MirekM Vloženo 12. Září 2009 Sdílet Vloženo 12. Září 2009 1,4 16V 55 kW je český nebo něměcký motor? Pokud se dělá česká i německá verze, jak poznám kterou mám? PS: přihlouplým vyhledávačem jsem ani po hodině žádnou odpověď nenašel a to jsem používal rozšířené vyhledávání s funkcí + a řadu klíčových slov ... :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 12. Září 2009 Sdílet Vloženo 12. Září 2009 zistis to podla kodu motora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 12. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2009 Trochu málo informací. Neznám kódy české a něměcké verze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 1.4/16V 55/74KW je motor německý kde se vyrábí máš jedno,protože to muže byt třeba v Turecku to nikde nezjistíš a motor 1.4MPI44/50KW je motor česky,ktery se vyráběl pouze v čechách a defakto vychází z motoru 1000MB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mathias Vloženo 18. Září 2009 Sdílet Vloženo 18. Září 2009 No ja tusim ze AZE a AZF motory boli ceske ak mas tie pismenka oznacenia motora ine tak asi bude Nemecky ... neviem to na 100% ale ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majký Vloženo 18. Září 2009 Sdílet Vloženo 18. Září 2009 podívej se do velkého TP tam ti píšou kde byl vyroben (tuším) ale dle mého 1.4 16v , německo a 1.4 MPI ČR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 19. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2009 podívej se do velkého TP tam ti píšou kde byl vyroben (tuším) ale dle mého 1.4 16v , německo a 1.4 MPI ČR Dík moc, skutečně ve velkém TP je výrobce motoru uveden, v mém případě VW ... SRN, kód BKY. Hledal jsem tuto informaci po všech čertech, ale podívat se do velkého TP mě opravdu nenapadlo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 19. Září 2009 Sdílet Vloženo 19. Září 2009 vsetky motory ktore su oznacene ako 16V teda objem 1390cm3 su nemecke motory a kody co viem tak su AUA/AUB, BBY/ BBZ, BKY..............atd. tie najposlednejsie uz neviem ake mali. p.s.: dost casto sa stava ze cesky motor 1,4 MPI 44/50kW v bazaroch je oznacovany ako 16V s 55kW ale pozna sa to celkom dobre staci si pozret objem motora kde, 16V 1390cm3 a MPI 1397cm3 a hned je jasne co to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čočkyn Vloženo 21. Září 2009 Sdílet Vloženo 21. Září 2009 vsetky motory ktore su oznacene ako 16V teda objem 1390cm3 su nemecke motory a kody co viem tak su AUA/AUB, BBY/ BBZ, BKY..............atd. tie najposlednejsie uz neviem ake mali.p.s.: dost casto sa stava ze cesky motor 1,4 MPI 44/50kW v bazaroch je oznacovany ako 16V s 55kW ale pozna sa to celkom dobre staci si pozret objem motora kde, 16V 1390cm3 a MPI 1397cm3 a hned je jasne co to je. Ono stačí jednoduše otevřít haupnu a tam to máš jasně napsáno na motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarosBolf Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 1.4/16V 55/74KW je motor německý kde se vyrábí máš jedno,protože to muže byt třeba v Turecku to nikde nezjistíš a motor 1.4MPI44/50KW je motor česky,ktery se vyráběl pouze v čechách a defakto vychází z motoru 1000MB.ani bi som nepovedal.....pozor 50KW..su z koncernu wolkswagen ja ten motor mam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deco Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 To máš sice pravdu,že 50kw je z koncernu ,ale je to ryze česká konstrukce motoru a je vyroben v Česku,zatím co 16V je německý motor a je vyroben bůchví kde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 ani bi som nepovedal.....pozor 50KW..su z koncernu wolkswagen ja ten motor mam... Tak máš specialní edici,kuva než vypustíte takovouhle ........,stači si to na netu najít.Jestli někdy dělal VW motor 50kw,tak určo není ve Fabce. Motory1.4 s 44kw a 50kw,jsou ryze české motory řady1000MB až po felicii. http://www.tipcars.com/applications/magazi...p?id_clanek=887 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 Píše že je z koncernu ne že má FABII!! Ttřeba v polu nebo něčem jinym Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 Já neříkám,že VW nedělalo 50kw verzi,ale zatím jsem ho nikde nenašel.Třeba Golf měl kdysi1.5/51kw,ale od začátku se tu bavíme o motoru ve Fabii o objemu1,4. Já mám v autě samé VW a Audi,ale třeba vím,že motor 1.2 je českej od náčrtu až po všechny auta v koncernu.Takže pokud někdo napíše,že ho má tak já nevím bohužel nevím co,ale motor 1.4MPI 50kw asi těžko muže mít německej,když ho VW nevirábí a nevyrábělo. Třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas86 Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 1.4/16V 55/74KW je motor německý kde se vyrábí máš jedno,protože to muže byt třeba v Turecku to nikde nezjistíš a motor 1.4MPI44/50KW je motor česky,ktery se vyráběl pouze v čechách a defakto vychází z motoru 1000MB. Vlaso presne tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2009 Tak máš specialní edici,kuva než vypustíte takovouhle ........,stači si to na netu najít.Jestli někdy dělal VW motor 50kw,tak určo není ve Fabce.Motory1.4 s 44kw a 50kw,jsou ryze české motory řady1000MB až po felicii. http://www.tipcars.com/applications/magazi...p?id_clanek=887 tak tak, VW vytuněný embéčka nikdy nedělal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 21. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2009 Já neříkám,že VW nedělalo 50kw verzi,ale zatím jsem ho nikde nenašel.Třeba Golf měl kdysi1.5/51kw,ale od začátku se tu bavíme o motoru ve Fabii o objemu1,4.Já mám v autě samé VW a Audi,ale třeba vím,že motor 1.2 je českej od náčrtu až po všechny auta v koncernu.Takže pokud někdo napíše,že ho má tak já nevím bohužel nevím co,ale motor 1.4MPI 50kw asi těžko muže mít německej,když ho VW nevirábí a nevyrábělo. Třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf Mala oprava - 1.2 HTP byl konstruovan soucasne ve Skoda i VW. Souhrn: Fabia I ma motory s objemem 1.4 dohromady ve 4 verzich. 2 s oznacenim MPi pochazi primo z Felicie, 2 s oznacenim 16V jsou nemecke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarosBolf Vloženo 22. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2009 Mala oprava - 1.2 HTP byl konstruovan soucasne ve Skoda i VW.Souhrn: Fabia I ma motory s objemem 1.4 dohromady ve 4 verzich. 2 s oznacenim MPi pochazi primo z Felicie, 2 s oznacenim 16V jsou nemecke. ja ma 1.4 mpi 50 kw a motor pochadza y koncernu wolksvagen... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 ja ma 1.4 mpi 50 kw a motor pochadza y koncernu wolksvagen... Ano když to bereš takto tak máš pravdu,motor pochází z koncernu VW(to ale neznamená,že motory MPI40/50kw jsou tzv.německé),protože celá škodovka je VW,nicméně to nemá nic společného s puvodním dotazem a s odpovědí na ni.Jak už se několikrát psalo vyše motory 1.4MPI44/50kw jsou české motory pocházející z felicie s pouze upraveným obsahem+elektronika a kromě škodovky se v jiných autech koncernu VW NEVYSKYTUJI.Jen pro upřesnění i seat měl 14/44kw,ale ten nemá nic společného s motorama ve Fabce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 ja ma 1.4 mpi 50 kw a motor pochadza y koncernu wolksvagen... pokud tomu nevěříš, tak se podívej pod kapotu Felicie, Favorita, Š120, Š 100 a 1000 MB. Pouze přibyla elektronika, změnilo se vrtání a pár technických detailů. Základní konstrukcí je to 50 let starý (ale ne špatný) ryze český motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.