Publikováno Březen 8, 201015 r Zdar kluci, před týdnem jsem měnil olej a koukám, že mi na boku motoru sákne olej (viz šipka na obr.). Vyfotil jsem to až po umytí, ale vypadá to že je to z pod víka rozvodů. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak nákladné a náročné je přetěsnění víka? Je to 1.2HTP 40kW r.v.2004 Dík. Upraveno Březen 8, 201015 r od milanbicak
Březen 14, 201015 r Autor Tak v pátek jedu na opravu do servisu, kroutili nad tím hlavou, že to není možné, aby vůbec někde unikal olej. Ještě jsem pro jistotu sundal napínací kladku a ejhle pod ní loužička oleje, tak jsem zvědav co budou říkat až to uvidí. Koukal jsem, že známemu na fabii to začíná také prosakovat. Že by nový problém na HTP?
Únor 18, 201510 r Ahoj, asi se mi objevila podobná závada. Mám: 51kw HTP, 2008, cca 150000km dneska jsem při výměně kotoučů zjistil, že mám celý motorový prostor od oleje. V podstatě od olejového filtru dolů přes alternátor, řemeny až na spodní ramena. Po vytažení měrky oleje jsem hluboko pod ryskou... , takže olej teče ven. v čem byla tvoje porucha a kolik tě to stálo? p.s. zítra hodím fotku
Únor 18, 201510 r Stačí u některých filtrů méně kvalitní o kroužek a už to prolíná.Zkus zkontrolovat nejdřiv toto.
Únor 19, 201510 r Ja som nedavno menil tesnenie pod tou hlinnikovou nohou, do coho sa srobuje filter, tiez som si najprv myslel ze O kruzok ale teleso filtra a noha bola sucha od oleja to bolo az dole za altikom. Tesnenie stalo par supov vymena viac menej v pohode teraz vsetko ciste a suche...
Únor 20, 201510 r to neva, že jsi měnil na podzim, mě to někdy udělá po 2t km od výměny, z toho třeba až po 10t km. Ale dělají to filtry, kde je černý o-kroužek. Pokud koupím ve Škodovce origo s bílou gumkou, tak v pohodě. Ale 100% je to tím o-kroužkem, co se nasazuje na plastový cylindr. Měl jsem vždycky dochcaný celý altík, na šust plechu oleje, po klímě potečené a naházené na chladiči. Takže kupovat filtry s bílým kroužkem, akorát se mi to ještě nepodařilo sehnat jinde než ve škodovce.
Únor 20, 201510 r od výměny filtru ujeto cca 200 km a suchočko. Tudíž byla závada buď v O-kroužkách nebo ve filtru, kařdopádně ode dneška jen originál...
Březen 2, 201510 r to neva, že jsi měnil na podzim, mě to někdy udělá po 2t km od výměny, z toho třeba až po 10t km. Ale dělají to filtry, kde je černý o-kroužek. Pokud koupím ve Škodovce origo s bílou gumkou, tak v pohodě. Ale 100% je to tím o-kroužkem, co se nasazuje na plastový cylindr. Měl jsem vždycky dochcaný celý altík, na šust plechu oleje, po klímě potečené a naházené na chladiči. Takže kupovat filtry s bílým kroužkem, akorát se mi to ještě nepodařilo sehnat jinde než ve škodovce. Na kolik ten filtr vyjde?
Březen 5, 201510 r posledně chtěli ve Škodovce 244,-. Kupoval jsem normálka Man s černou gumkou za 150,- jenže z pěti, tak dva tekly, takže se to nevyplatí
Červen 19, 201510 r Mam to taky potekly od oleje. Vychazi to z o-krouzku filtru. Vyschne casem ten olej z motoru sam nebo se to musi umyt? Aby nedelali problem na STK...
Červen 30, 201510 r ZDRAVIM MAM PODOBNY PROBLEM PO VYMENE OLEJA MI UNIKA OLEJ ALE NIE Z FILTRA ALE POD VZDUCHOVYM FILTROM PO PRAVEJ STRANE A KAPKA VELMI POMALY AZ NA KATALIZATOR A ZACIATOK VYFUKU A AK JE HORUVI MOTOR CITIT SPALENY OLEJ TECIE IBA AK JE HORUCI MOTOR VIE DAKTO RADU,MOZE TO BIT VENTIL?DAKUJEM.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.