Přejít na obsah

Odhad ceny vraku


Red Dwarf

Doporučené příspěvky

Tak jsem v sobotu boural. Pár metrů od baráku to do mě nakuli děda s Roomsterem. Nabral mě zprava na kolo a zadní nárazník. Odhad škody v autorizovaným servisu činí bezmála 100 tisíc. A teď začíná zábava. Česká pojišťovna, a údajně to tak dělají všechny, mi dá maximálně 50% ceny originál dílů + zaplatí práci. Zbývajících asi 30 tisíc mám dovalit z vlastní kapsy. Krom toho, že je nemám, mi to přijde jako pěkný svinstvo. Nic jsem neudělal (chyba byla na straně toho dědy) a de facto jsem přišel o auto. Máte někdo podobnou zkušenost?

Další možností je, že mi pojišťovna zaplatí držhubný pár tisíc a sežene kupce na "vrak" (dojel jsem s ním 100 km, proto ty uvozovky). Velmi ocením Váš názor na cenu, kterou by auto mohlo mít. Pojišťovna si určitě bude chtít na tomhle kšeftu něco vydělat, ale nechci bejt za úplnýho blbce a prodávat úplně pod cenou.

Auto je až na zadní poloosu a trochu zmáčklej pravej zadní blatník a zadní nárazník v kondici. Stříbrná Octavia combi, vpředu okna v elektrice, bez rádia, klimatizace, ASR, ESP, kola plech, hagus, bez xenonů, 4 airbagy, ne v kůži, brzdy vzadu bubny, najeto 330 tisíc, servisní knížka od škoda ofiko servisu kde to bylo servisováno pořád. Moje laická představa o ceně před nehodou byla 100 tisíc, ale nevím, jestli nejsem úplně mimo.

Předem díky za jakoukoliv pomoc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl bouračku v pátek a asistenčka mi nabídla, že pokud by to chtěla pojišťovna opravovat, tak se to dá opravit buď z origo dílů a pak si odečtou amortizaci nových dílů (tj těch 30 tisíc) nebo je možno to opravit ze starších originálních dílů (vrakáč) nebo z dílů z druhovýroby. Mě se teda oprava týkat nebude (viz. téma nad Tebou), tak jsem to nezjišťoval, ale doporučuju zavolat do pojišťovny a zeptat se jich na to, jestli tam ta možnost opravdu je. Minimálně za dotaz nic nedáš :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No škoda se nakonec vyšplhala na skoro 150 tisíc, což je určitě přes cenu auta. Tak jsem zvědav, kolik mi pojišťovna zaplatí. Předpokládám, že na to mají nějaký tabulky, každopádně jsem doufal, že se tu najde někdo, kdo mi napíše kolik asi má to auto hodnotu. Abych se třeba zbytečně neupnul na těch mnou předpokládanejch 100 tisíc a ve skutečnosti je tržní cena třeba jenom 80, co já vím....

Jinak bouračka je hnus i v takhle malý rychlosti, ale v práci jsem udělal psí oči na šéfa a od včera jezdím v Superbu. Sice starší model, najeto skoro 200 tisíc, ale plná palba ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi pojšťovna nabídla menší držhubné s tím, že bylo auto v interní aukci a sehnali mi kupce. Dohromady dává suma zhruba to, co jsem si myslel, že má auto hodnotu. Otázka na zkušenější z vás - máte vůbec někdo praktickou zkušenost s touhle situací, kdy pojišťovna slíbí dodat kupce, garantuje cenu výkupu..... Co když kupec odstoupí a pojišťovna mě pošle vůbec do háje? Sice mi po telefonu slíbili, že to ten člověk musí vykoupit a kdesi cosi, ale stejně budu klidnější až v momentě, kdy budou peníze na kontě.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že budou peníze na kontě ti asi nikdo neslíbí předem, ale tohle je naprosto standartní situace. Také jsem to tak měl, s tím, že to byl opravdu nepojízdný vrak. Pojišťovna v aukci sehnala kupce, ten nabídl nějakou cenu, pojišťovna zbytek nějakých peněz. Pojišťovna svou část peněz zaplatila a na mě bylo, zda auto prodám tomu, kdo nabídl tu cenu v aukci (a on to do určitého data musí vykoupit), nebo si to prodám sám a třeba za víc. Nechtělo se mi s tím zabývat, navíc auto bylo nepojízdné, tak jsem zavolal tomu člověku, co to "koupil", ten si přijel s odtahovkou, dal mi peníze a pojišťovna poslala ten zbytek.

Pojišťovna ti dá, kolik slíbila a ten kupec by měl být tak nějak jistý, ale jasně, že pokud mezitím umře, tak to bude komplikace, ale i tak to auto pořád můžeš prodat sám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

samurai: díky za odpověď a tvojí zkušenost, dám pak vědět, jak vše dopadlo. Možná je to jen moje paranoia, ale snažilo se se mnou vymr... ehm... vyběhnout už tolik lidí, že mě prostě napadlo, že pojišťovna nikoho nemá a celý si to vymyslela jen proto, abych přistoupil na vyplacení tý jejich mizerný sumy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...