Napster050 Vloženo 8. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2010 Chcel by som si spraviť nejaky modul na kontrolu vypalenej žiarovky... spraviť elektroniku na monitorovanie mi nerobi problem... skor mi vrta hlavou že ako to potom pri pripadnej poruche zobraziť ? Existuje na pristrojovke nejaka kontrolka ktora by sa dala takto využiť ?? pripadne nejaka alternativa aby ma to upozornilo na vypalenu žiarovku. Predpokladam že CAN bus asi nekontroluje žiarovky... Jasne že ako zobrazovaci prvok sa da jednoducho použiť nejaka ledka... ale take riešenie sa mi nepači.. aby mi niekde z pristrojovky trčala ledka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 8. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2010 V přístrojovém štítu na to kontrolka není, s tím se nepočítalo (takovej Superb má už teď kontrolky na hlídání jízdních pruhů) - takže když ne LED, tak asi zbejvá využití jiný ikonky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 8. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2010 a co takhle to nějak zadat do maxidotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napster050 Vloženo 9. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. Srpen 2010 to by šlo... lenže nemam maxidot Spravim si test budikov a uvidim čo tam zvyšuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 tož to si tam dej ten maxík,když si elektronik tak ti to nebude na škodu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2010 Jako hotová věc je maxík dost k ničemu - nějaké velké bastlení se u něj moc nepředpokládá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 11. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2010 (takovej Superb má už teď kontrolky na hlídání jízdních pruhů) To má snad i Octa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2010 Jenže u té není moc pravděpodobné nasazení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 uz som aj ja rozmyslal jak to spraviť este sa musím pospravovať elektrikárom v skode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napster050 Vloženo 13. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 po teste budikov som si všimol že tam je nejaka kontrolka so symbolom tlmenych svetiel a pri nej je taka zahnuta šipka... na čo to služi ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Není to pro signalizaci "corner" funkce mlhovek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Jde o kontrolku natáčení světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 18. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2012 (editace) Tu ta kontrolka je... Editováno: 18. Srpen 2012, autor: ivomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 18. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2012 Tady u Fab II a Roomsteru je totiž jeden základní problém a to Vás majitelů a tech co se ptáte. Nerozlišujete totiž před a po faceliftu. FAb II po faceliftu má úplně jinou elektriku s jiným CANen a ne už BSG ale BCM a zpravidla má kontrolu žárovek a samozřejmě i příslušnou kontrolku v přístrojovce. Předpokládám, že Napster ma F II před faceliftem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2012 Tak jest, Napster ma predFL, kontrolka je v budikach poFL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 19. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2012 Po faceliftu je v tachometru zluta kontrolka (zarovka s vikricnikem). Zrovna dnes mi svitila. Nevim proc, ale aktivoval to spatny kontakt v zasuvce na taznem zarizeni. Pripojena kara nejak zblbla blinkry. Auto prestalo blikat a zapnula se tato kontrolka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 20. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2012 nechce sa mi verit, ze FII pred face by signalizaciu nemala... moja FI po face to ma a ma na to kontrolku na budikoch a aj funguje, skusal som... myslim, ze to mali vyssie vybavy v standarde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Ta kontrola žárovek to bude další funkce která dělá jenom problémy. Kára má elektroinstalaci OK. Když jí ale připojím, tak to při použití blinkrů dvakrát blikne a konec. Svítí kontrolka poruchy osvětlení, rychle bliká kontrolka blinkrů a venku nic ani neblikne. Až když jsem do světel káry dal slabší žárovky (5W místo 21W), tak to začalo fungovat. Abych si ověřil že to není károu, zapojil jsem 21W žárovku přímo do zásuvky na autě a opět to hodilo závadu a přestalo blikat. Prostě to po připojení žárovky navíc vyhodnotí chybu. Sakra, to jsou dneska aparáty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 nerozumiem presne co pises, skus to napisat jasnejsie, mozno ti poradim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Mám úplně nového Roomstera na kterého mi ještě před prodejem namontovali tažné zařízení (pevné, polská druhovýroba). Když připojím káru (přívěs), tak všechna světla fungují, ale při zapnutí pravé nebo levé směrovky to cca dvakrát blikne normálně, pak dvakrát krátce a přestane to blikat úplně. Na palubní desce se rozsvítí kontrolka závady osvětlení (žlutá žárovka s vykřičníkem) a kontrolka směrovek začne blikat dvojnásobnou rychlostí. Pomůže až odpojení káry a vypnutí zapalování. Až poté to zase začne normálně blikat a žlutá kontrolka zhasne. Elektroinstalaci káry jsem kompletně předělal (nový kabel, nová zástrčka, nová svorkovnice). Přesto problém přetrval. Proto jsem začal zkoušet dál. Když jsem do směrovek na káře osadil 5W žárovky, vše funguje jak má. Nakonec jsem zkusil přímo do zásuvky na autě připojit 21W žárovku a auto opět hodilo chybu. Zjevně elektronika kontroluje proud tekoucí do blinkrů a když připojím další žárovku vyhodí to chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Aha, hned je to jasnejsie Je jasne, ze po pripojeni privesu sa zvysi odber prudu, ta kontrola to teda povazuje za skrat a odpoji blinkre (myslim si).... Predajca by ale o tomto mal vediet. Niekde som cital, ze sa montuju specialne zasuvky, aby auto vedelo napriklad odpojit parkovacie senzory, tak takato zasuvka by deaktivovala aj tuto funkciu. Ked zapnes nomalne stretavacie svetla alebo zatlacis na brzdu, nerobi to to iste? Ja by som to reklamoval.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Kdo to tažné montoval? to musí být asi pěkný blbec! tažné potřebuje origo jednotku napojenou na can sběrnici!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Pokud ti nedodali "řídící jednotku tažného zařízení" a zásuvku k ní nepřipojilii, a máš ji připojenou jen k zadním světlům, jak se to dříve dělalo, tak samozřejmě, že to vyhodnocuje jako nadproud, nebo zkrat. Asi budeš muset wagem tuhle kontrolu zrušit. Nevím jestli to jde u blinkrů. Nebo dát do vleku LEDžárovky. Jestli jsi si sám dělal objednávku nového auta, tak jsi to měl zadat už z výroby. Mám to na F2 a nejsou s tím potíže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 (editace) Montovali to v autosalonu před prodejem auta. Předpokládám že to dělají poměrně běžně a tak by měli mít vyzkoušené co funguje a co ne. Nabídli mi dvě varianty. Odnímatelné tažné, nebo pevné tažné za mnohem příznivější cenu. S károu jezdím skoro pořád, tak jsem si objednal pevné. Kolega má z toho samého autosalonu na 02 tažné od toho samého výrobce a nemá problém. Chyba se projevuje pouze u směrovek. Mlhovka, brzdová světla a obrysová světla fungují normálně. Reklamovat to budu. Editováno: 21. Srpen 2012, autor: atnarfus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Ano máš to v záruce reklamuj Je to evidentně špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.