Přejít na obsah

otačkomer


1riko111

Doporučené příspěvky

nieje náhodou v prdeli snímač otačok??

Smínač otáček není, informace pro otáčkoměr se bere z řídící jednotky. S největší pravděpodobností bude špatný kontakt mezi budíkem a tištěným spojem. Doporučuji demontovat přístrojovou desku, z ní vytáhnout panel přístrojů a ten rozmontovat a zaměřit se na kontakty, kde je nasunut otáčkoměr. Očistit, jemně nakonzervovat WD40 a smontovat. Mělo by to fungovat. Práce cca 2 hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, či je to rovnaké pre všetky modely- poprosím napísať- aký máš, ale napr na felde s BMM ide do prístrojovky z tušim riadiacej jednotky napätie úmerné veľkosti otáčok . a je to merateľné - vedel by som nájsť - na ktorom pine a aká veľkosť ....

Tým by si problém aspoň rozdelil na 1/2 - či po prístrojovku , alebo v nej . Ahoj !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak mám na feldě 1.3i ten samej problém.. ručicka otáčkoměru se vzpamatuje až kolem 4tis otáček a vejš, pod 4tis. je mrtvá. Měl jsem rozebrané komplet budíky, prozvonil jsem celej tišťák ale vše je okej. Zkusil jsem meřit napětí na žlutém konektoru proti zemi ale ani na jednom pinu není napětí ketré by se měnilo s otáčkama ale je tam neapětí kolem 3,5V což bude asi signál z RJ pro otáčkoměr. Tak už mě napadá jedině ten šváb co tam u toho otáčkoměru je... KEFB842 ovšem info o něm je k nesehnání..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TAkže : na 6-tom pine konektoru T52 - čo bude zrejme na riadiacej jednotke - a odtial to vedie na 7-mi pin konektoru T10C - čo bude ten stredný konektor na prístrojovke má byť pri volnobežných otáčkach 3,5-4,6V . Ak toto máš, tak je problém v prístrojovke , a nie vo výstupe RJ . Na prístrojovke najčastejšie : zlý kontakt vychylovacieho systému voči Plošáku - očistiť kontoxom a podobne , vadný samotný vychylovací systém - s tým si nepomôžeš - jedine výmena , alebo vadný spomínaný integráč . Je to zakázkový obvod, takže zakúpiť -nemožné - teda v bežných predajňach elektro. Najjednoduchšie si požičať, kúpiť na vrakáči druhú prístrojovku - a vymeniť si tachometer - pre zachovanie reálne najazdených km vozidla .Toť najčastejšie...Prípadne treba špecifikovať systém zapalovania - sú tam drobné rozdiely .....princíp rovnaký.

Nech sa darí !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

zdravím,mám ten samý problém,ale jen v zimě a nebo když je hodně mokro a vlhko.Otáčkoměr nereaguje,ale po určité době když se motor zahřeje tak se chytne a šlape bez problémů.Vidím to na vlhkost na kontaktu někde po cestě,jakmile se vlhkost odpaří,tak se to srovná.V servisu se tvářili,že to nic není a jakože škoda práce a času atd.Tak to zatím nechávám být,až bude nějaká větší oprava.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím tak jsem podobný problém řešil o výkendu a pomoc je jednoduchá stačí přeletovat cínem plošňák v místě průchodu uchycení ( otáčkoměru , palivoměr , teploměr ) tím že se to dotahuje matičkou a je tak možnost fest dotažení dojde na plošňáku ke střihu o ostrou hranu v kontaktu s budíkem .Více viz foto.

U mne blbnul i palivoměr proto doporučuji pocínovat všechny 3 průchodky .

post-55278-0-02504100-1301904588_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Pokial ma stale este niekto tento problem, riesenie je nasledovne - vymontovat pristrojovku, v miestach, kde sa cca nachadza stred otackomeru (samozrejme zo zadnej strany) je srob, na ten nahodit nejaky kus drotu a najst najblizsie uzemnenie (to je par centi za pristrojovkou). Vlastnorucne overene a funguje....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...