miklisek Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 (editace) A ještě jsem možná přišel na to, jak to udělat přes celý dveře v jednom kuse až nahoru i mimo ten lem, aby to bylo hezký a nebylo to složený z dvou odlišných profilů! Zatim to sice mám jen v hlavě, realizace musí počkat na dodání komponentů. Napadlo mě slepit vysoceadhezivní oboustrannou páskou od 3M bočně dva proudy toho těsnění k sobě. Dvojitý proud by byl ovšem jen v oblasti bez lemu. Na lemu by pokračoval již jen jeden proud těsnění. Jeden proud dvouproudu (jéžiš, to je slovosled ) bych pak tou vysoceadhezivní oboustrannou páskou od 3M přilepil zevnitř na rám okna. Pokud by se těsnění moc ohýbalo dovnitř a netěsnilo to, dvouproudá část těsnění by šla zpevnit nalepením tenkého plechu, natvarovaného to tvaru okenního rámu (není rovný, je to obrovský rádius). Dobrý ne? Editováno: 26. Listopad 2009, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aaakecal Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 Co tak tohle: http://www.texim.eu/texim-katalog-zbozi-te...profily-d-list/ cena není špatná (jenom to balení), ale já bych do toho taky šel a 1/3 ceny už jde? (pokud se najdeme 3 lidi kolem brna) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 (editace) No já nevím, sice cena za metr je třetinová oproti GUMEXu, ale nenašel jsem na jejich e-shopu možnost zakoupit pouze cca 1,2 m (tolik je přibližně potřeba na jedny dveře, pokud se těsnění dá po celé délce). Editováno: 26. Listopad 2009, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 Jj, zadní dveře už mám taky oblepený, prozatim jsem tam nacpal to hnědý těsnění (není tam vidět) na vnitřní hranu dveří a zatim čekám na výsledek špinění či ne, protože by byla potřeba výška aspoň 10mm toto nevypadá špatně, jen by to ten čtvercový nebo obdélníkový průřez chtělo vyšší a nalepit přímo na lem a ne hranu ... memyslíš, že by se "mačkal" dveřma líp? Stejně tak by nešlo na střih a lepení by nemuselo být tak agresivní, čili oboustranka bez problému ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 Jinak právě na ten bezhran jsem myslel to na předchozí straně, na horní stranu (dle obr.) oboustranku a ještě by se mohl zkrátit rozměr "32" a mělo by to bez problému vyplnit mezidveřní mezeru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 Tak pokud by se měla těsnit jen ta mezera okenních rámů, pak myslím, že to těsnění, jak navrhuješ, pujde asi na bezlem snáz přidlepit, než to moje obdélníkové. Návaznost na obdélníkové těsnění na lemu si ale nedovedu z estetického hlediska dost dobře představit. Zítra by měla přijít ta oboustranná páska, tak se na to o víkendu vrhnu. Jsem na to sám zvědav, jak můj pokus dopadne.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aaakecal Vloženo 26. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2009 No já nevím, sice cena za metr je třetinová oproti GUMEXu, ale nenašel jsem na jejich e-shopu možnost zakoupit pouze cca 1,2 m (tolik je přibližně potřeba na jedny dveře, pokud se těsnění dá po celé délce). No pokud by se to dalo od rohu podběhu u pantů po střechu, tak je to malinko víc než 1,2m a x 4 dveře to už bude víc metrů. Oproti gumexu to je už samolepící, výška by mohla stačit (myslím ten rozměr 12x10mm) a balení 70m pro 3 nebo 4 lidi by zase nebylo tak moc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 28. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Listopad 2009 Tak pokud by se měla těsnit jen ta mezera okenních rámů, pak myslím, že to těsnění, jak navrhuješ, pujde asi na bezlem snáz přidlepit, než to moje obdélníkové. Návaznost na obdélníkové těsnění na lemu si ale nedovedu z estetického hlediska dost dobře představit.Zítra by měla přijít ta oboustranná páska, tak se na to o víkendu vrhnu. Jsem na to sám zvědav, jak můj pokus dopadne.... Nezapomeň vyfotit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 28. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2009 Počítám s tím. Jen se lepení trochu pozdrží z technologických důvodů. Dodavatel té oboustranné pásky v technických údajích upozorňuje, že plná pevnost spoje je po 48-72 hodinách (to by měl být dokonce nerozlepitelný bez poškození lepených dílů). Tak teď zkouším na kousku profilu varianty spojení těch dvou profilů k sobě, co bude držet líp. Jestli původní samolepící páska, co je na profilu nebo ta od 3M. Nechci to uspěchat, aby to pak na autě drželo a vydrželo. Přeci jen lepení EPDM, pryže a plastů je "vyšší dívčí" a ne vše co se z běžných lepidel nabízí, dokonale (a tím myslím pevně a trvanlivě) tyhle materiály slepí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 6. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2009 Ahoj, tak už někdo zjistil něco nového??? měl bych o to těsnění velký zájem, takže pokud by do toho někdo šel a koupil to velké balení, tak bych si část vzal... Díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 10. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Ahoj, tak už někdo zjistil něco nového??? měl bych o to těsnění velký zájem, takže pokud by do toho někdo šel a koupil to velké balení, tak bych si část vzal... Díky... Ahoj,viděl jsem samolepící těsnění profil D výška 8 mm.normálně v metráži v obchodě ale ještějsem se tam nedostal.1metr 28kč.Černé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Ahoj,viděl jsem samolepící těsnění profil D výška 8 mm.normálně v metráži v obchodě ale ještějsem se tam nedostal.1metr 28kč.Černé. Kde prosímtě??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 10. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Kde prosímtě??? Je to obyčejné železářství. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Počítám s tím.Jen se lepení trochu pozdrží z technologických důvodů. Dodavatel té oboustranné pásky v technických údajích upozorňuje, že plná pevnost spoje je po 48-72 hodinách (to by měl být dokonce nerozlepitelný bez poškození lepených dílů). Tak teď zkouším na kousku profilu varianty spojení těch dvou profilů k sobě, co bude držet líp. Jestli původní samolepící páska, co je na profilu nebo ta od 3M. Nechci to uspěchat, aby to pak na autě drželo a vydrželo. Přeci jen lepení EPDM, pryže a plastů je "vyšší dívčí" a ne vše co se z běžných lepidel nabízí, dokonale (a tím myslím pevně a trvanlivě) tyhle materiály slepí. Takže po odmlce (moc práce před koncem roku a venku je brzo tma) jsem se zase dostal k řešení těsnění. Oboustranka nedržela k mé dostatečné spokojenosti, takže jsem to konzultoval s GUMEXem. Objednáno kyanokrylátové (vteřinové) lepidlo CYBERBOND CB2004, co dobře lepí pryž-pryž a i pryž-kov. 20gr za 147,- Kč bez dopravy není moc. Mám to už namyšlený, že slepím dva profily k sobě nakolmo a pak je přilepím k rámu okna (slepený dvouproud) a na ten lem (jednoproudou část). Nevím ale, jestli se k tomu dostanu, nemám garáž a meteorologové hrozí mrazy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 11. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 Takže po odmlce (moc práce před koncem roku a venku je brzo tma) jsem se zase dostal k řešení těsnění. Oboustranka nedržela k mé dostatečné spokojenosti, takže jsem to konzultoval s GUMEXem. Objednáno kyanokrylátové (vteřinové) lepidlo CYBERBOND CB2004, co dobře lepí pryž-pryž a i pryž-kov. 20gr za 147,- Kč bez dopravy není moc. Mám to už namyšlený, že slepím dva profily k sobě nakolmo a pak je přilepím k rámu okna (slepený dvouproud) a na ten lem (jednoproudou část). Nevím ale, jestli se k tomu dostanu, nemám garáž a meteorologové hrozí mrazy. Nezapomeň dát foto,nějak si to nedokážu představit ten dvojproud. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hrnecek Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 (editace) Minulý týden jsem byl nakupovat ve firmě Okentěs v Praze-Zličíně a měli tam vystaveno velké množství samolepících těsnění různých barev a profilů. Teď jsem objevil adresu: http://okentes.inshop.cz Editováno: 11. Prosinec 2009, autor: Hrnecek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 Lepidlo přišlo dnes. Ten dvouproud vypadá takto Je to zatím pokusně slepeno, lepidlo drží jako čert, trhá se spíš ta guma při namáhání pokusem o odtržení. Plochy těsnění mají ty lepící plochy proti sobě zrcadlově otočeny, aby se to dalo nalepit na lem dveří a okenní rám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 22. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2009 Tak jsem dnes koupil v železářství ten samolepící černý D-profil.Vlastně jsem ho dostal zadarmo od prodavače 3 cm na zkoušku.Zítra ho vyzkouším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 27. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 T ak přikládám to těsnění.Šířka je 12.5 mm,výška je 9 mm a je samolepící a černé.Fotka je z mobilu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasel Vloženo 13. leden 2013 Sdílet Vloženo 13. leden 2013 zdravim vsechny tak jake mate poznatky z tesneni je to znat chtel bych take to pretesnit je to hrozne jak to vsude huci ,moc dik vsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. leden 2013 Sdílet Vloženo 13. leden 2013 Treba si dat nastavit dvere a nic nikde nebude fucat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 14. leden 2013 Sdílet Vloženo 14. leden 2013 A co kdyz jsou rovne a porad fuci ? To tesneni na poslednim foto jsem pouzil i ja a je klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasel Vloženo 14. leden 2013 Sdílet Vloženo 14. leden 2013 presne tak uz sem je nechal nastavit a vysledek porad stejny nove tesneni okolo dveri a porad nic tak to chci resit touto cestou zda to pomuze ,jen prosim jake tesneni mam koupit moc dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 16. leden 2013 Sdílet Vloženo 16. leden 2013 Tesnenie vymenene a do auta stale fuci!!! :kol-24: ESTE raz to sem napisem: Treba poriadne nastavit dvere!!!! :kol-31: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 16. leden 2013 Sdílet Vloženo 16. leden 2013 , koukni se na přispěvek nad Tvym poslednim přispěvkem a všimni si co piše jak když jsem jezdil z Ol , jsem to musel vyřešit pouze přidavnym těsněnim , dveře byly nastavovane , těsněni nove a pořad foukalo , od te doby co jsem tal něco navic je klid ,a bratranek si do dneška nestěžuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.