Přejít na obsah

Autoradio - výběr a výměna neoriginálního radia

Host MichalF

Doporučené příspěvky

Čaute, nemáte někdo zkušenosti s Sony CDX-GT929U ?? Vím že Sony tady moc není populární ale je "propadák" i tento model?

http://www.prohifi.cz/autoradia-s-cd/sony-cdx-gt929u

...pokud oželíš motoricky ovl. čelní panel...tak bych proti tomuto modelu postavil Alpine CDA-9884R.Cena je sice vyšší, ale počítej u Sony s tvrdším a syrovějším zvukem.

...popřípadě...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...eer-DEH-6000UB/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tady to máš rádijko je parádně sladěné s podsvícením krásně tam zapadne sem s ním velice spokojen.Toho ovladače bych se nebál je to dobře udělané a mužes si u něj nastavit i citlivost. Je to focené mobilem tak sorry za kvalitku

post-19730-1236883827_thumb.jpg

post-19730-1236883871_thumb.jpg

post-19730-1236883917_thumb.jpg

post-19730-1236884193_thumb.jpg

post-19730-1236884237_thumb.jpg

Editováno: , autor: Smoker87
Odkaz ke komentáři

...pokud oželíš motoricky ovl. čelní panel...tak bych proti tomuto modelu postavil Alpine CDA-9884R.Cena je sice vyšší, ale počítej u Sony s tvrdším a syrovějším zvukem.

...popřípadě...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...eer-DEH-6000UB/

no motoricky ovl. čelní panel oželím , i celou mechaniku oželím, jen mě zaujalo to Sony , ale jestli by měl být zvuk horší , tak asi zvolím pak Alpinu, vidím to na x-300 , která tady je velmi oblíbená a nebo x-200. Model X-100 už je moc drahý.

Odkaz ke komentáři

...Tome..toto jsou už st. modely...raději iDA-X303...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...lpine-iDA-X303/

...modely 300 a 301 se lyší jen v iPod, který zvládá 4generaci a model 301 je kompatibilní s iPhone.Myslím, že by bylo chybou jít zpět koupí modelu iDA-X300.

U 103 a 102 je rozdíl v integrovaném modulu BT Parrot u modelu 103BT.U obou modelů lze vybírat mezi barvou podsvětlení zelené, červené, oranžové a modré.iPhone je možné připojit u obou modelů.

Ať už zvolíte jakýkoli model Alpine zvuk bude výrazně lepší i na OEM reproduktory.Jejich výměnou včetně podložek MDF se to ještě zlepší.Postačí vyměnit středobasový reproduktor...např. za....

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz.../39-ESX-SE6-2W/

...a zase je to o krok dál... :palec2:

Odkaz ke komentáři

a rozdíl mezi iDA-X200 a iDA-X303 je také v podpoře 4.generace a Iphone?

Jestli ano, tak to by pro mě asi nemělo smysl, Ipod ani Iphone nevlastním a ani nemám v plánu o jeho koupi. Stačí mi kvalitní hudba v autě a to jak z radia nebo z usb flashky.

Jinak uvedené středobasové reproduktory jsou zajímavé a časem se k ním také asi dostanu. :palec2:

Editováno: , autor: Tom089
Odkaz ke komentáři

no motoricky ovl. čelní panel oželím , i celou mechaniku oželím, jen mě zaujalo to Sony , ale jestli by měl být zvuk horší , tak asi zvolím pak Alpinu, vidím to na x-300 , která tady je velmi oblíbená a nebo x-200. Model X-100 už je moc drahý.

Já jsem byl celkem uchylnej na Sony ty rádia jsou fakt na pohled hezká ale zvuk je o ničem,měl jsem Pioneera americkou verzi kde nešli sudá čísla a nemělo to RDS jinakrádio za 20tis. ale prodal jsem ho kvůli těm sudým číslům protože u nás plno stanic končí právě sudými čísly a právě koupil jsem si opět Sonku a když jsem jí pustil tak jsem litoval toho Pioneera že jsem prodal myslím po zvukové stránce tak že já osobně bych už do Sony nešel nevím jak jsou na to třeba ty jó drahý verze ale Pioneer nebo Alpine to je jiná káva.a na těch Alpinách jsou minimálně dvě né li více barevných podsvícení a zelená je tam 100%.já preferuju zase modrou mám Koktu podsvícenou ala Golf.

Odkaz ke komentáři

2 italik: Diky za objednavku - uz je zabalena a ceka az si pro ni prijede posta :-)

Jinak nesouhlasim s fancarhifim, ze jit do IDA-X300 je krok zpatky.

Absolutni vetsina lidi co od nas brala Alpine IDA-X300 to ma pouze pro prehravani hudby z USB flash disku. Z ipod a iphonu to prehrava miziva mensina, natoz aby hned vsichni kupovali nejnovejsi generace.

A pokud to chce nekdo na prehravani z USB disku, je hloupost kupovat X301 za 4300 Kc, kdyz mame tusim posledni kousky v CR IDA-X300 za 3390 Kc. Komfort ovladani, zvuk atd. je stejny, takze pro nekoho, kdo nevyuzije nejnovejsi ipody a iphony, je hloupost davat 900 Kc navic...

Nehlede na to, ze si o ipod a iphone myslim svoje - ve stejnych cenach se da koupit neco lepsiho, je to spise o image...

A rozhodne nesouhlasim s tim, ze je vhodne vymenit stredobasove reproduktory. Pokud uz clovek vytlumi predni dvere, jako ze bez toho nema vubec smysl davat nejake podlozky a menit repra, tak i ty originalni stredobasy umi neco zahrat. Kdyz v octavce neco menit, pak to jsou vyskace, ktere delaji nejvetsi neplechu.

Nehlede na to, ze pokud vymenis pouze stredobasy, je nepravdepodobne, ze by mely stejnou citlivost jako originaly, takze treba budou hrat o dost hlasiteji nez originaly a vysky budou utopene. A co pak? To by se taky sluselo zminit. Vymena pouze stredobasu muze v nekterych pripadech znamenat vyhozene penize a horsi zvuk sestavy nez s originaly...

Kdyz uz bych neco menil, tak komplet repra a dat nove komponentni - tam jsou vysky a stredobasy sladene a nez davat 1790 Kc za nove stredobasy s nejasnym vysledkem, to radeji cela nova kompa za 2070:

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-6-2

s hedvabnym 25 mm vyskacem a poctivou vyhybkou. Nebo v horsim pripade menit pouze vysky. Lidi se celkem divi kdyz prikryjou diry ve vnitrnim plechu, jak najednou originaly umi hrat.

Editováno: , autor: Mil4n
Odkaz ke komentáři

Já jsem byl celkem uchylnej na Sony ty rádia jsou fakt na pohled hezká ale zvuk je o ničem,měl jsem Pioneera americkou verzi kde nešli sudá čísla a nemělo to RDS jinakrádio za 20tis. ale prodal jsem ho kvůli těm sudým číslům protože u nás plno stanic končí právě sudými čísly a právě koupil jsem si opět Sonku a když jsem jí pustil tak jsem litoval toho Pioneera že jsem prodal myslím po zvukové stránce tak že já osobně bych už do Sony nešel nevím jak jsou na to třeba ty jó drahý verze ale Pioneer nebo Alpine to je jiná káva.a na těch Alpinách jsou minimálně dvě né li více barevných podsvícení a zelená je tam 100%.já preferuju zase modrou mám Koktu podsvícenou ala Golf.

Jojo právě design radia Sony mě uchvátil, a myslel jsem že Xplod je dobrá volba, ale zde na forum jste mě přesvědčili o opaku a věřím že máte zkušenosti , navíc když tady píšou prodejci , kteří se tím živí. Zatím si vystačím s nějakým radiem Alpine a pak časem když tak se dám na výměnu repro. Díky za rady :palec2: , bez Vás bych asi zvolil Sony a asi bych nebyl nadšen.

Ještě mám dotaz, někdo tady psal že má 16GB flashku a že mu to dýl načítá, má to vliv na kapacitu flashky a jestli bych měl flashku s 8MB/s rychlostí čtení nebo 20MB/s ?? Nebo je to tím že radio samo o sobě rychleji načítat neumí?

Editováno: , autor: Tom089
Odkaz ke komentáři

Samozrejme velikost ma na nacitani vliv - musi projit vsechny slozky a 16 GB bude prochazet dele nez 8 GB. Rychlost ma samozrejme take vliv, ale az do urcite meze - zalezi jak rychle rozhrani ma radio, to ted z hlavy nevim. Tj. rekneme, ze napr. do 10MB/s na tom zalezi, pak bys mohl mit 40MB/s, ale uz si nepomuzes...

My asi pred 3 rokama zkouseli radio Sony za 7500 Kc a Clariona za cca 2000 Kc. Clarion zvukove jednoznacne zvitezil na cele care...

Sony ma prima zpracovani atd., ale po strance kvality zvuku bych sel jinam.

Odkaz ke komentáři

...pochpil jsi to nesprávně...iDA-X300 a iDA-X301 jsou jen rozdílené v nijancích...a nemám rozhodně v úmyslu skladovat výprodejové modely...to je stejné..jako bych si teď kupoval OI...a řekl bych si...je stejná jako OII...a je levnější... :p

...k tlumení...ne každý je schopný a ochotný toto absolovovat...takže to co jsem popsal je jen snadný upgrade...nic víc...takhle radit umí každý...

Odkaz ke komentáři

Zdarec všici, taky teď chci kupovat alpinku ida300 bo 301, jde o to, jestli ji na prohifi ještě mají skladem :D :D Tohle rádio měl kámoš v hyundai lantra a zvukově fakt nádhera. Jinak dále zvažuji (mno nezvažuji, už jsem se rozhodl) o výměně sériových reproduktorů a vytlumení předních dveří (i když do toho tlumení se mi moc nechce :) ) Ke tlumení bych asi raději použil Dynamat, přeci jenom bych měl strach z tepelné stálosti u toho vibraflexu. Neví někdo kolik toho dynamatu je potřeba na přední dveře ??? (obě) předem díky

Odkaz ke komentáři

...pochpil jsi to nesprávně...iDA-X300 a iDA-X301 jsou jen rozdílené v nijancích...a nemám rozhodně v úmyslu skladovat výprodejové modely...to je stejné..jako bych si teď kupoval OI...a řekl bych si...je stejná jako OII...a je levnější... :p

...k tlumení...ne každý je schopný a ochotný toto absolovovat...takže to co jsem popsal je jen snadný upgrade...nic víc...takhle radit umí každý...

Myslis nuancich asi? :-)

Kdyz vidime, ze nejake vyprodejove modely jsou pro zakazniky hodne zajimave, tak je zkratka skoupime :-)

Prirovnani O1 a O2 je demagogie. Mezi O1 a O2 jsou hodne velke citelne rozdily. Mezi IDA-X300 a IDA-X301 jsou opravdu pouhe detaily. Pokud to chces srovnavat jako auta, srovnavej O1 a uplne stejnou O1, ktera ma navic popelnik... a ted se zamysli, zda ma verze s popelnikem smysl pro nekuraky... to je stejne jako X300 a X301 pro cloveka, ktery nikdy nebude pouzivat ipod a iphone nejnovejsi generace.

Tlumeni jsem zminil spise bokem. Hlavni, co se mi nelibilo, byla tvoje rada vymenit pouze stredobasy. Pokud uz bych mel v O1 menit pouze jednu cast ozvuceni, pak urcite vysky a ne stredobasy. Ale opet zduraznuju, ze je to hodne nerozumne a vyplati se to vymenit komplet.

Dal to nebudu rozebirat - kazdy at si udela soud podle sveho. Jenom jsem se branil, nic ve zlem. Zkratka tu jsou pro navstevniky muj a tvuj nazor a kazdy at se rozhodne sle sveho ;-) Za to, ze do tebe porad reju, te nekdy pozvu na panaka :-)

Odkaz ke komentáři

Zdarec všici, taky teď chci kupovat alpinku ida300 bo 301, jde o to, jestli ji na prohifi ještě mají skladem :D :D Tohle rádio měl kámoš v hyundai lantra a zvukově fakt nádhera. Jinak dále zvažuji (mno nezvažuji, už jsem se rozhodl) o výměně sériových reproduktorů a vytlumení předních dveří (i když do toho tlumení se mi moc nechce :) ) Ke tlumení bych asi raději použil Dynamat, přeci jenom bych měl strach z tepelné stálosti u toho vibraflexu. Neví někdo kolik toho dynamatu je potřeba na přední dveře ??? (obě) předem díky

Pospes, posles - posledni 3 kousky :-)

http://www.prohifi.cz/autoradia/alpine-ida-x300

Tepelne stalosti Vibraflexu se bat nemusis - jako kazde tlumeni pri hodne vysokych teplotach (v lete je ve dverich pres 50 stupnu) malicko zmekne, ale to dela i Dynamat a ostatni materialy. V tomto opravdu v nicem nezaostava - pokud je to tvuj jediny argument, tak nemusis mit zadny strach.

Odkaz ke komentáři

Já si myslím že na rádiu ani moc nezáleží...zaleží na tom jaké je vytlumení a celkově udělaná soustava.Mužete mít rádio za 20 tisíc a vůbec Vám to nezahraje.Já používám rádio jenom jako příjem signálu protože jinak to tahám přes zesilovač.Rádio mám Pioneera asi dva roky staré a vím že kdybych tam měl uplnou funglovku tak mi to stejně líp nezahraje.

Odkaz ke komentáři

...Milane...ten příměr s tou OI vs OI jsme myslel obrazně...v podstatě to má pořád 4kola ;) já osobně nekupuji věci, který jsou out, ale to je jistě každého věc co si za své peníze pořídí.Připadá mi, že se tyto témata zakládají zcela zbytečně.Diskutuje se tady kvalita kde každý chce TOP, ale kupuje se bazar.Tím nenarážím na iDA-X300, ale jen všeobecně, ale toto není specifikum pouze tohoto fóra.

...tvoje přízpěvky neberu jako rýpání...přes to se už dokážu přenést ;) nemám už tak horkou hlavu...

Romariooo....s tím já nesouhlasím...nemůžeš srovnávat rádio za 20tis. a za 4tis. byť by bylo na OEM reproduktory...

Odkaz ke komentáři

Jasny, ale na toho panaka nekdy nekde pujdeme :-)

A s Romariooo taky nesouhlasim. Ja to pro zmenu nemyslim podle ceny, ale kazde autoradio hraje trosku jinak - jiny charakter zvuku. Treba Alpinky maji hodne prostorovy zvuk a hodne pevne silne basy, eclipse hodne velkou muzikalitu, Pioneer nezachazi tak do detailu, tak je lepsi na MP3 atd.

"Já používám rádio jenom jako příjem signálu protože jinak to tahám přes zesilovač." ... o tom to presne je - ten signal, ktery zminujes jen tak mimochodem, je to nejdulezitejsi. To je taky duvod, proc Alpinka F1ka stoji 59990 Kc ackoliv vubec nic neumi - jenom cte signal z CD a dal ho posila optikou. Ale precist ten signal, spravne ho zpracovat a prevest, to je veda...

Odkaz ke komentáři

Romariooo, ani ja s tebou nesouhlasim. Vyzkousle jsem uz dost radii a rozdily jsou nemale. Samozrejme muzes spekulovat o tom, ze pokud mas OEM systm, tak jestli je pro zlepsen efektivnejsi vymenit nejdriv repra a nebo radio ale to je vse. Drazsi radia maj jine prevodniky aj. a to zasadne ovlivnuje zpracovani tech dat co nacte z CD.

Blazer:

Neda se takto pausalne charakterizovat autoradia. Vysledny zvuk zalezi i na zbytku sestavy a hlavne i instalaci. Ja osobne bych preferoval Alpine. Alpine maj obecne lepsi zpracovani zvuku a pokud jsem mel kdy moznost srovnani, tak Sony radia byly sice dobry vybavou ale zvukove nic moc (muj osobni dojem).

Ale jak pisu nejde to psat o radii pausalne jako pise Mil4n. Ja jsem mel Eclipse (pokud mam info, tak byly jen 2kusy v CR a ja mel jeden z nich) a testoval jsem ho myslim poradne.

1. kryteriem bylo udelat poradne komplet instalaci a pak zkouset radia. Eclips umi zahrat perfektne a zvuk je velmi prijeny. Mil4n pise, ze Pioneer nezachazi do detailu (mozna u radii nisi tridy) ale opak se ukazal pravdou u modelu Pioneer 88RS. Po dukladnem ladeni a zkouseni, muzu konstatovat ze Pio v tomto pripade mel lepsi detaily nez zvukove velmi kvalitni Eclipse.

Ale stejne jsem se opet vratil k Alpine :).

Odkaz ke komentáři

Pospes, posles - posledni 3 kousky :-)

http://www.prohifi.cz/autoradia/alpine-ida-x300

Tepelne stalosti Vibraflexu se bat nemusis - jako kazde tlumeni pri hodne vysokych teplotach (v lete je ve dverich pres 50 stupnu) malicko zmekne, ale to dela i Dynamat a ostatni materialy. V tomto opravdu v nicem nezaostava - pokud je to tvuj jediny argument, tak nemusis mit zadny strach.

Takže objednáno, už se těším :palec2: Teď ještě vyřešit tlumení :D

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...