MirekM Vloženo 30. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 A PP90 je na obalu napsáno kde (1 l)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 my kupujeme olej po sudech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 Marku tos mu teda poradil.... Co bude dělatz doma se sudem? Jinak pro mě je lepší v Pédéčku radši olej za rok vyměnit, než to zadřít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomaS-BB Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 Oco meni co dva roky, ja menim co dva roky.... mne by sa to ani neoplatilo menit pri tych 6000km rocne kazdy rok, by uz bol trocha luxus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 1. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2009 Věřím, že ten Shellacký měřák nelže. Má grafickou stupnici cca v úhlu 270°, z toho cca 30° je zelená - olej OK, dále cca 120° žlutá - olej se může vyměnit a cca 120° červená - olej je KO. Připomínám, že jsem měl olej po 25 měsících ani ne ve 2/3 zelené stupnice. Měřák má i digitální ukazatel, bylo na něm něco jako +16, ale obsluha netušila co to číslo či znaky znamenájí. Olej se nakape do kruhového okénka (sklo?) na kterém jsou vodivé cesty ve tvaru dvou hřebenů v sobě. Na vybraných benzinách Shell zadarmo bez nutnosti něco koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 (editace) Smyslem příspěvku bylo upozornit na to, že výměna oleje po roce při mém způsobu provozu Fabie je zbytečné vyhazování peněz a zbytečná práce neboť stačí olej vyměnit jednou za 2 roky. Nikomu tuto myšlenku ale nevnucuji. :-) NIC VE ZLÉM!!!,ale držet si druhý auto s nájezdem 3600km ročně,to už snad nevíte co roupama.Nebo snad čekáte že se zakuklí a vyleze z toho nový superB v kombajnu Přeju Vám na příštích 15let šťastných 54tis.km Editováno: 1. Září 2009, autor: hony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomaS-BB Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 hony - ja jazdim tych 6000 az max 8000km rocne a to jazdim kazdy den a mam pocit ze jazdim vela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 Na 6-8 tkm ročně při denním ježdění mám kolo (10 km tam, 10 km zpátky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 7. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2009 a vyměnil jste někdo ten olej v převodovce?já ano a je to rozdíl jako prase:) Tak jsem vyměnil zánovní olej PP13 ve Š 105 za doporučený pracovníkem Parama Mogul Trans 80W-90 a souhlasím, že je to rozdíl "jako prase". S PP13 zatepla jsem musel řadit ve 40 dvojku buď s meziplynem nebo velkou silou, s Mogulem zastudena totéž bez meziplynu úplně lehce dvěma prsty ... I když má PP13 SAE 90 jako původní PP90, má bohužel PP13 větší viskozitu a to ještě nemrzlo, to bych pak asi jezdil s PP13 jen na jedničku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 7. Září 2009 Sdílet Vloženo 7. Září 2009 PP 13 (byť je zánovní), asi nespňuje normu SAE 80, kterou předepisuje Škoda pro modely Š105/120. Třeba tady, vybráno z uživatelské příručky Specifikace oleje PP13 je k nalezení zde, v sekci průmyslové oleje, str.24. (zato v sekci převodové oleje se to SAE 80 jen hemží) MirkuM, druhý pěkný vtip, jak poslat vlastní auto do věčných lovišť, v tomto vlákně. Máš ještě nějaké? Protože, když budeš ještě takhle chvilku pokračovat, tak ti přestávám radit, bo by to bylo jen házením hrachu proti zdi. No, vlastně toto je prozatím moje poslední rada pro tebe, a myslím ji doopravdy v dobrém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RogerRog Vloženo 7. Září 2009 Sdílet Vloženo 7. Září 2009 MA dotaz kluci, zivotnost ( skladovatelnost ) oleje je cca. 4-5 let. Když vyměním olej cca. cca. 1/2 roku před zkončením životnosti - mohu ho tam nechat do roční výměny? tj. 1/2 roku "přetáhnu" diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 7. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2009 (editace) To Marvin: mám nějaké jiné vydání Návodu k obsluze a údržbě (XIII vydání 1982) Š 105, kde na stejném listu co jsi oskenoval jsou u převodového oleje uvedeny oleje SAE 80, 90 a 140 dle provozních teplot ve °C: SAE 80 + 5 / - 30 SAE 90 + 35 / - 15 SAE 140 + 50 / + 15 s poznámkou: V ČSSR se nepoužívá a dále je uvedena poznámka: převodový olej SAE 90 - celoročně. Řídil jsem se jen Návodem k obsluze a údržbě a PP13 má specifikaci SAE 90 viz obrázek balení na http://www.olejshop.cz/prevodove-oleje/z/paramo/ (obrázek oleje se po najetí myší zvětší) ... takže mně klidně raď dále. Editováno: 8. Září 2009, autor: MirekM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 8. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2009 (editace) To Marvin: Aby jsi mně věřil, přidávám scan mého Návodu ke Š 105: Editováno: 8. Září 2009, autor: MirekM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 8. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2009 To RoqerRoq: Odpověď na tvůj dotaz od olejářů z Parama: Všechny motorové a převodové oleje, pokud budou v orig. uzavřeném obalu, za běžných teplot a nebudou vystavené přímému slunečnímu světlu mají životnost cca i do 10 let, dále se jejich životnost nesnižuje, ale doporučujeme provést kontrolní rozbor. Tj. Olej nevypouštějte z auta dle datumu výroby oleje, ale podle proběhů a dle doporučení výrobce vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoSMiK86 Vloženo 8. Září 2009 Sdílet Vloženo 8. Září 2009 (editace) Nemáte někdo zkušenost s rozlévanými oleji odsud? Editováno: 8. Září 2009, autor: KoSMiK86 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 8. Září 2009 Sdílet Vloženo 8. Září 2009 Ja tam nakupuju, ale ne rozlevane oleje. Velky a zabehly obchod s oleji. Vzdycky je tam hodne lidi, co si prijou s vlastnim kanystrem pro olej, takze si myslim bez problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.