Přejít na obsah

Kryt baterie

mir77

Doporučené příspěvky

Ahoj, jsem tu novej a tenhle dotaz asi nepatří úplně do tohodle tématu, ale nevím, kam jinam s ním. Věc se má následovně: Pořídil jsem si do svojí Octavie TDI (r.v. 2002) 100 Ah baterii kvůli bufíka. Byla za super cenu od známýho, Varta Silver, takže spokojenost. Baterie se samozřejmě nevejde do původní "budky", takže jsem jí vyndal, baterii upevnil bez toho zakrytování, připojil póly a teď mi vlastně "plave" ta malá pojistkovka, který byla chycená v původní budce volně na baterii.

V podstatě jde o kulový, ale rád bych tu baterku taky zadekloval. Má na dýlku 353 mm, což se nevejde do původní budky a než jí začnu nějak řezat či uzpůsobovat (mám tu plastovou, viz foto níže), tak se chci zeptat, zda lze někde sehnat větší. Nepředpokládám, že přímo z Octavie, ale z jinýho auta. Koukal jsem na koncernový vozy s větší motorizací, kam by se mohla třeba od výroby dávat větší baterie, ale tam spadá tak Galaxy, Sharan nebo Alhambra, který maj dekl přes půlku motorovýho prostoru, žádnou samostatnou budku, potom na Passaty, ale ty to maj většinou jakoby pod čelním sklem. Jedinej s baterkou v motorovym prostoru je 2.0 TDI a nevím, zda tam bude ta budka větší. Prolezl jsem ještě pár A6, A4, ale všechno to je v bledě modrym to samý.

Další moje úvaha vedla k nějakému látkovému fusaku. Vím, že do nějakých aut se dával takovej jakoby pytel z vyztužený nepromokavý látky do kterýho se umístila autobaterie. Ten by šel stříhnout, přešít nebo s ním něco udělat. Nevím však kde hledat. Vrakoviště VW mám kousek od baráku, ale když člověk neví co má hledat, tak je to těžký

Fotky současnýho krytu zde: http://img703.imageshack.us/gal.php?g=20101103144033.jpg

Díky za rady, Míra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...