Únor 26, 201213 r Pravě to mě děsí . Jinak zatim sem s motorem max spokojen předtim jsem měl 1.6 ale Tsi je daleko lepší kultura chodu spotřeba . Nevite zda existuje nějaký kryt motoru zespodu ? Nemám paket na špatne cesty . Upraveno Únor 26, 201213 r od zbek
Březen 22, 201213 r Ahoj, dnes jsem byl v servisu a pod turbicko mi nainstalovali jakousi podlozku a prehravali program. Pochopil jsem, že je to neoficiální, ale když se tam někdo z nás objeví, tak mu to udělají POSTREH: Palubní počítač mi počítá spotřeby pomaleji a auto má menší spotřebu- při 160km/h mi udával 5,8l, ve dvou lidech, což dříve udával hodnotu vyšší!
Březen 22, 201213 r Teď je otázka jestli to souhlasí s reálnou spotřebou, nebo je třeba PP trochu zkalibrovat.
Březen 23, 201213 r Ahoj, dnes jsem byl v servisu a pod turbicko mi nainstalovali jakousi podlozku a prehravali program. Pochopil jsem, že je to neoficiální, ale když se tam někdo z nás objeví, tak mu to udělají POSTREH: Palubní počítač mi počítá spotřeby pomaleji a auto má menší spotřebu- při 160km/h mi udával 5,8l, ve dvou lidech, což dříve udával hodnotu vyšší! Juu to bys měls lepší spotřebu než TDI co motor jak jede s posledním softem ?
Březen 25, 201213 r Tak mam za sebou výměnu rozvodů v 37tis na záruku. Po výměně se nahodile asi jednou za 500km objevil nepravidelný chod motoru na volnoběh, skoro jako by běžel na 3 válce. Při reklamaci mi řekli, že je nová akce na servo regulace obtoku turba a dali mi pod něj asi 1mm tlustou podložku + nový FW. Od té doby zatím vše OK. Upraveno Březen 25, 201213 r od Dare
Duben 12, 201213 r Tak mne trošku dojali. Přijarní kontrole a výměně gum mi také neoficiálně vyměnili soft a dodali podložku. Spotřeba se zvedla o litr na letních gumách bez klimy. Předtím 5,4 l/100 km dlouhodobá. Nahrkaných mám 19000 km. Písemně jsem je kontaktoval. Bohužel nereagují. Budou to mládenci muset dát do kupy nebo budu řvát, že to neviděli.
Duben 12, 201213 r Myslím, že ti to bude prd platné. Já mám zcela běžně rozdíl spotřeby o půl litru vyšší na letních než na zimních
Duben 13, 201213 r Klokane, bez klimy a na Michelinách Energy Saver nemůže vyskočit spotřeba výše, ale sníží se. I kvůli vyšší teplotě. Moje žena je poměrně marný řidič a chápe, že zásahem došlo k přenastavení. Je to zdechlejší a motor se rozhodněnechová tak kultivovaně, jak před zásahem. Prostě mají strach, aby turbo vydrželo v záruce. Jak jinak si vysvětlit, že mi na volnoběh lehce střelí výfuk a nebo po ubrání plynu auto přidá? Tohle považuji za podvod na sppotřebitele. Auto jednoznačně nevykazuje stejné vlastnosti.
Duben 13, 201213 r Tak pokud to má ještě další indikace tak samozřejmě jo. Já jen k těm gumám, že ač je to trochu nelogické, tak na zimních mám nižší jak na letních. Ale ono to taky bude tím, že v zimně jezdí člověk pomaleji a méně agresivněji.
Duben 13, 201213 r Dnes jsem měl možnost se trochu více projet. Auto po sešlápnutí plynu na podlahu reaguje jak naložené zemákama až po střechu. Pěkně pozvolna se to rozjede. Všechna krása a požitek z jízdy se vytratil. Přenastavení po fleshnutí firmware vám nedovolí přetěžovat turbo a řetěz. Žádná agresivita se nekoná. Kecy, že po 300 km se to změní, neplatí. Dokonce i můj malý syn viděl, že je to špatné. Dnes jsem od servisu dostal informaci, že výrobce nařídil nahrát nový software. Akorát mi o zásahu řekli až po dokončení. To není moc slušné.
Duben 14, 201213 r jj přesně ten pocit mám taky. Jinak 77kw je na Fabii tak tak... v Yetim nebo Touranu bych si ho asi nekoupil. U Yetiho jde na dalnici citit ten tvar krabice když fouká
Duben 14, 201213 r jj přesně ten pocit mám taky. Jinak 77kw je na Fabii tak tak... v Yetim nebo Touranu bych si ho asi nekoupil. U Yetiho jde na dalnici citit ten tvar krabice když fouká Šššmarjáá co je to tady za kecy. Nepochopím jak si někdo může koupit svobodně a o své vůli auto a pak tady blije na motor, který si pořídil. Když se ti 1.2 TSI nelíbí, pořiď si něco silnějšího a neplivej na ten motor. Mimochodem, když jsem kupoval jednu z prvních fábií, měl jsem tam motor 1,4 44 kW a můžu tě ujistit, že ten motor na to auto bohatě stačil (a do dneška jezdí). Dneska mám motor 1,8 TSI 118 kW a už pošilhávám po něčem silnějším. To ale neznamená, že ten současný motor musím nutně kritizovat. Fakt ty vaše kecy tady nechápu.
Duben 14, 201213 r Tak zaprvé, necituj předcházající příspěvek. A zadruhé, proč by ho nemohl kritizovat? To je snad nějaké nedotknutelné božstvo? Navíc, když výrobce řeší jeho problémy stylem, že ti změní jeho charakteristiku/vlastnosti flashnutím ŘJ motoru? To nikdo při výběru nemohl přece vědět!
Duben 14, 201213 r Rád bych si nechal změřit výkon motoru. Jsem od Přerova. Nemáte někdo tucha, kde nejblíže to dělají?
Duben 15, 201213 r Šššmarjáá co je to tady za kecy. Nepochopím jak si někdo může koupit svobodně a o své vůli auto a pak tady blije na motor, který si pořídil. Když se ti 1.2 TSI nelíbí, pořiď si něco silnějšího a neplivej na ten motor. Mimochodem, když jsem kupoval jednu z prvních fábií, měl jsem tam motor 1,4 44 kW a můžu tě ujistit, že ten motor na to auto bohatě stačil (a do dneška jezdí). Dneska mám motor 1,8 TSI 118 kW a už pošilhávám po něčem silnějším. To ale neznamená, že ten současný motor musím nutně kritizovat. Fakt ty vaše kecy tady nechápu. já myslím, že tu lidé poukazují hlavně na to, jak s lidmi škoda a vw ojebali. koupili motor, který táhnul už odspoda (legendární to přirovnání pro tento už legendární motor) a po tom, co si ve škodawerke uvědomili, co zplodili za výtvor a kolik je to bude všechno stát, lidem pomalu bez jejich vědomí přehrávání soft pro větší výdrž a dělají z aut obyčejné líné lemry, tedy přesně opak, proč si tento motor lidé kupovali. Upraveno Duben 15, 201213 r od mmaa
Duben 19, 201213 r Nazdar lidi. Tak jsem si nechal změřit výkon. Borec, který to dělal, říkal, že je ten výkon úžasný. Vyjádřil se taky k výkonu z fabriky a to ve smyslu, že to nastavují hodně vysoko, ale asi ze strachu z poškození to teď softwarově upravují. Těch odjetejch 300 km po změně firmware v řj na adaptaci je čirej nesmysl. 300 km je na to, aby si asi zvykl řidič. Stav při změně sw byl 18500 km a průměrná spotřeba 5,4 l/100 km. Dnes je stav 19500 km a průměrná spotřeba 6 l/100 km. A to jsem přesedlal na 98-ku a na letní gumy. Ani styl jízdy jsem nezměnil. Podotýkám, že se průměr vymaže každých 10000 km, takže se spotřeba zvýšila dost zásadně (poměrově). Auto je hlučnější a línější. Kdo se chce rychle svést, musí točit. Ještě jedna věc, které jsem si nevšiml při předání protokolu z měření. Měření se obvykle provádí na posledním nebo předposledním převodovém stupni. V mém případě to byla 4-ka ze 6-ti. Má to nějakej vliv? Ví to někdo z vás? Přemýšlím o tom, kdo a jak bude takto nastavené auto používat. Na jízdu kolem chalupy to ze začátku docela žere a na jízdu po dálnici taky. Nejlepší je pozvolná jízda do 90-ky nad 20 km vzdálenosti bez brutálních veder (klima) a zim v rovinnatém terénu. vořezanejobrázek.pdf
Duben 19, 201213 r Ještě jsem zapoměl dodat podstatnou věc. Ten výkon je na kole, tzn. bez ztrátového výkonu. Výkon motoru je tedy cca 90 kW (nikdo ztrátový výkon nepočítal a tak je to jen odhadem fundovaného odborníka; u každého auta je to jiné). Někde jsem četl, že se baj oko připočítává 20% ztrát, který se ztrácej mezi kolem a motorem. U tohohle auta to je podle mne kravina (příliš mnoho), ale mohu se plést, protože jsem absolutní laik. I tak je to měření docela hodně optimistické, že? No co už. Jsou i důležitéjší věci na světě a vliv na úrodu paprik letos to mít asi taky nebude. Každopádně jsem z krizového období poučen a zařídím se podle toho.
Duben 19, 201213 r Tak ta zvětšena spotřeba i mě vadí nejvíc . někteří popisuji že jim auto jede dole lepe než před úpravou . Zatím s naštěvou servisu vahám
Duben 20, 201213 r Řeknu to asi takto: 1 a 2 trhá asfalt, na 4-ku to roztáhnu na 80-ku, abych nezdržoval provoz a 6-ka je docela leňoch. Změnu jsem moc nezaznamenal pouze u nižších stupňů, u vyšších je nárust otáček vlažný. Jinak otáčky řeším jen při eko jízdě. To, co doporučuje řadící asistent moc nefunguje. Už jsem měl hodně aut. I 3.0 V6 benzín a taky 1.4 tdi FI (mimochodem, tendle model jezdil lépe; prodal jsem ho s nalítanýma 220 000 km v luxusním stavu) Najezdil jsem i mnoho km. Jeden rok cca 100000 - 120000 km (nevím přesně, sedlal jsem ten rok 3 auta). Nepovídám to proto, abych se chvástal. Ale proto, aby bylo jasné, že mám s čím porovnávat. I to kontrolní měření výkonu a krouťáku jsme dělali pro objektivní posouzení. Při koupi jsem byl fakticky nadšený, ale po změně sw to prostě není ono. Docela zklamání. V prvních okamžicích mi to vždycky vyhodilo vzpomínku na film Slavnosti sněženek - To je dost táto, žes nás taky jednou vyvez (parafráze). Upraveno Duben 20, 201213 r od grey1
Duben 20, 201213 r já se zeptám možná blbě, ale co třeba "downgrade" to neudělá žádný servis? Auto je přece Tvé a pokud nejsi spokojený, tak na vlastní žádost (a i nebezpečí) by to měli nahrát zpět, nebo ne ?
Duben 20, 201213 r Radime, otázka zní, zda se starým (původním) SW může fungovat regulace turba, když už tam má namontovanou tu distanční podložku?
Duben 21, 201213 r Já 1.2 TSI nekritizoval, jinak bych ho asi nekoupil. Jen po těch změnách citím jiné chování motoru a 77kw mě příjde vhodné tak do Fabie protože Yetim jezdím i delší cesty takvím o čem mluvím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.