Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Jak Yeti tak i ta OII FL byli v max.výbavách....o tu výbavu vůbec nešlo...to jsem psal.....Pro mě to byl rozdíl jako když jsem před lety měl svého Passata v servisu a jako náhradní auto jsem dostal OI...to byl opravdu velký rozdíl a tak jsem to cítil i v tomto případě.

Tak nezapomen, ze OI vs Passat jsou obe auta v jine tride, stejne tak OII je vejs nez Yeti a to i cenove pokud se nepletu ne ?

Vloženo
Tak nezapomen, ze OI vs Passat jsou obe auta v jine tride, stejne tak OII je vejs nez Yeti a to i cenove pokud se nepletu ne ?

To se prave pletes, OII a Yeti jsou cenove stejna trida - a podvozkove take. Nova OCTII zacina cenikove na 350k,- Yeti na 360k,-

Vloženo

Tak jsem si jetýska vypozeral ze všech stran v Brně. Seděl jsem vzadu, vepředu, mrknul do kufru , do motoru. No je to menší. Čekal jsem to o chlup větší, ale se svými 185cm se mi líbilo jak vzadu, tak vepředu. Kdybych dostal na výběr Yeti-Roomster....tak...beru Yetiho :palec2:

Vloženo
ceny zajímavý... mě by se líbilo 1.8 TSI v nejvyšší výbavě! :palec2:

Přesně tak - pár věcí tam přihodit, ukecat nějakou mírnou slevu a není co řešit...sněhovej miláček by byl doma kol5

Vloženo
To se prave pletes, OII a Yeti jsou cenove stejna trida - a podvozkove take. Nova OCTII zacina cenikove na 350k,- Yeti na 360k,-

To je sice pravda, ale porovnej základní motory. Ten v OII (1.4MPI) se nemůže 1.2TSI rovnat

Vloženo (editace)

vorlajz: mne sa vcelku nezda ta palubovka .. cakal som luxus v style OII a nie downgrade smerom k FII/R

.. a to este v nejakom clanku na iDnes sef vyvoja Skoda rozpraval ot om ze tam povodne cheli naroubovat palubku z roomstra ale ze tam bola moc utopena a ze teda vymyslei novu a on osobne tusim ofuky vymyslel... lol

http://auto.idnes.cz/otec-nove-skodovky-ye...09_automoto_fdv

""

Zkuste nějaký konkrétní příklad...

Tak třeba palubní deska. Původně se měla použít ta z roomsteru, ale jakmile jsem ji viděl zabudovanou ve voze, řekl jsem, že takhle to určitě být nemůže. Prostě se do yetiho nehodila, byla pro něj moc malá, subtilní; musela se kompletně udělat nová. Auto je robustní, přístrojovka musí být taky taková. Záleží mi i na detailech – u yetiho jsem navrhl třeba ventilační průduchy na palubní desce, jejich tvar a vzájemnou vzdálenost, aby tvořily harmonický celek.

""

Editováno: , autor: LUKY-007
Vloženo (editace)
souhlas s karlosem, yeti je prekvapive maly vuz, mam z nej stejny pocity...

Taky mam takovy prvni dojem, ze je to "jenom" takovy vetsi nafouknuty roomster.. ale pokud bych se mel rozmeslet mezi romem a yetikem a mel rozpocet do 400t,- tak volba bude jasna Yeti na me pusobi o 2 tridy vejs aspon na prvni dojem.. akorat za 360t,- bych cekla ze to bude mit aspon zrcatka vyhrevany a v el. a aspon AC klimu .. ta zakladni vybava Yeti je opravdu socialni..

Editováno: , autor: JasteR
Vloženo (editace)

Kdyz koukam na ty motory, sem mel za to ze zakladni vznetovy bude nova 1,6tka .. z ty polovicaty 2.0 81kw sem aspon v G6 nebyl nadseny.. snad je to jen docasny reseni..

Editováno: , autor: JasteR
Vloženo

netusim cemu se divite. Y preci nema byt nastupce FII. Ma to byt samostatna kategorie pri zamhoureni oci vyvoj R. Kdo mate Fi a pak FII, tezko pujdete do Y. Vase dalsi auto bude FIII. Jen par odvazlivcu pujde do Y. :palec2: BTW: resit 4x4 mi taky ptijde zbytecny. Pkud nekdo bydli na horach, tak si koupi poradnou 4kolu a ne polovicatyho Y. A do mesta zas 4x4x neni potreba. Je to neco mezi. Vesnicani, zemedelci, lesaci tam to vidim. lol

Vloženo (editace)

OMG to je hlaska ... "BTW: resit 4x4 mi taky ptijde zbytecny. Pokud nekdo bydli na horach tak si koupo poradnou 4kolku" ... tim je jako mysleno co ?

Editováno: , autor: MichalF
Vloženo (editace)

--- 4x4 vyuzijes aj v meste .. napriklad na snehu alebo vode ..

blacky obhajujes si sam pred sebou to ze ches kupit yeti 1,2 TSI 2 kolak ...

to ale neznamena ze 4x4 je nanic :-))))

4x4 ´lepsie jazdne vlastnosti ...

Editováno: , autor: LUKY-007
Vloženo

Luky - souhlas, když Yeti, tak jedině 4x4...proč si jinak kupovat auto, který se tváří jako "teréňák", nebo chceme-li SUV, když to bude jen předohrab...to je IMHO jen přetvařování. Výhoda Yetiho spočívá přávě v kombinaci perfektních motorů, malých převisů, vyššího podvozku a pohonu všech kol a verze 4x2 je jen jakási "plakátová" položka, aby mohli mít cenu "již od...", tak jako třeba Fábia junior, kterou taky nelze obhájit jinak než jako "základní social verze" ;)

Vloženo

Presne tak. Ja sice bydlim ve meste, ale ze zahrady vyjizdim uprostred kopce. Dolu je to slepy, takze musim odjet nahoru. Ted mam OII a kdyz pres noc napadne snih, tak je problem. Ted to delam tak, ze sjedu dolu, otocim se na cca 10 metrech se rozjedu, co to jde a modlim se, abych ten kopec vyjel. Soused ma A4 4x4 a ten klidne uprostred kopce zastavi a v klidu se rozjede. Takze pristi auto jedine 4x4. Budu muset Yetiho okouknou.

Vloženo

jak rikam vesnicani a zemedelci a zahradkari :p

Ad Michal: neco vetsiho, rozusnejsiho s tradici. Nissan, Toyota ??? proste off road

Luky: v meste snih? Kdy byl naposled? Nechci zacinat debatu, ze v horni dolni byl snih 4 mesice, protze tam nemaj udrzbu, ze zakon schvalnosti rika, ze kdyz budes potrebovat jet, tak zrovna napadne ap.

Skaja: ale Y se preci netvari jako terenak. Ja ho tak apson nevidim. Je to odolnejsi kara do lehkeho terenu. Ale mozna mame jine predstavy pod pojmem terenak. Ja tam vidim auto s ramem, veliky kola s drapakem, 3,5l motor, navijak nadavkem. lol

Nechapejte me spatne. Nechci rict, ze ta 4x4 se nekomu nehodi, ale clovek, kterej jezdi po meste a "upravenych" cestach ji proste nepotrebuje. Zbytecne drahy, dalsi veci, co se muzou posrat a spotreba taky vyssi. Jizdni vlastnosti ma lepsi WTZ, pro cloveka, kterej to vyuzije OK, ale jinak??

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...