milan.randl Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 Ahoj vsichni, chtel bych vas pooprosit o radu, protoze uz sem zoufalej. Mam na moji octave r.v. 2001 original xenony. Zdalo se mi, ze malo sviti - kazda vybojka jina barva, atd. - tak jsem se rozhodl je vymenit za nove 6000k. Po namontovani a vycisteni cocky ale sviti stale velmi spatne. V noci se s nimi skoro neda jezdit a bez zapnutych mlhovek bych nic nevidel. A to radsi nemluvim o jizde v noci a v desti... Diky za kazdou radu. Milan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 Máš dobře seřízená světla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 Spíš budou paraboly KO. Vysvícenej chrom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan.randl Vloženo 15. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2010 a co s tim? nevis, kde se to da sehnat? ted sem to googlil a nemuzu nic najit... muzes mi pomoct nakym linkem? :-) diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 16. leden 2010 Sdílet Vloženo 16. leden 2010 1/ original výbojky mají 4300k. Tvých 6000k bude sice krásně do modra, ale viditelnost s nimi bude horší než se 4300 (cokoliv nad je špatně) 2/ máš dobře seřízené světlomety? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 17. leden 2010 Sdílet Vloženo 17. leden 2010 Máš vysvícený paraboly a K.O výbojky. to má každý auto když překročí +- 100Tis km to svícení ve dne tomu neprospívá. Řešení je koupit nový skelety světel, nejlevnější jsem je viděl za 2200 jedno. Výbojka origo se dá koupit kolem 700Kč kus origo. Takže tě ta sranda bude stát cca 5500 . mě to čeká taky...nic jinýho s tím nevymyslíš........pokovení partaboly se nevyplatí a nevydrží to,stejně je to jen plast. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 17. leden 2010 Sdílet Vloženo 17. leden 2010 Toto je naprosto zbytečný řešení. Stačí jen pochromovat paraboly. Jinak 6000K svítí dobře, tím to rozhodně není. I s 8000K by pořád viděl lépe, než se žárovkou. První co udělej je to, že si zjisti, v jakém stavu jsou ty paraboly. Pokud nebudou ve vnitř vesměs chromové, seš doma a třeba výměna nebo pochromovat. Taky budeš mít určo zaprášenou čočku. Tvoje řešení: renovace - www.bixenony.com nebo koupě čoček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 17. leden 2010 Sdílet Vloženo 17. leden 2010 To co píšeš je nesmysl! Kolik stojí to pokovení a jak dlouho to vydrží,hmm? Moc dlouho ne! A s těma 6000K nebo dokonce 8000K to svítí asi 3x hůř než obyč H7 třeba ve fábii. Sám to mám,tak vím o čem mluvím. Výbojky jedině origo 4200K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 17. leden 2010 Sdílet Vloženo 17. leden 2010 Za prvé, origo jsou 4300K. A nesmysl s pokovením to není. Divím se, že sis toho ještě nevšiml, dělá to tu spousta lidí. Fábia svítí super sama o sobě, ale to tu nemůžeš takto přirovnávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 tak je lepsi vymenit paraboly nez cely skelety ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 No já jdu rozhodně do nových skeletů,páč mám otřískaný i světla a někde jsem slyšel problémy na to pokovení. Takže Nový skelety = nový čočky,nový paraboly,záruka na zboží a kvalita prvovýroby. Za 4400 kč obě světla nemám co řešit. No a co se týče těch 6000K tak ty tam mám a už je nechci,svítí to spíš do modra a navíc provozem se ta teplota světla zvyšuje,takže je to čím dál horší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 Tak třeba mě se válí doma celkem slušný paraboly. Jinak mám 15000K a masakr, sice nevidím skoro nic, ale exkluzivní svit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stralis Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 Co to je slušný paraboly? Oni dost odchází teplem,prostě je to aušus. Jinak svit to teda bude určitě parádní,to věřím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 Tak je tam všude chrom, viděl jsem vypálený a u takových se díváš vyloženě na šedý plast. JJ, svit mazec, cool efekt! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 20. leden 2010 Sdílet Vloženo 20. leden 2010 prosim o vysvetleni,pisete vysviceny paraboly ale vybojka sviti prece z cocky ne?tudiz parabola na to nema vliv,nebo se pletu?dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 20. leden 2010 Sdílet Vloženo 20. leden 2010 i xenony maji za čočkou paraboly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenik3 Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Máš vysvícený paraboly a K.O výbojky. to má každý auto když překročí +- 100Tis km to svícení ve dne tomu neprospívá. Řešení je koupit nový skelety světel, nejlevnější jsem je viděl za 2200 jedno. Výbojka origo se dá koupit kolem 700Kč kus origo. Takže tě ta sranda bude stát cca 5500 . mě to čeká taky...nic jinýho s tím nevymyslíš........pokovení partaboly se nevyplatí a nevydrží to,stejně je to jen plast. Jo tak nejak to je. Mel jsem to take v planu, ale predbehl me nenechavec. Takze nakonec novy svetla komplet. H. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazz7 Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 Chlapi.Na paraboli se dneska nanáší hliník a né chrom.Pokud se to pokoví hliníkem,tak to vydrží dost dlouho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aaakecal Vloženo 2. Březen 2010 Sdílet Vloženo 2. Březen 2010 (editace) Otázkou je, jestli se najde někdo, kdo ty světla pak po renovaci seřídí. Všechny paraboly jsou na jediný nastavovací desce (takže nastavováním světlometů nastavujeme všechny 3 světla naráz) a jsou upevněny na gumových distančních podložkách. Podle mně je v domácích podmínkách nemožné seřídit tyto 3 paraboly tak, aby to jako celek svítilo tam kam má.Já jsem je taky rozdělal, vyčistil, stejně tam mám plast bez chromu (teda hliníku), takže nakonec jdu do nových skeletů... EDIT: Tak skelety namontovány, elektriku jsem předělal, světla svítí tak o 300% líp... pokud by měl někdo zájem, staré skelety mám k dispozici (třeba na renovaci parabol, ať na to nemusíte dlouho čekat...). Editováno: 8. Březen 2010, autor: aaakecal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 28. Březen 2010 Sdílet Vloženo 28. Březen 2010 No mam vyzkousene origo philips a osram 4300k zkousel sem i 6Tk ty sly hned pryc moc to nesvitilo a ted mam 5tk je to takovy kompromis ale uvazuju znova o 4300k protoze s 5Tk si nekdy prisvedcuju mlhovkama.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vencasan Vloženo 9. Září 2010 Sdílet Vloženo 9. Září 2010 Zdarec kuciii..taky neco pridam....Shanel jsem nekoho, kdo by mi pochromoval krytky na hagusy a objevil jsem tady u nas jednu firmu, ktera naparuje hlinik....Dokonce jsem se dovedel, ze obcas jako bokovku delaji renovace parabol na veterany a tak....takze toto by asi bylo reseni....Krytky me vysly asi na 900 Kc, takze toto by bylo asi podobny.Jedna se o staticky nanaseni hlinikoveho mikrofilmu a pote zalakovani, takze zivotnost NO PROBLEMA (pryyyyy)...Asi bude problem s tim serizenim pri montazi zpet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 10. Září 2010 Sdílet Vloženo 10. Září 2010 A kontakt na onu firmu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ScorpionOnH6 Vloženo 21. Září 2010 Sdílet Vloženo 21. Září 2010 kde scháníte celý světla za 2200? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vincentik Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 kde scháníte celý světla za 2200? Světla za tyto peníze (jen obal bez trafa, výbojky, a motorku) mají zde http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/dily-karoserie-octavia/svetlomety-blikace/2951-predni-svetlomet-pro-xenon-octavia-od-r-01-2010.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekN70 Vloženo 14. Září 2011 Sdílet Vloženo 14. Září 2011 Pokud se dají nový světla z výbojkama, tak to svítí o sakra líp, samozřejmě vše origi, žádný DEPO apod.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.