Konny Vloženo 2. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2008 Mám na vás dotaz, chci si udělat podsvětlení klik, ale nevím jestli ty diody mám dát až za kliku (červená tečka) nebo mají být schované pod klikou (žlutá tečka)? Díky za odpověď... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bluefrog Vloženo 2. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2008 Lepsi je mit za klikou, aspon tak to mam ja, ale zalezi an tobe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 3. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 (editace) já to dal na červenou (podle tvé fotky), za kliku abych to neviděl když sedim v sedadle a zároven aby mířila né do prostoru za klikou ale na pant kliky aby se světlo diody odráželo a prosvítilo celý prostor za klikou a zároveň to udělalo pěkné obrazce Editováno: 3. Listopad 2008, autor: pointfrost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 3. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 Chlapy díky, takže ty diody dám za tu kliku (jak je ta červená tečka), popř. kdo chce další poradit, tak ať napíše... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 3. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 Konny: Daj ju tesne za klučku a podla možnosti ju nasmeruj čo najviac smerom k miske. Teda aby svietila do misky a nie do pantu. Myslím že je to miesto ozačené u teba červenou bodkou. A ledku daj rozptylnú (difuznu) s čo najvatším uhlom. Nemusi byt super vysokosvietivá. Ja tam mám 5mm 400/60° (3mm som nezohnal takú a 20°je málo) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 4. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2008 BEDUIN: dám na tvou radu i radu ostatních a dám ji za tu kličku a nastavím ji, aby svítila na tu misku. Jinak ty diody už mám koupené, ptal jsem se po takových jaké máš ty (ale červené), ale doporučili mi tyto na 12V (viz. obrázek), mají mít i větší svítící úhel, tak snad budou dobré PS: sorry za kvalitu, je to foceno mobilem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 5. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2008 No ved vyskušaj jednu a hod to do auta a ked to bude svietit dobre, tak je to OK. Cim vatši uhol svietivosti, tym lepšie. Tak drzim palce, nech si s vysledkom spokojny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 5. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2008 Zkoušel jsem jednu diodu připojenou na 9V baterku ručně přiložit a vypadá to, že to bude svítit dobře. O víkendu se na to vrhnu a uvidím jak to dopadne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 9. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2008 Tak jsem dnes dodělal osvětlení klik a myslím, že to dopadlo celkem dobře... PS: ve skutečnosti to vypadá líp než na fotkách... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 wery dobree Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Díky PS: a ještě jednou díky všem, kteří mi poradili... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 to bude drahe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bruno128 Vloženo 18. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2008 (editace) Editováno: 5. Říjen 2009, autor: bruno128 citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 19. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2008 (editace) No teoretickych bych to mohl udělat, ale na vlastní nebezpečí !! Svoje podsvícení všeho v interieru jsem si dokázal udělat ( a úspěšně ) ale nikdy předtím sem to nedělal. Sem takovej uživatel co si koupil vercajk, mikropájku a valím Při nejhorším bych mohl pomoct, bydlím kousek. Editováno: 19. Listopad 2008, autor: pointfrost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bruno128 Vloženo 19. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2008 (editace) Editováno: 5. Říjen 2009, autor: bruno128 citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondis22 Vloženo 20. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2008 Zdárek lidi měl bych prosbyčku najde se tu nejaký ochotný člověk co mi udělá změnu podsvětlení na O1 - Budiky modre a bile rucicky, ukazatele teploty a paliva cele bile. Dale 2 tlacitka na nadrž a rozmrazovani zadniho skla,přepínač na svetla,a el stelovani zrcátek,možna i podsvětlení klik. samozdrejme to nechci zadarmo. Okres Praha, Mělník, Mladá Boleslav tel 728/311170 smud388@seznam.cz díky za nabídky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borelli Vloženo 20. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2008 (editace) Mám na vás dotaz. Dělám si podsvícení kliček dle návodů tady na fóru ale mám jeden problém. Když jsem měřil multimetrem kolik z kterých drátů jde šťavy tak jsem byl trošku zaražen, že jak v zadu tak ve předu u spolujezdce je to tak, že z červenohnědého drátu jde permanentně +12V bez ohledu rozsvícených parkovaček nebo zaplého zapalování. Z druhého šedomodrého drátu jde sice šťava jen při zaplých světlech což je fajn ale zase málo - cca 0,15V a to pro změnu na rozsvícení LED diody nestačí. Ostatní dráty +-0V. - Sorry za tento diletantský dotaz, ale je jasné, že když to napíchnu na těch +12V tak to bude svítit neustále což nějak není žádoucí... Na ovládací části zrcátek u řidiče je to v pořádku, tam teče proud jen při zaplých světlech. Fakt nevím... Editováno: 20. Listopad 2008, autor: borelli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BEDUIN Vloženo 20. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2008 To borelli: Obrázky vkladaj tu na stránke a nie cez "imageshack" No a máš el. okna? Ak nemáš okná v elektrike, tak ti do dverí neprichadza drát s 12V po zapnutí parkovačiek. Načo by tam išiel? U šoferových dverí, tam ide, lebo ti podsvecuje ten ovládač na zrkadlá. A u ostatných dverí ti nemá čo podsvecovat, tak tam ten drát s 12V netahali. Tak musíš do tych ostatných dverí priviest drát a napojit ho na ten, čo ide k podsvieteniu ovládača zrkadiel. Tak si to aspon myslím ja. Ak sa mýlim, tak Neviem ako to máš ty, lebo ja mám 4x el. okná a tak mne ide vo všetkých dverách, podsvecuje uvládače na stahovanie okien v každých dverách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 20. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2008 Mám na vás dotaz. Dělám si podsvícení kliček dle návodů tady na fóru ale mám jeden problém. Když jsem měřil multimetrem kolik z kterých drátů jde šťavy tak jsem byl trošku zaražen, že jak v zadu tak ve předu u spolujezdce je to tak, že z červenohnědého drátu jde permanentně +12V bez ohledu rozsvícených parkovaček nebo zaplého zapalování. Z druhého šedomodrého drátu jde sice šťava jen při zaplých světlech což je fajn ale zase málo - cca 0,15V a to pro změnu na rozsvícení LED diody nestačí. Ostatní dráty +-0V.Sorry za tento diletantský dotaz, ale je jasné, že když to napíchnu na těch +12V tak to bude svítit neustále což nějak není žádoucí... Na ovládací části zrcátek u řidiče je to v pořádku, tam teče proud jen při zaplých světlech. Fakt nevím... Dělal jsem si před 2 týdny také podsvícení klik a zapojil jsem to stejně jako ty to máš načrtnuté na těch fotkách. Ten samostatný kabel je +12V a na spodní straně ten pravý kabel (tak jak to máš znázorněné, ten šedomodrý) je mínus. Mě se ty diody rozsvěcují jen když zapnu světla. Jinak není nic jednoduššího než si zapojit nanečisto jednu diodu... PS: okna mám všechny v elektrice... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borelli Vloženo 21. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2008 Mám všechny okna v elektrice proto jsem chtěl využít přísun energie z ovladačů stahování oken ale jak píši, neustále to mám pod proudem... Nejsem prvním majitelem auta a kdo ví, co má to auto za sebou. Píšeš že "Mě se ty diody rozsvěcují jen když zapnu světla". To tedy znamená, že to mám někde blbě zapojené v autě ? Přitom když nemám zaplá světla ani zapalování tak se chová korektně - nic nesvítí ( dioda na ovladači stahování oken ), okna nejdou stahovat, ale furt tam jde +12V. Když jsem tam připojil nanečisto diodu tak to prostě svítí... Píšeš, že ten šedomodrý je - ale když zapnu světla tak z něho jde těch +0,15V. OMG co to mám za auto ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 21. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2008 No je to divné, musíš zkusit různé kombinace spojení těch vodičů s kombinací zapnutých a vypnutých světel (zapalování zapínat nemusíš)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borelli Vloženo 21. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2008 (editace) Pokus č.1: Vyplá světla, ( zapalování off ): Samostatná horní koncovka konektoru dává pořád +12V, ostatní tři koncovky dávají +-0V. Pokus č.2: Zaplá světla obrysová, ( zapalování off ): Samostatná horní koncovka konektoru dává pořád +12V, dva konektory pod horním -+0V, krajní koncovka dává +0,15V. Co dodat. Pokud se nepletu, tak nějaký idiot přehodil někde něco v autě. Navíc pokud mě auto stojí delší dobu, tak se ztrácí kapacita baterie... Toto jsem vážně nečekal. Ale vzpomínám si, že když jsem to auto koupil tak neustále svítila žárovka v kufru - musel jsem to napojit přes vypínač. Tehdy jsem tomu nevěnoval moc pozornost....... Co kde může být špatně zapojené v autě ? Resp. kde hledat ? Editováno: 21. Listopad 2008, autor: borelli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 21. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2008 jak tak sleduji, tak to bude asi peknej orisek a videl bych to, ze se nekdo hrabal v´elektrice. Co VAG? ten by nic nezjistil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borelli Vloženo 23. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2008 Jelikož se můj problém týká chybného zapojení el. kabeláže, končím tady diskuzi o řešení zapojení a přesouvám svůj dotaz do sekce Octavia 1 - Elektrika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.