Flag Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 Lze vyměnit ovladače klimaticu v před FL autě za ty po FL? Co to obnáší? Jsou mnohem hezčí. Nevíte jak štítek ovladače rozebrat / jak vyndat ovládací knoflíky? Mám představu, že by mohlo při troše štěstí stačit vyměnit ovládací knoflíky, max. knoflíky+panel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 28. Červen 2010 Sdílet Vloženo 28. Červen 2010 (editace) obávám se že to nebude možné díky jiné elektrice (CAN) ve FL modelech leda prohodit čelní panel a knoflíky pokud to je možný Editováno: 28. Červen 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 28. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 28. Červen 2010 To je přesně to co chci udělat. Zbavit se těch ovladačů jak z 20 let starýho rádia a dám tam faceliftový, který jsou zapuštěný a plošší. To je tam nemohli dát hned? Prostě jen výměna té pohledové části. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUKY-007 Vloženo 28. Červen 2010 Sdílet Vloženo 28. Červen 2010 zaujimava myslienka .. tie stare ovladace vyzeraju fakt tak ako si popisal .. no keby niekto mrkol v aktualnej ETKA ten panel s ovladacmi a dal info, prip . pozriet DP .. schemu zapojenia .. teoreticky je mozne ze bude stacit prehodit panel a mozno aj konektory by mohli sediet ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
norton Vloženo 29. Červen 2010 Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 Ovládání klima jako celek nepůjde, nebude komunikovat se "starším" CAN 1.6. U nového je komunikace CAN 2.0. A kupovat nový? Tož bude v servisu bratru tak za kolem 4000,- Kč. Ono vyměnit "čudly" jde, ale samostatně se myslím neprodávají. Jinak by se musely měnit všechny, včetně tlačítek a také krytka ovládání. A aby byl dojem dokonalý vzhledem k jinému odstínu černé, tak by bylo potřeba vyměnit ještě boční krytky včetně spínačů (výhřev zadního okna, ESP, MSR e.t.c - pokud je máte). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 29. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 (editace) Nemáte někdo nákres z ETKY nebo z DP? Vzhledem k tomu, že vršky současných před FL čudlů jdou sundat, tak bych se divil, kdyby nešly objednat čudly samostatně. Třeba by se daly sehnat u výrobce toho dílu. BTW - jaké informace by se měly přenášet z ovladače CLIMATICU po CANu? Domníval jsem se, že regulace větráku je přímo stejně jako vnitřní oběh a klima on/off. Ostatní mechanicky. Editováno: 29. Červen 2010, autor: Flag Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciryl Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 Ovládací "čůdly" se nedají objednat samostatně, ani před FL to nešlo. V etce na obrázku to vypadá, že jsou zvlášť, ale toto číslo dílu neexistuje, tedy je nedodají. Jediná možnost je sehnat celé ovládání klima s krytkou a vyměnit čůdly, tlačítka a samotnou krytku. A jak psal Norton, bylo by potřeba vyměnit i krytky vedle ovládání, jelikož se dezén a barva lehce liší, krytka tlačítek se neobejde bez výměny tlačítek. Ohledně otázky o canu, slouží třeba na diagnostiku, nebo na komunikaci klimatizace s řídící jednotkou motoru (příklad: při sešlápnutí plynového pedálu na podlahu se sníží výkon klimatizace pro lepší akceleraci) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 Já jenom dodám, že např. i přístrojovka v horní části má u mojeho a otcova auta jinou povrchovou "strukturu" a to je rozdíl v MR2009 a MR2010, tzn. obě auta předfacelift. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 ... Ohledně otázky o canu, slouží třeba na diagnostiku, nebo na komunikaci klimatizace s řídící jednotkou motoru (příklad: při sešlápnutí plynového pedálu na podlahu se sníží výkon klimatizace pro lepší akceleraci) Nevím jak Tobě - ale například u mého Rooma (MR2008) se Climatic "přeladí" na vnitřní cirkulaci vždycky, když zařadím zpátečku (asi aby nenasával do interiéru plyny z výfuku) - ANIŽ BYCH SE DOTKNUL OVLÁDÁNÍ KLIMY. Je to poznat na zvuku, jak se přesunou klapky a klima začne nasávat od nohou spolujezdce. Myslím že těch funkcí tam bude ještě víc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 30. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 Tak díky za info. Za nesouladem dezénu v různých rocích výroby bych neviděl úmysl spíš odchylky v materiálu a opotřebení formy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
norton Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 S tím "opotřebením a odchylkou v materiálu" nemáš Flagu tak docela pravdu. Opotřebení se projeví tak akorát provozem auta. Barevný odstín, dezén i samotný granulát plastových dílů je stanoven poměrně přísným standardem a fakt průběžně kontrolován. Ono ty krytky také nevyrábí jeden producent a navíc na jenom stroji. Sladěny musí být například v případě oblasti kolem ovládání klima všechno v "okolí" - krytka ovládání klima, ofukovače, postranní krytky, spínače i ty "čudlíky" a tlačítka. V tomto případě barevný index 9B9. Navíc od FL jsou dvě varianty dezénu - lakovaný a nelakovaný. Řeknu Ti, je to fakt dost poznat, pokud se použijí "nesladěné", nemluvě o opotřebení "provozem". Krytku ovládání je potřeba vyměnit s knoflíky, takže pak i postranní krytky. A když už i krytky, tak i spínače, ty "staré" nepasuji do FL krytek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 O tom sladění barev a dezénů mi něco povídejte - dělal jsem před několika lety v podniku, který jako sub-sub-subdodavatel lisoval krycí plasty do kufru OI (dva zrcadlově otočené na podběhy a ten s pohyblivou klapkou u zámku na hranu kufru). Varianta šedá, černá antracit a tmavě žlutá (pravděpodobně pro kožený interiér). Co tam bylo kolem kvality dezénu, shodnosti barev a kvůli případným odřeninám na dezénu reklamací a papírování... A to většinou ty odřené konce musel způsobit někdo jako manipulanti až při samotné finální montáži, protože od nás odcházely díly pevně založené do polystyrénových "hřebenů" v pevných plastových přepravkách a s proklady vloženými tak, aby se neodíraly... A to ty nejčastěji ořené oblasti byly v místech, která po namontování nejsou vidět, protože jsou buď obrácená směrem k opěradlům zadních sedaček, nebo jsou krytá dalšími díly v kufru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 29 Vloženo 26. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2010 Dnes mě to taky napadlo s těma ovl.knoflíkama.Ale co to tady čtu,tak to nebude tak jednoduchý.Teoreticky by stačilo vyměnit jen ty knoflíky,ten starší typ vypadá jako za pravěku...Takže se nedají sehnat jen knoflíky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2010 V krámě těžko, v servisu za draho jedině v kompletu s celým panelem - takže asi jedině vrakáč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 29 Vloženo 29. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2010 Hm,ted je otázka,jak dlouho bude trvat,než se něco objeví na vrakáču,a jestli budou ochotni prodat jen knoflíky za pár korun.Mám takovej pocit že budou kombinovat a chtít prodat celý ovládací panel..Ještě mě napadly 2 věci:1.prodat to a koupit facelifta s tím,že bude neméně 100-150.000kč v pr... 2.stávající čudle demontovat,podívat se jestli nejsou dutý a popř. je na cnc upravit do požadovanýho tvaru dle FCL.A nebo vymyslet nějakej nákres,jak by to mělo vypadat,a nechat to vyrobit.Tedˇjde o to,jestli by to bylo technicky,časově a finančně možný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 29. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2010 (editace) Ty ovládače bylo první co mě napadlo, tak jsem v salónu vlezl do face modelu a jal se s laskavým svolením prodejce vytrhnout nějaký ten knoflík a následně jej zkusit nasadit do mého předface Rooma. Ze svého jsem čudlíky vytáhl a jal se to samé udělat ve face, a ejhle, držely pevně, že jsem musel test vzdát, neb jsem měl strach, že jim to poškodím-prostě z face nešly vytáhnout !! Takže jsem byl krůček od toho mít to vyzkoušené a nafocené na mobil, nicméně se mi stejně zdálo už na první pohled, že tam ty nové nebudou úplně oku lahodně pasovat. Někdy dám druhý pokus-na salónu s tím nědělali žádné potíže ! Editováno: 29. Srpen 2010, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 30. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2010 Trochu se obávám, že levnější bude vyměnit celý auto (kompletní panel) a nebo do toho stávajícího narvat třeba Climatronic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 1. Září 2010 Sdílet Vloženo 1. Září 2010 Ty starý čudlíky vypadají jak uzávěr od nějakého jaru nebo jiné sračky . Hrůza jak tam Škodovka mohla dát něco tak hrozného co se tam vůbec nehodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmaudio Vloženo 2. Září 2010 Sdílet Vloženo 2. Září 2010 nastastie ja budem mat uz ten novy climatronic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 29 Vloženo 8. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2010 No,díval jsem se na to,a tam nic nevymyslíme.Musí se vyměnit ovládací jednotka topení za spoustu peněz,takže asi nic..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svsv Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 (editace) Zdravím, nemohl by mi prosím někdo poradit, zda se na ovladače manual klimy/ventilace dají sehnat chromové obruby obdobně jako to mají např. knoflíky u rádia? Editováno: 23. Duben 2011, autor: svsv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svsv Vloženo 23. Duben 2011 Sdílet Vloženo 23. Duben 2011 Edit: Protože nikde nemůžu sehnat originální rámečky na ovladače ventilace, tak přišla na řadu lidová tvořivost Zde foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svsv Vloženo 3. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2011 (editace) Zdravím, bylo by možně tyto ovladače s "orámováním" ze Citigo/Up napasovat do Fabie/Rommsteru? Editováno: 4. Říjen 2011, autor: svsv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svsv Vloženo 4. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2011 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 4. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2011 Pekné, ale ten opasany potah volantu ti tam nesedi. Asi nemas original kozeny volant. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.