Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

1,4 16V 55 kW je český nebo něměcký motor? Pokud se dělá česká i německá verze, jak poznám kterou mám?

PS: přihlouplým vyhledávačem jsem ani po hodině žádnou odpověď nenašel a to jsem používal rozšířené vyhledávání s funkcí + a řadu klíčových slov ... :-(

Vloženo

1.4/16V 55/74KW je motor německý kde se vyrábí máš jedno,protože to muže byt třeba v Turecku to nikde nezjistíš a motor 1.4MPI44/50KW je motor česky,ktery se vyráběl pouze v čechách a defakto vychází z motoru 1000MB.

Vloženo
podívej se do velkého TP tam ti píšou kde byl vyroben (tuším) ale dle mého 1.4 16v , německo a 1.4 MPI ČR

Dík moc, skutečně ve velkém TP je výrobce motoru uveden, v mém případě VW ... SRN, kód BKY.

Hledal jsem tuto informaci po všech čertech, ale podívat se do velkého TP mě opravdu nenapadlo ... :)

Vloženo

vsetky motory ktore su oznacene ako 16V teda objem 1390cm3 su nemecke motory a kody co viem tak su AUA/AUB, BBY/ BBZ, BKY..............atd. tie najposlednejsie uz neviem ake mali.

p.s.: dost casto sa stava ze cesky motor 1,4 MPI 44/50kW v bazaroch je oznacovany ako 16V s 55kW ale pozna sa to celkom dobre staci si pozret objem motora kde, 16V 1390cm3 a MPI 1397cm3 a hned je jasne co to je.

Vloženo
vsetky motory ktore su oznacene ako 16V teda objem 1390cm3 su nemecke motory a kody co viem tak su AUA/AUB, BBY/ BBZ, BKY..............atd. tie najposlednejsie uz neviem ake mali.

p.s.: dost casto sa stava ze cesky motor 1,4 MPI 44/50kW v bazaroch je oznacovany ako 16V s 55kW ale pozna sa to celkom dobre staci si pozret objem motora kde, 16V 1390cm3 a MPI 1397cm3 a hned je jasne co to je.

Ono stačí jednoduše otevřít haupnu a tam to máš jasně napsáno na motoru.

• o 4 týdny později...
Vloženo
1.4/16V 55/74KW je motor německý kde se vyrábí máš jedno,protože to muže byt třeba v Turecku to nikde nezjistíš a motor 1.4MPI44/50KW je motor česky,ktery se vyráběl pouze v čechách a defakto vychází z motoru 1000MB.
ani bi som nepovedal.....pozor 50KW..su z koncernu wolkswagen ja ten motor mam...
Vloženo

lol To máš sice pravdu,že 50kw je z koncernu ,ale je to ryze česká konstrukce motoru a je vyroben v Česku,zatím co

16V je německý motor a je vyroben bůchví kde

Vloženo

Já neříkám,že VW nedělalo 50kw verzi,ale zatím jsem ho nikde nenašel.Třeba Golf měl kdysi1.5/51kw,ale od začátku se tu bavíme o motoru ve Fabii o objemu1,4.

Já mám v autě samé VW a Audi,ale třeba vím,že motor 1.2 je českej od náčrtu až po všechny auta v koncernu.Takže pokud někdo napíše,že ho má tak já nevím bohužel nevím co,ale motor 1.4MPI 50kw asi těžko muže mít německej,když ho VW nevirábí a nevyrábělo.

Třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf

Vloženo

Vlaso presne tak :palec2:

Vloženo
Já neříkám,že VW nedělalo 50kw verzi,ale zatím jsem ho nikde nenašel.Třeba Golf měl kdysi1.5/51kw,ale od začátku se tu bavíme o motoru ve Fabii o objemu1,4.

Já mám v autě samé VW a Audi,ale třeba vím,že motor 1.2 je českej od náčrtu až po všechny auta v koncernu.Takže pokud někdo napíše,že ho má tak já nevím bohužel nevím co,ale motor 1.4MPI 50kw asi těžko muže mít německej,když ho VW nevirábí a nevyrábělo.

Třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf

Mala oprava - 1.2 HTP byl konstruovan soucasne ve Skoda i VW.

Souhrn: Fabia I ma motory s objemem 1.4 dohromady ve 4 verzich.

2 s oznacenim MPi pochazi primo z Felicie, 2 s oznacenim 16V jsou nemecke.

Vloženo
Mala oprava - 1.2 HTP byl konstruovan soucasne ve Skoda i VW.

Souhrn: Fabia I ma motory s objemem 1.4 dohromady ve 4 verzich.

2 s oznacenim MPi pochazi primo z Felicie, 2 s oznacenim 16V jsou nemecke.

ja ma 1.4 mpi 50 kw a motor pochadza y koncernu wolksvagen...

Vloženo

Ano když to bereš takto tak máš pravdu,motor pochází z koncernu VW(to ale neznamená,že motory MPI40/50kw jsou tzv.německé),protože celá škodovka je VW,nicméně to nemá nic společného s puvodním dotazem a s odpovědí na ni.Jak už se několikrát psalo vyše motory 1.4MPI44/50kw jsou české motory pocházející z felicie s pouze upraveným obsahem+elektronika a kromě škodovky se v jiných autech koncernu VW NEVYSKYTUJI.Jen pro upřesnění i seat měl 14/44kw,ale ten nemá nic společného s motorama ve Fabce.

Vloženo

pokud tomu nevěříš, tak se podívej pod kapotu Felicie, Favorita, Š120, Š 100 a 1000 MB. Pouze přibyla elektronika, změnilo se vrtání a pár technických detailů. Základní konstrukcí je to 50 let starý (ale ne špatný) ryze český motor.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...