Michal B. Vloženo 23. Květen 2011 Sdílet Vloženo 23. Květen 2011 Motor nešetříš a jel jsi maximálně 130. ha,ha,ha Tak , kdybys bydlel kde já , cca.5km od Opavy .......a kolem Opavy nikde žádná cesta kde bys to mohl napálit není Co jsem byl v té Ostravě tak tam se trošku dalo, ale byl provoz.........dálniční známku nemám , tam se vůbec nedostanu .................... No sem tam nějaký výlet, to máte všude samé okresky a podobně.........nejsu z velkoměsta ........ Jinak 4,7l/100km to je teda To musel být rovina, nebo cesta z kopečka .....? Já jsem jel úsek 10km z mírného kopečka, rovinky za 3,6 l/100km ...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strycek_BOB Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Tak jsem v sobotu natankoval a poslední nádrž byla s průměrem 5.5l Ježdění po Praze + něco málo kolem Prahy, dálnice žádná. Časem to šoupnu na spritmonitor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maty13 Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 (editace) Tak to něco dělám špatně, jezdím okolo sedmi, jednou lehce pod, podruhé lehce nad... Pravda je, že z 60% jezdím město. Editováno: 14. Červen 2011, autor: Sranki prosim, necituj predchadzajuci prispevok ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 V klidu, s klimou taky kolem 6,5 - 7,2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rommar Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Také mám spotřebu kolem 7l, ale taky umím na dálnici za 12l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 Po prvních 1000-km mám průměr průměru - celková spotřeba cca.6,5l/100km , většina město a mimo město a sem tam něco dál ale minimálně. A to mám palivo Globus-Natural 95 .....už budu brát jen od Benziny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strycek_BOB Vloženo 15. Červen 2011 Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 Jenom pro uklidnění osazenstva, že to máte rozbitý, tak ten můj výsledek je eko rallye + lehká noha na plynu. Jezdil jsem s tím jako s dehtem, otáčky málokdy nad 2500ot/min. a rychlost do 80km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 15. Červen 2011 Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 (editace) Dnes jsem trochu řádil. Razantní rozjezdy po městě, brzda - plyn, na křižovatkách nedostižný a výsledek se brzy dostavil...ne ne, oči jsem si nezkazil, ale ... průměr 8l/100km. Jinak včera Prostějov - Přerov 5,8l/100km a zpět 6,8. Editováno: 15. Červen 2011, autor: Tygrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 (editace) No je to krása , moje cesta do práce 15km, hradec-opava - rovinka,žadné kopce .....a výsledek 5,2l/100km .....na cestě jeden semafor a klidná jízda s klidnou nohou na pedálu, předpisově Opravdu veliká spokojenost jako celkově s autem Editováno: 16. Červen 2011, autor: Sranki prosim, necituj predchadzajuci prispevok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kejlis Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 U mě je to se spotřebou tak,že ze začátku do cca 2000 km spotřeba 7,2 l,to jsem to trochu šetřil teď po cca 4000 km asi 7,8 l,před 14ti dny jsme jeli trasu Kladno-Třebíč po D1 a cesta tam,to jsme trochu (hodně)pospíchali tak 13,3l a zpátky řídila manželka a ta jela za něco kolem 8 l/100.Docela mě ta spotřeba na dálnici děsí jak to tam naskakuje,nedá se na to vůbec koukat tak většinou přepínám na teplotu oleje .Zase naopak nejnižší spotřebu mám cestou do práce,trasa 25 km hodně brzo ráno,převážně z mírného kopce,jen okresky a rychlost do 90 km/h ato 4,3l když se moc nesnažím tak 4,9,nazpět je to horší to už je 7-7,5l/100,když mě to teda nechytne a nezačnu vyhánět pavouky z výfuku Doufám,že to časem ještě klesne,rád bych jezdil pod 7 l/100,ale zatím to na to moc nevypadá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 17. Červen 2011 Sdílet Vloženo 17. Červen 2011 U mě je to se spotřebou tak,že ze začátku do cca 2000 km spotřeba 7,2 l,to jsem to trochu šetřil teď po cca 4000 km asi 7,8 l,před 14ti dny jsme jeli trasu Kladno-Třebíč po D1 a cesta tam,to jsme trochu (hodně)pospíchali tak 13,3l a zpátky řídila manželka a ta jela za něco kolem 8 l/100.Docela mě ta spotřeba na dálnici děsí jak to tam naskakuje,nedá se na to vůbec koukat tak většinou přepínám na teplotu oleje .Zase naopak nejnižší spotřebu mám cestou do práce,trasa 25 km hodně brzo ráno,převážně z mírného kopce,jen okresky a rychlost do 90 km/h ato 4,3l když se moc nesnažím tak 4,9,nazpět je to horší to už je 7-7,5l/100,když mě to teda nechytne a nezačnu vyhánět pavouky z výfuku Doufám,že to časem ještě klesne,rád bych jezdil pod 7 l/100,ale zatím to na to moc nevypadá... To sedne neboj , ale prej až tak cca.kolem 5 000 km dle info ze servisu. Uvidíme, já ho zajíždím stylem až se mi zahřeješ a je možno, tak mu šlápnem po krku........teďka musím hlavně vyjezdit ten šmejd beznín by globus a pak koupíme něco kvalitnějšího a to bude jízda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 17. Červen 2011 Sdílet Vloženo 17. Červen 2011 U mě je to se spotřebou tak,že ze začátku do cca 2000 km spotřeba 7,2 l,to jsem to trochu šetřil teď po cca 4000 km asi 7,8 l,před 14ti dny jsme jeli trasu Kladno-Třebíč po D1 a cesta tam,to jsme trochu (hodně)pospíchali tak 13,3l a zpátky řídila manželka a ta jela za něco kolem 8 l/100.Docela mě ta spotřeba na dálnici děsí jak to tam naskakuje,nedá se na to vůbec koukat tak většinou přepínám na teplotu oleje .Zase naopak nejnižší spotřebu mám cestou do práce,trasa 25 km hodně brzo ráno,převážně z mírného kopce,jen okresky a rychlost do 90 km/h ato 4,3l když se moc nesnažím tak 4,9,nazpět je to horší to už je 7-7,5l/100,když mě to teda nechytne a nezačnu vyhánět pavouky z výfuku Doufám,že to časem ještě klesne,rád bych jezdil pod 7 l/100,ale zatím to na to moc nevypadá... To sedne neboj , ale prej až tak cca.kolem 5 000 km dle info ze servisu. Uvidíme, já ho zajíždím stylem až se mi zahřeješ a je možno, tak mu šlápnem po krku........teďka musím hlavně vyjezdit ten šmejd beznín by globus a pak koupíme něco kvalitnějšího a to bude jízda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Tichy Vloženo 2. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2011 Tak mam nalitano 12 000 a spotreba za poslednich 3000 km 6.8 L. vetsinou mi cinkne rezarva okolo 630 km, ted jsem jezdil hodne po meste couracky pri stehovani a nakupovani s klimou za 8,1 plus minus... coz vidim jako dobre.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buřtík Vloženo 3. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2011 Ahoj všichni kdo mají Yeti 1.2TSI. Tak našim "O´yetim" jsme absolvovali cestu na dovolenou do Chorvatska a zpět. Za deset dni jsme najezdili 2500 km s průměrnou spotřebou 6,7l/100km. Teď má najeto lehce přes 13000 km. Osádka: dva dospělí a dvě malé děti, kufr plný po plato a nic nevyčuhovalo. Pneu 225/R17. Z 90% jsem jel po dálnici na tempomat nastavený na 115km/h, jinde jsem dodržoval platné předpisy. Jinak s autem velká spokojenost :palec2: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strycek_BOB Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 Sobotní výlet po okreskách, spojený s návštěvou některých pamětihodností, trasa: Praha - Mělník - Nový Bor - Liberec - Frýdlant - Lázně Libverda a zpět v téže trase. Pohodová jízda ve dvou lidech s větrem ve vlasech (vypnutá klima). Rychlost max do 100km/h tacho. Motýl na plynu ale žádná brzda provozu, tedy doufám. celková spotřeba: 5.1l průměrná rychlost: 59km/h palivo: Verva 100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivik Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 Zdravím všetkých. Vrátil som sa z dovolenky v Chorvátsku. Prvýkrát sme ju absolvovali s naším Yetim 1,2 TSi. Predtým Fabia 1,4 MPi combi. Dvaja dospelí + dve deti v sedačkách a batožina + rezervné koleso.Najazdili sme 2180 km. 90% ciest boli diaľnice. Takmer celé Maďarsko som prešiel na tempomate 120km. V Chorvátsku to už nešlo,cesty boli plné. Tam som šiel ako sa dalo, väčšinou podľa predpisov do 130km. Plyn,brzda,plyn... Boli ale úseky kde som sa pristihol na 160km. Išiel som aj v noci aj cez deň. Klímu som zapol kedy bolo treba. S autom absolútna spokojnosť. Tankoval som doma,(PREŠOV) potom až v Záhrebe. Cestou späť znova v Záhrebe a až doma. Vždy plnú.do 60L.(auto 11/09). Spotreba 7,1 L/100km podľa počítača. Shell V-Power 100. V Chorvátsku OMV 100. Auto je pohodlné, zadné sedačky som nemusel posúvať a tak deti mali dosť miesta na pozeranie dvd .(obrazovky boli na predných opierkach hláv). Motor je tichý.To aký je pružný sa prejavilo hlavne na prehustených chorvátskych diaľniciach. Nemal som s Yetim doteraz žiadny problém, dúfam, že to tak aj zostane...už je to 21 000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viste Vloženo 14. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2011 Moje dnešní zkušenost. 1. cesta 85 km. Brzy ráno, minimální provoz, okresky. Jen řidič, bez klimatizace. Průměr dle PP 6,3 l/100 km. Lehká noha na plynu. Minimální trvalé otáčky 1800 ot./min., max. 3500. Rychlost dle tachometru v obci 55, mimo obec 90-110 kde to šlo. 2. cesta 120 km. Odpoledne kolem 16. hodiny, celkem hustý provoz, jedna kolona 500 m/10 minut. Řidič + náklad cca 70 kg, klimatizace. Průměr dle PP 6,6 l/100 km. Styl jízdy, otáčky i rychlost stejná. Yeti nový, najeto 350 km. Pneu 225/50 R17. Benzín EuroOil Natural 95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xalienx Vloženo 18. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2011 Celou dobu co čtu tohle téma, tak tiše závidím. Většinou jsme jezdili nad 7l což bylo způsobeno převážně dálnicí. V neděli jsme jeli trasu Beskydy – Praha a místo D1 jsme to dali vrchem (Olomouc, Hradec). Plynulá jízda, víceméně dle předpisů + klimatizace (co mi dělá 0,5l/h). Trasa 350km, průměrná rychlost 78km (jestli správně pamatuji). Výsledek 6,2l/100km Jupiii A to jsem skoro nevěřil, že to jde i výrazněji pod 7 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 19. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2011 V sobotu Znojmo - Pelhřimov za 11 l/100km. 1hod 20min, 2 lidi, 80 kg meruněk, 180 kg vozík s 1000kg dlažby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viste Vloženo 19. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2011 S motorem 1.8 TSI to asi patří do jiného vlákna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strycek_BOB Vloženo 19. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2011 Tak jsem vylítal nádrž Verva 100, rozdíl oproti Carrera 100 minimální, snad jen další pokles spotřeby o pár deci dolů. Výsledek Ø 5.33l. Jezdím dokola známé trasy, stále stejný motýl na plynu a vypnutá klima, kterou nesnáším. To je poznámka na uklidnění těch motoristů, kterým to pod sedm na sto nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 24. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2011 ja sem dneska dal s octavkou 1.2 spotřebu 4.5l pruměrnou rychlosti 55km a delka tratě byla 80km ve dvou taková pohodová jizda po okrskách 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 Už to tu několikrát padlo, Octávie je trošku jinde než Yeti... Včera delší pojížďka, 206km, okresky, dálnice, město a to vše několikrát, průměrná spotřeba 7,3l, průměrná rychlost 64km/h. Puštěná klima, rychlé rozjezdy a výjezdy ve městě, žádné jablko pod plynem. Zatím se mi nepodařilo jet za víc jak 8l/100km, i když jsem "řádil". Takže jsem se nedostal na spotřebu 8,5 na 100, jak je uvedena v onom někde tady připomenutém videu s ftipnými komentáři, kde redaktor Yetiho nešetřil. Tak nám z dálnice mezi Brnem a Olomoucí udělali silnici...všude nasázeli 100km/h. Opravdu nevím, na co platíme dálniční známky. Pravda, málokdo to dodržuje, ale Pasaty řádí na obvyklých místech a vždy mě pobaví, jak při spatření pojízdného grilu to všechny Audiny, Mercedesy a ... zašlápnou a svorně jedou 100. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robilad Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 Ahoj, poznatky z dovolené. Cesta MB-Německo-Rakousko-Itálie, poté do Chorvatska. Na zpáteční cestě ještě Rakousko,cca 3000 km. Ve dvou lidech + 2 kola + plný auto věcí (sedačky venku). Pneu 225/17. Po dálnici tempomat 140 km/h, v Německu kde to šlo 150. Přes Rakousko vždy po vedlejších, přes průsmyky včetně Grossglockneru. Celková sportřeba - 6,7 l/100 (natural 95). Spotřeba přes Rakousko - 5,1 l/100 (nevěřil jsem očím). Jakmile se najede na dálnici, spotřeba roste, ale průměr se vždy zastaví do 7 L. Jezdím rozumně, předvídám, téměř pořád na tempomat, kde to jde. Celkem už najeto 24000 km. Jinak Grossglockner s 1.2 na pohodu, 2ka a 3ka krásně zrychlují i do 12% stoupání... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viste Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 Vau. Tomu říkám spotřeba. Já o víkendu cesta Kroměříž - Brno po dálnici ve třech lidech 8,3 l/100 km při tempomat 130 km/h a zpět 8,7 l/100 km. Pravda najeto jen 1300 km. Čeká nás dovolená v Chorvatsku, což je cca 1600 km po dálnicích. Takže mě spotřeba na dálnici docela zajímá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.