Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Výrobce(Škoda) doporučuje,pokud je problém s cívkou, vyměnit všechny tři,na plyn máme vyzkoušené, že když dáme právě ty Denso Yridium a měří se vysokonapěťový modul, tyto svíčky potřebují o cca 4-5 kV nižší jiskru, takže tím pádem se moduly tolik nezatěžují a neodchází...

Kamarátovi sa stalo, že mu počas jedného mesiaca odišli 2 zapaľovacie moduly na fábii (HTP, 51kW). Ale to bolo asi tým, že ani on sám mi nevedel povedať, kedy boli naposledy menené sviečky a keď sme ich dali vonku, tak to bol teda pohľad a očividne aj dvôvod, prečo mu tie moduly odchádzali. Sviečky boli celé čierne a ani medzera medzi kontaktmi nemala toľko, ako by mala mať. Vymenil sviečky (samozrejme predtým 2 zapaľovacie moduly) a zatiaľ sa neozval. Tak asi to bude dobre :)

Psal jsem to výš...vyměnit všechny najednou...když chceš opici,musíš mít na banány, staré pořekadlo, pak každý modul jde jinak,a jdou do kytek...

Otázkou další je, co na nich odejde?

1/spínací prvek

2/výkonové trafo

3/izolační poškození

Pokud si v takovéto situaci, doporučoval bych najít kvalitního (trochu praxí ostříleného) diagnostika s osciloskopem.

Otestovat všechny piny na všech trafech, případně i se zkušební jízdou.

A proč??? na to je přímo měřící přístroj, přiložíš a vidíš kolik který modul "dává"....technika už pokročila

Aha, netušil sem, že něco existuje...

• 5 měsíců později...

Už tu bolo dosť písané ohľadom umiestnenia rezervy pri LPG.Fabia Combi I 1.2 12V 47kW žiaden problém,tak jak Malta na kant,priprvnená gurtňou,no teaz mám Fabiu Combi II a tam sa to na kant nedá.na jednotkovej fabii je roletka voľná a zaháknutá na konci dráhy,takže výška kolesa nehrá rolu,no na dvojkovej fábii je roletka vedená v žliabku až k zacvaknutiu do konca a tam je problém pretože spodná časť roletky sa nedá cez koleso posunúť.Podotýkam že na fabii I je rozmer 185/60 R14 a na fabii II 195/55 R15,možno keby som dal rezervu 14-ku by to vošlo zatiaľ som to neskúšal ale to by bolo proti predpisom aj ke´d zimné sú 185/60 R14.

Ďaľšia varianta je oprieť rezervu o sedanku,treba ju pretlačiť cez vrch roletky a celkom dosť silne to tam drží,len neviem či pri prejazde nerovností by nespadla.V zadných sedákoch sú také plastové ušká,no neviem či by to udržali aj keď by v podstate iba istili koleso,ktoré je hore zakvačené,alebo priskrutkovať do sedáka ako to bolo odfotené v predošlých článkoch.

Preto sa pýtam tých,ktorý majú dvojkovú fábiu a 195/55 R15 kolesá ako to vyriešili.

Foto jednotkové a dvojková:

post-43820-0-67190000-1445080864_thumb.j

post-43820-0-13516600-1445080895_thumb.j

post-43820-0-12955300-1445080908_thumb.j

post-43820-0-55811100-1445080919_thumb.j

post-43820-0-28625600-1445080930_thumb.j

zajeď na STK, tam ti vysvětlí, jak to má být připevněné....u starších modelů patří ocelový držák, novější mohou být  vybaveny jen sadou na opravu pneu....to co tu popisuješ jsou blbosti, při bouračce ta rezerva v autě někomu zlomí vaz...

Na STK nikdy nebol problém s na kant uchytenou rezervou.

zkus si půjčit od někoho 13" z Juniora, zda ti tam vleze pod roletku

Já tam měl na stojáka zimní gumu 165/70R14 a šlo to zavřít.Trošku to drhlo ale šlo to.

mě taky jednou na STK v pohodě s takhle upevněnou gumou v kufru..a podruhé ta samá STK už to tam nechtěl nikdy vidět..tak jsem na potřetí koupil lepící sadu....a mám klid...

rezervu nevozím.. na moje cesty max 40km kolem Brna a okolí mi to přijde zbytečné.. na každem rožku je pneuservis, benzinka.. v práci ma asi 5 lidi tu samou fabku, takže v případě defektu si kolo pujčim nebo pojedu vlakem domu... kolo vozím jen na delší cesty a to tak, že to švihnu do kufru v obalu na kolo a pak ju zase vydelam.. rezerva ma asi 20 kilo a přijde mi to v mem připadě vozit.. Vozil jsem ji asi rok v kuse pomontaží LPG a pak jsem ji vydělal..

Chtěl jsem si koupit spray na opravu ale dočetl jsem se, že po použiti spraye už nelze gumu použit.. na to, že letní guma 195 55 15 stojí klidně i 2000korun mi to přijde jako sakra drahá sranda, nafučet do toho spray a pak gumu hodit do kopřiv..

snad zítra nepichnu kua.. :kol-29:

p.s, když kolo už vezu, tak to bud hodim do kuftu, nebo to vložím pod roletku a fixuju gumicukem k tomu kovovemu držáku, který ma na sobě sedačka z kufrove strany.

p.s II rezervu jako takovou jsem prodal po 2letech na inzerát a vozím bude zimní nebo letní pneu, mám sadu zimních kol zvlášt na discích

Upraveno od JirkaBrno

Tiež som rozmýšľal o 14-tkach gumách,len neviem či by pasovali 185/60 R14 na tieto elektróny na ktorých sú 195/55 R15,asi by som musel vymeniť komplet celé kolesá,aj rezervu za 14,zimné mám 185/60 R14 a potom by boli všetky 14-tky a to by vošlo.

No alternatíva ako písal Malta dať 13-tku a nekoliduje to z predpismi?,alebo ako je to keď sú letné 15 a zimné 14 ako mám ja a rezerva je 15.

Takto som to poriešil.

post-43820-0-84681000-1445260501_thumb.j

post-43820-0-80205800-1445260514_thumb.j

post-43820-0-32719200-1445260522_thumb.j

post-43820-0-07585500-1445260591_thumb.j

Upraveno od kimmi

kdyby jsi měl dojezdovku, tak ta bude také malinká oproti standardním kolům ... proto je na ní také uvedeno max. 60km/h.

Vidíš,aj to ma tiež napadlo,ja som mal takú vo felícii krátkej a tú som mal voľne položenú v kufri,ale tá by bola či už 15 alebo 14 sice by bola 125-ka ako som mal ja ale ide o výšku .

Na Fábii jsem sháněl tu uzkou dojezdovku a asi ani není.Na Octavku jsem koupil  za 1900 a je to paráda oproti klasické rezervě.Bez rezervy bych nejezdil.Nevěřím těm sprjům na opravu.

• 4 týdny později...

Zdarec,rozla se mi check kontrolka.Nejakou zmenu jsem nepostrehl.Auto jede jak ma.Nikde nic.AKORAT KDYZ JE TO STUDENY,TAK TO NENAKOPNU POPRVE,ALE AZ TAK NA POTRETI.Napalo me to přepnout na benzin a po nejake dobe to zhaslo.najel jsem na beneli asi 300km.Ted jsem opet na plynu a ptam se muze se jednotka nejak adaptovat podle beneli. Nebo mam navstivit lpg servis. Landi renzo EVO. DIKY ZA ODPOVEDI.

Zjistit - zkontrolovat, jestli nedošlo k poškození nějaké LPG komponenty a případně seřídít LPG systém.

přesně tak, načíst VAGem chybu co tam byla, ikdyž je už check zhasnutý, bude tam zapsaná, předpokládám bohatý nebo chudý systém a pak šupky za plynařem ať to poladí ... pokud tam nebude jiný problém

Díky za odpovědi.Už jsem objednaný.

• 2 měsíce později...

Tak panove,jak jsem dopadl.Pac spotreba oleje me 1.4 16V 55kw.BBY se dostala na uroven 1litr na 2000km.tak jsem to v minulych nechal udelat hlavu a prekrouzkovat.Vytlacil jsem 25 tis.a ted budu uspesne zajizdet.Proc to pisu,chci se zeptat odborniku kdy mam zajet k plynari.Pac ted bych to mel asi chvili mucit na beneli.Dik za nazor.uff jeste ted mi ted z te sumy neni dobre

hele, já dával plyn do nového auta, plynař mi tehdy řekl, že až najedu 5t km, ať přijedu na přestavbu. Jinak teda mazec za tu GO hlavy a kroužků. :kol-25:

Diky Malto,necham to teda 5000tis.Plyn mam namontovanej,jsem to mohl vic rozvest slo mi zkratka o to kdy to znovu nechat seridit u plynare a treba po 2000 ujetych km na beneli stridat nadrz plynu,nadrz beneli...No musim kazdopadne rict ze to ted jede uplne jinac,tahne odspodu,a hlavne nezni to jako diesl.Jinac stav km byl 167200km.TAKZE DOUFAM ZE MAM DALSICH 160000km klid.A hlavne uz vim ze nikdy nekoupim uz auto z Italie.I kdyz kastle je jak nova.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.