Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím odborníky.Mám dotaz a ctěl bych od někoho kdo se tým zabívá odpověď,ale ne dohady :-)

Mám octavii 1.6 55KW r.v.1998. Do 100 000km byl tam olej 5W40 SHELL.Od 100 000km do 200 000km tam je polosintetika.Ve 135 000 jsem namontoval LPG BRC vícebodové vstřikování.A teď dotaz dostal jsem olej SHELL 5W40 10l a chci se zeptat jestli nějak razantně uškodím tomuto nenáročnému motoru z polo na plnou sintetiku.Olej jinač měním co 10 000km.Měl jsem sundáno víko od ventilů a nikdě nějak extra karbon jsem neviděl.Moc dík za odpověď

• Autor

Zdravím odborníky.Mám dotaz a ctěl bych od někoho kdo se tým zabívá odpověď,ale ne dohady :-)

Mám octavii 1.6 55KW r.v.1998. Do 100 000km byl tam olej 5W40 SHELL.Od 100 000km do 200 000km tam je polosintetika.Ve 135 000 jsem namontoval LPG BRC vícebodové vstřikování.A teď dotaz dostal jsem olej SHELL 5W40 10l a chci se zeptat jestli nějak razantně uškodím tomuto nenáročnému motoru z polo na plnou sintetiku.Olej jinač měním co 10 000km.Měl jsem sundáno víko od ventilů a nikdě nějak extra karbon jsem neviděl.Moc dík za odpověď

up

zostal by som pri full syntetike, ale kvalitnou polo syntetikou nic nepokazis.

Já používám už 4 roky plnou syntetikou mogul a spokojenost :palec2:

liqui moly 10w40

ahoj, dotaz k tomuto tématu.. koupil jsem teď za dobrý peníz Shell Helix Premium 10W40, rok výroby oleje je však 2006. Je to na škodu ? Olej je origoš, ale staršího data. Díky za info.

Oleje mají asi 5let dobu použitelnosti.Někdy je to tam napsané.

Hledal jsem na netu, a našel jsem : Oleje při správném skladování a neporušeném obalu mají doživotní trvanlivost.

Každopádně si myslím, že to bude ok.

A jak je to s rozdělaným balením oleje, když tam zbyde třeba jen litr. Lze ho použít za rok k výměně nebo kupujete celý balení nový?

Upraveno od Iguka

já osobně mam slívanej olej ze starý práce v garáži nškolik let a leju to do auta v klidu pokud je to zavřený nemuže se nic stát

já mám taky plyn na 1.6 a kupuju Castrol Magnatec 5w40 od začátku a naprosto v pohodě. Taky mě třeba zbyde půl litru a něco málinko doleju a zbytek cvrknu při další výměně oleje

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.