lukasT Vloženo 29. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2009 Za jízdy mi začne svítít a ošklivě pípat kontrolka oleje.... olej jsem kontroloval, bylo ho tam dostatek (za půlkou rozsahu). Někdy je to tak, že jedu, a 20km nic, pak začne svítít a pípat, a po chvilce nic, ani nesvítí.... tak nevím... Jde o motor 1.4 mpi, 2003. Dá se někde podívat na nějaké kontakty, které by to mohly způsobovat ???? Vadí, když jsem v panice, že je málo oleje, dolil, a teď mám na ryskou ??? Mám ulít???? Děkuji vám za názory..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 29. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2009 Vymen cidlo tlaku oleja a mas po probleme ja som malo to iste ako aj ty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 29. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2009 je to na 99% čidlo tlaku oleje. Taky se mi to stalo, stačí vycvaknout konektor, vyšrubovat staré čidlo(mě drželo sakra pevně), rychle našrubovat nové (ať ti nevyteče moc oleje, dotáhnou, zacvaknout konektor a je po problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 V oblasti konektoru čidla bude trocha oleje.Vyměn čidlo.Častá závada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Pre upresnenie - tá kontrolka v prvom rade signalizuje nízky tlak oleja. Je mi jasné, že vo väčšine prípadov sa jedná o poruchu čidla, ale osobne by som asi neriskoval mať naštartovaný motor s rozsvietenou kontrolkou bez presného určenia príčiny. Dostatok oleja nemusí absolútne nič znamenať a môže sa elegantne zadrieť motor. Píšem to tu preto, lebo hodne ľudí v prvom rade uvažuje o poruche čidiel a neberie do úvahy možnosť, že keď sa rozsvieti nejaká kontrolka, môže to naozaj signalizovať aj vážnu poruchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 tak to rozhodně ano, s rozsvícenou kontrolkou tlaku oleje bych taky nejezdil, ale výměna čidla je ma.x 200kč položka a výměna zabere cca 5min. A jestli bude kontrolka oleje svítit i po výměně, tak je problém jinde, ale to už stokorunová položka nebude. Kdy s tím šel rovnou do servisu, tak se taky do 200 nevleze (kór ve škodováckým). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baris Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 (editace) to né no, ve škodovce je výměna čidla + nějaký proměření motoru a tak za 1100Kč, což je paráda Editováno: 30. Listopad 2009, autor: baris Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.