám Brisky- buď DX15LTC-1 originál, nebo tam teď dávám DR15YPP-1 platinové, na minulých 50 tisíc a bez problémů= na své nemám čas..
Květen 3, 201015 r To Karel.LPG prosimte je mozne aby 1,6 74 kW jezdila na sekven.LPG lepe nez na benzin ? Jezdilo to teda jako drak, dokud neprobehla vymena svicek. I kluk co me montoval plyn do auta rikal, ze to pojede lepe, ze si mam zvykat Ma nekdo taky takovou zkusenost ? ahoj
Květen 3, 201015 r Tak jsem dal zpet NGK - a musim rici ze jsem udelal moc dobre. Uz to zase jezdi tak jak ma a jeste lepe, nemohu si pomoci. Jen me jeste stve obcas rozhoupani ve volnobehu a kdyz se treba vypina klima. Kdo poradi
Květen 3, 201015 r Já to nepociťuji ani při volnoběhu či klimě, takže neporadím, ale měl bych na tebe velkou prosbu. Brácha má fabku 1.4 a již přes půl roku je v řj bagu (samozřejmě série 6Q0909605H) chyba 65535 - rid.jedn. vadna. No a teď v květnu jde na STK a musíme soft přehrát (je to index 03 s bagem pouze u řidiče). Mohli by jsme tě zneužít a domluvit se s tebou na přehrání softu? Pokuď ano, ozvali bysme se mailem či na foun. Dík
Květen 28, 201015 r Pánové přileju olej do ohně ohledně svíček... Nějak extra svíčkám nerozumím, toto přenechám jiným... Já doporučuju, co píše výrobce motoru (např.Octavia 1,6 75kW - NGK BKUR6ET-10) při výměně 2/3 až 3/5 doby doporučené výrobcem motoru. Co se týče problémů svíček, měl jsem jenom jednou problém s LPG a to svíčka měla být doporučená trojúhelníková (3bodová) s 1mm odtrhem a auto mělo čtvercovou (4bodovou) s odtrhem 1,3mm...to je jediné auto, kde jsem na benzín problém nezpozoroval a na LPG ano. Je blbost, že auto jede líp na LPG než na benzín, to si myslím já, za předpokladu, že benzínový palivový systém je zcela v pořádku a vstřikuje palivo předepsané kvality. Tradiční hláška: když na benzín bude mít auto nějaký problém, bude ho mít i na LPG (počítá se s tím, že je v pořádku benzínový palivový systém) Pokud auto jede na LPG krásně a na benzín nikoliv, klaním se k variantě, že benzínový palivový systém není zcela v pořádku nebo nevstřikuje palivo předepsané kvality. Rovněž je blbost, pokud výrobce doporučuje 1mm odtrh, tak sklepávat na 0,7mm. Upraveno Květen 28, 201015 r od PauLofWoCC
Červenec 5, 201015 r Ja mam zase tenhle probelm Jedna se o Fabii 1,4 44 kW - LPG - D.T.GAS - kdyz jsou tetkon ty vedra tak se me ani kontrolky nerozsvitej na ovladaci LPG a jedu proste na benzin. Po par km se to vzapamatuje a nebo staci chcipnout a nabehne to - jak rikam jen kdyz sou tyto hice pres den - k veceru vse ok - ma nekdo zkusenosti se sekvenckem ? a timto problemem ? dekuji
Červenec 9, 201015 r Caute, prave som sa zaregistroval. Precitat to tu cele zabralo dost casu. Mam vsak jeden dotaz, na ktory som nenasiel celkom uspokojivu odpoved. Kupil som jazdenu fabiu kombi 1.4 16V (kod motora BKY), najazdene mala 102 tkm, r.v. 2005 (MR 2006). Chcel som ju ihned prerobit na LPG ale mechanik ma od toho odradzal. Vysvetlil mi, ze 16V motory maju oproti MPI motorom velmi male ventily a tie sa zle chladia na LPG. A ze po 30-40 tkm na LPG sa tie ventily podpalia a bude potrebna nakladna oprava (zrejme oprava celej hlavy motora). Kedze nie som odbornik na spalovacie motory tak by som rad pocul nazor niekoho, kto sa v tom trosku vyzna. Alebo tiez skusenosti niekoho, kto s takymto niecim ma uz vela najazdene (povedzme 100 tkm alebo viac).
Červenec 11, 201015 r To nevím, ale v pondělí zrovna takové auto, resp ten kód motoru dělám na LPG. Jednu se stejným kodem motoru už sem udělal, jenže nemá toho ještě moc najeto. Toto auto je citlivé na směs, je potřeba solidněji naladit než standartní 1,4 8V a taky je potřeba trochu solidnější vstřikovače, jinak vyskakuje check.
Červenec 12, 201015 r PauLofWoCC: tie vstrekovace, ktore su vhodne a ktore nie su vhodne? nech viem co nemam brat ked mi to budu ponukat. WLK111: to je povzbudzujuca sprava Upraveno Červenec 12, 201015 r od vpeter
Červenec 14, 201015 r Které jsou a které nejsou? To ti nedokážu říct. Kupříkladu na slovensku se velice rádo montuje Lovato seqenční, sám osobně ty vstřikovače neznám, nevím co vydrží, nevím jejích procentuální odchylky či přesnost. Já ti to řeknu tak...namontoval sem tam Stag300..auto jezdí bez problémů, ale jednou mu vyskočila chyba. Pak sem silně zabral do detailu, a zjistil sem, že i když to auto má najeto 1000km, tak prostě některý vstřik nepracuje jako ostatní a ten to způsobuje. Jenomže, to bude asi jen vina té jedné lišty, nicméně u vás je ještě jeden problém, a to je, co za zařízení u vás se tam může legislativně namontovat. Pak se dá rozhodovat jak to bude s kvalitou vstřikovačů...hlavně ať to není paskvil....
Srpen 19, 201015 r Zdravim plynarov, bol by som rad keby sa znova ozvali ti, ktori plyn montovali do svojich HTP 40kW cca pred tymi 3 rokmi - Pavko, Radiik5, Pepa, Pavel Greiner, pripadne aj ini HTP(47kW) co uz zrejme maju slusny najazd. Pokial tie auta stale mate, ako to zvlada motor? Odhliadnutc od trhania, pripadne inych drobnych nedostatkov ktore obcas lpgckari popisuju, stale ste spokojni ? Zacinam byt na to vase LPG uplne namotany, chcel by som si to dat namontovat, ale mam zaroven aj trochu pochybnosti, ci mam do toho auta este vrazat prachy ked to je prave HTP. Som druhy majitel, na tachu 145000, som asi 11 mesiacov (17000km) po oprave hlavy -sedla ventilov. Zatial drzi, chodi pekne, tak potichucky jazdim a premyslam ako jeho chod zefektivnit ;-) . Pri inom motore by som urcite nevahal. Dik za vase nazory
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.