Publikováno Září 13, 201014 r Ahoj, mam moznost koupit za dobrou cenu toto- Velikost disků: 18", Rozteč: 5x112, Šířka: přední 8,5J zadní 10J, ET: přední 30 zadní 35. Obuté na pneu: přední Continental ContiWinterContact TS 810 S, 225-45 R18, vzorek 5mm, zadní Pirelli Winter 240 Snowsport, 255-40-18 Muj dotaz je jednoduchy- pujde to tam? Diky moc
Září 13, 201014 r Ahoj, mam moznost koupit za dobrou cenu toto- Velikost disků: 18", Rozteč: 5x112, Šířka: přední 8,5J zadní 10J, ET: přední 30 zadní 35. Obuté na pneu: přední Continental ContiWinterContact TS 810 S, 225-45 R18, vzorek 5mm, zadní Pirelli Winter 240 Snowsport, 255-40-18 Muj dotaz je jednoduchy- pujde to tam? Diky moc Pro 18ti palcové pneu doporučuji rozměr 225/40. Jinak ti bude blbě měřit tacho. Viz tento pneu kalkulátor. Vycházel jsem ze standardního rozměru 225/45 R17. Na přední máš v tomhle rozměru odchylku 4%, u zadních dokonce 4,6% a je to celkem dost. Ale když se s tím naučíš jezdit, změříš si tacho třeba od GPS nebo podle radarů, tak proč ne. Já osobně bych se tomuto rozměru vyvaroval. Boužel zimáče mám 225/50 R17 a už to jde poznat - rozdíl 3,5% a nemůžu se "trefit" do radarů ve vesnicích, pořád jedu kapánek rychleji. Letní mám 225/45 R18 a pohoda, rozdíl asi 0,5% - což už může být i tolerance nové a ojeté gumy. Upraveno Září 13, 201014 r od Miloslav Janda
Září 13, 201014 r Miloslav Janda:Jenže tachometr neukazuje přesně i při originál kolech.Takže bych se toho nebal a jen si odměřil dle gps reálnou 50 90 130 x tachometrovou
Září 13, 201014 r Jasně, vždy je tam odchylka, pokud jedu tachometrově 55, jedu ve skutečnosti 50 (alespoň u mě). Blbý je, že tyto odchylky, co jsem psal, jsou pro tachometr mínusové. Takže při tachometrových 50ti, pojedeš ve skutečnosti 52,3km/h. Mě osobně by to teda vadilo, abych si musel hlídat rychlost řěkněme 45-47km/h; aby mě orgáni nezměřili. Samo beru v potaz, že jsou i tolerance na měření. Možná budu za debila, ale ve městech striktně dodržuju rychlost, už jenom kvůli "slepým" a arogantním chodcům, člověk nikdy neví co se stane. Sám jezdím 2ma autama a odchylka je plus mínus stejná, mít to rozdílné o 5procent by mě asi hodně vadilo. Jinak je to samozřejmě každýho věc. Upraveno Září 13, 201014 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Září 14, 201014 r Ptam se hlavne na ty zadky-255....... Já bych si připadal minimálně jak blb, mít na autě s předním náhonem širší kola vzadu. Ale jestli se ti to líbí, dej si tam klidně papuče z traktora
Září 14, 201014 r Autor Já bych si připadal minimálně jak blb, mít na autě s předním náhonem širší kola vzadu. Ale jestli se ti to líbí, dej si tam klidně papuče z traktora Libi se mi hlavne cena, bezne bych za ni koupil novy gumy 15" bez rafku......
Září 14, 201014 r Libi se mi hlavne cena, bezne bych za ni koupil novy gumy 15" bez rafku...... Je pravda, že mě zánovní obuté 18tky vyšli levněji, než jakékoliv nové 17tky s gumama. Takže jsem řešil podobný problém. Ale dlouho jsem nad tím uvažoval a po přepočítání rozměrů jsem usoudil, že to bude v pohodě. V tvojem případě těžko říct, mě by to na auto nesmělo. Ale život je otázkou priorit a každý může říct "tvoje auto se mi taky nelíbí"
Září 14, 201014 r Dej vědět, jak ti tam pásli ty 255/40/18 ... přeci je to jen trochu širší a vyšší, tak by mne to zajímalo. :-) Kdyby se ti to chtělo dát na předek a otestovat, jestli se s tím dá jet a zatáčet, taky by nebylo na škodu :-DDDDDD Ale ten zadek bude stačil :-) já můžu mít 245/40/18, tak právě nevím, jestli to půjde na předek, ale nemám možnost to otestovat :-(
Září 22, 201014 r Blaaazni co davate takovy pneu na Superba Jde dolu jak komfort tak pruznost a o designu neni moc rec ptz vam ta 10" bude pomerne list z blatniku ikdyz to et se jeste da Naprostej nesmysl davat na auto takovyhle pneu navic design je tak sto let z5 ) Tachometr bych neresil ptz jak uz nekdo psal ukazuje blbe i na oem rozmerech Predni naprava bude pekne v p...i na 245 a kazdy koleje pojedete jak ve starym Jaguaru takze budete muset furt korigovat smer Ideal 7" - 9" na cely auto s pneu 215-235 ..nejlepe stejne 225 design/funkcnost vse splnuji
Září 25, 201014 r Jestli se nepletu, tak jsou to docela jeté zimáky a takovou šíři na zimu myslím je úplná zhovadilost a ještě k tomu na hnané nápravě užší! Ale proti gustu není dišputát, ale na rozbití úst je to tak akorát!?
Říjen 1, 201014 r Dej vědět, jak ti tam pásli ty 255/40/18 ... přeci je to jen trochu širší a vyšší, tak by mne to zajímalo. :-) Kdyby se ti to chtělo dát na předek a otestovat, jestli se s tím dá jet a zatáčet, taky by nebylo na škodu :-DDDDDD Ale ten zadek bude stačil :-) já můžu mít 245/40/18, tak právě nevím, jestli to půjde na předek, ale nemám možnost to otestovat :-( Pokud ti to pomůže,tak mám 19´´ 245/35 ET 30 a vlezou se naprosto v pohodě. Je to samozřejmě trochu tvrdší a vyjetý koleje to hůř snáší,ale jelikož jsem do toho sedl z Omegy,kde i přesto,že jsem měl 15-ky,tak žádný rozdíl Na tachometr bych nehleděl. Jak bylo již zmíněno,podle Gps změříš skutečnou hodnotu a po čase ježdění si to automaticky v hlavě spočítáš...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.