Přejít na obsah

netěsnost chladiče turba

dol

Doporučené příspěvky

Bolku tam nedochází k přisávání falešnýho vzduchu ale k úniku stlačeného vzduchu který se tam má schladit a jde do sání (do motoru).Záleží kde to uniká pokud je to z boku kde je to zalisovaný tak tam by mohlo pomoci to ještě mírně zalisovat ale není to stoprocentní že se to povede.Pokud je to v místě kde jsou trubičky mezi žebry tak to jde zaletovat nebo zalepit lepidlem na hliník ale je nutný to dobře odmastit. Zjisti si kde opravujou chladiče a poptej se tam.Jinak pokud se stím nikdo nechce babrat tak je lepší koupit novej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Mám ten samý problém.Mastnej flek na pravé straně kde končí podběh.Po týdnu stání je i na zemi vidět pár kapek oleje.Mám podezření na inercooler protože i auto v niších otáčkách nemá zátah jako dřív. 1,9 TDI PD 74 kw

Nic méně pokud bude ruplej inercooler v lisováni tak je lepší koupit novej.Vžebrovaní to opravit jde.

Odkaz ke komentáři

Jen pro odlehčení tématu... Myslel jsem, že mi také odchází intercooler, byl od oleje a zpod nárazníku občas kapka oleje. Ale vypadá to, že ten KRETÉN exmechanik "jen" strhnul šroub na vaně :aggressive: , a pak to "utěsnil" silikonem, a světe div se, dlouho to nevydrželo. Závit provizorně utěsněn teflonovou páskou a vypadá to OK :palec2:

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Ja cistil benzinem, pak je dulezite nechat vyparit. Koukni se v dolnim privodu na tesneni, ja mel u tesneni trochu prosoupane - plast na plast udela casem sve. IC pri zkusebnim natlakovani nevykazoval diru.

PS: Jestli máš na autě úpravy/chip nebo plánuješ, a musel by jsi IC měnit, tak můžes rovnou přemýšlet o FMIC/větším IC - tedy, pokud máš naftu.

Editováno: , autor: pulux
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...