Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdar kluci, před týdnem jsem měnil olej a koukám, že mi na boku motoru sákne olej (viz šipka na obr.). Vyfotil jsem to až po umytí, ale vypadá to že je to z pod víka rozvodů. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak nákladné a náročné je přetěsnění víka? Je to 1.2HTP 40kW r.v.2004 Dík. :help:

post-31453-1268061494,9024_thumb.jpg

Upraveno od milanbicak

• Autor

Tak v pátek jedu na opravu do servisu, kroutili nad tím hlavou, že to není možné, aby vůbec někde unikal olej. Ještě jsem pro jistotu sundal napínací kladku a ejhle pod ní loužička oleje, tak jsem zvědav co budou říkat až to uvidí. Koukal jsem, že známemu na fabii to začíná také prosakovat. Že by nový problém na HTP? ;)

• 4 týdny později...
  • Autor

Pro Jeldik:

post-31453-1270818492,9695_thumb.jpg

post-31453-1270818508,6408_thumb.jpg

• 4 roky později...

Ahoj, asi se mi objevila podobná závada. Mám:

51kw HTP, 2008, cca 150000km

dneska jsem při výměně kotoučů zjistil, že mám celý motorový prostor od oleje. V podstatě od olejového filtru dolů přes alternátor, řemeny až na spodní ramena. Po vytažení měrky oleje jsem hluboko pod ryskou... , takže olej teče ven. 

v čem byla tvoje porucha a kolik tě to stálo?

p.s. zítra hodím fotku

nemáš náhodou nedávno menený olej.filter?

že bych měl povolený filtr? Olej jsem měnil někdy na podzim...

Stačí u některých filtrů méně kvalitní o kroužek a už to prolíná.Zkus zkontrolovat nejdřiv toto.

presne tak..hlavne v čiernom vyhotovení

Ja som nedavno menil tesnenie pod tou hlinnikovou nohou, do coho sa srobuje filter, tiez som si najprv myslel ze O kruzok ale teleso filtra a noha bola sucha od oleja to bolo az dole za altikom. Tesnenie stalo par supov vymena viac menej v pohode teraz vsetko ciste a suche...

to neva, že jsi měnil na podzim, mě to někdy udělá po 2t km od výměny, z toho třeba až po 10t km. Ale dělají to filtry, kde je černý o-kroužek. Pokud koupím ve Škodovce origo s bílou gumkou, tak v pohodě. Ale 100% je to tím o-kroužkem, co se nasazuje na plastový cylindr. Měl jsem vždycky dochcaný celý altík, na šust plechu oleje, po klímě potečené a naházené na chladiči. Takže kupovat filtry s bílým kroužkem, akorát se mi to ještě nepodařilo sehnat jinde než ve škodovce.

tak,tak predsedo..dobre píšeš  :kol-21:

tak,tak, taky jsem si tím prošel zhruba po 5000km od výměny.

a po výměně filtru za originál škodováckej

post-22278-0-27498200-1424450611_thumb.j

post-22278-0-32296200-1424450617_thumb.j

od výměny filtru ujeto cca 200 km a suchočko. Tudíž byla závada buď v O-kroužkách nebo ve filtru, kařdopádně ode dneška jen originál...

tak tak, i já na to definitivně přišel, origo je origo :kol-47:

Všem moc díky za rady.  :kol-47:  Na některých věcech se šetřit nedá. 

• 2 týdny později...

to neva, že jsi měnil na podzim, mě to někdy udělá po 2t km od výměny, z toho třeba až po 10t km. Ale dělají to filtry, kde je černý o-kroužek. Pokud koupím ve Škodovce origo s bílou gumkou, tak v pohodě. Ale 100% je to tím o-kroužkem, co se nasazuje na plastový cylindr. Měl jsem vždycky dochcaný celý altík, na šust plechu oleje, po klímě potečené a naházené na chladiči. Takže kupovat filtry s bílým kroužkem, akorát se mi to ještě nepodařilo sehnat jinde než ve škodovce.

Na kolik ten filtr vyjde?

EDIT:

link nefunguje 

posledně chtěli ve Škodovce 244,-. Kupoval jsem normálka Man s černou gumkou za 150,- jenže z pěti, tak dva tekly, takže se to nevyplatí

• 3 týdny později...

Díky. Filtry dorazily domů. :)

• 2 měsíce později...

Mam to taky potekly od oleje. Vychazi to z o-krouzku filtru. Vyschne casem ten olej z motoru sam nebo se to musi umyt? Aby nedelali problem na STK...

• 2 týdny později...

ZDRAVIM MAM PODOBNY PROBLEM PO VYMENE OLEJA MI UNIKA OLEJ ALE NIE Z FILTRA ALE POD VZDUCHOVYM FILTROM PO PRAVEJ STRANE A KAPKA VELMI POMALY AZ NA KATALIZATOR A ZACIATOK VYFUKU A AK JE HORUVI MOTOR CITIT SPALENY OLEJ TECIE IBA AK JE HORUCI MOTOR VIE DAKTO RADU,MOZE TO BIT VENTIL?DAKUJEM.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.