e1. Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Ja nekombinujem, len som videl 5W-40 a "LL interval" v jednej vete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 e1. a proč nekombinovat proměnlivý interval s 5W-40? Docela běžně se to dělá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Martte,takhle to dělám já,nevidím na tom nic špatného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Jj ale mě zajímá co konkrétního proti má e1... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Žiaden z olejov s viskozitou 5W-40 nespĺňa schválenie VW 504.00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 já také nechápu, jaký smysl má proměnlivý interval, olej 5W40 a i tak to měnit každých 10tis jsou logické pouze 3 možnosti jak olej měnit. 5W30 a proměnlivý a chodit podle PP 5W30 a 1x ročně nebo 15tis ( co přijde dřív ) 5W40 a 1x ročně nebo 15tis ( co přijde dřív ) nebo tu je ještě varianta kterou praktikuju já, ale pouze kvůli záruce. Nechat proměnlivý a LL olej, do servisu až tě pošle PP a podle průběhu výpočtu jít v půlce nájezdu nebo doby na extra výměnu. Rozdíl ceny 5W30 a 5W40 není velký... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 (editace) E1,jaký vliv ta norma má?Však po tom oleji nikdo nechce,aby se tam motal 30000 a dva roky,na nic jiného se ta norma nevztahuje a 5w40 proto,že je větší výběr z olejů bez C.Ty,pokud si dobře pamatuju,měníš také po 10000? Rypicongu,chci autu dělat dobře a častější výměna oleje a filtrů je to nejmenší,co můžu pro delší životnost udělat.Další důvod je zvýšená tvorba karbonových úsad u tsi a menší mechanická odolnost ozubeného rozvodového řetězu,kterému nečistoty v oleji škodí.Mám najeto 38000 a řetěz ani nehlesne. Editováno: 13. Srpen 2015, autor: standavfr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 (editace) cajk, proti tomu žádná, ale já nechápu, jak můžete mít promnělivý interval a dávat do toho 5W40 Pokud to měníte častěji než vám ukáže PP ( což je jenom dobře ) není to proměnlivý interval Editováno: 13. Srpen 2015, autor: Rypicong Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 standavfr, ak nechceš aby tam ten olej bol 30 tisíc km (čo v prípade olejov so schválením VW 502.00 ani nesmieš robiť), tak aký zmysel má mať nastavený premenlivý interval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 No prostě jsem s tím to auto koupil a to srdce to takhle provozovat nemám.Smysl pro mě nemá žádný interval doporučený škodovkou,takže v mém případě je úplně jedno,co mám nastaveno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 no ono jde jenom o slovíčkaření... Jednoduše jsi přešel na pevnej interval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 A je na trhu nějaký olej který by co nejlépe odstraňoval usazeniny? Ať už 5W-30 nebo 5W-40? Jsou nějaké testy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 Jsou to oleje 10w40 a některé 5w40 acea A/B. Např. Shell Helix Ultra 5W40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 motosman, prosím ťa nepíš sem takéto bludy. SAE viskozita a ACEA trieda olejov s ich čistiacou schopnosťou olejov nemá nič spoločné.Základom je olej meniť častejšie, aby žiadne čistenie nebolo potrebné. A ak už je motor zanesený, tak treba preventívne zmeniť značku oleja a skrátiť interval výmen na pár tisíc km. Dve takéto výmeny motor väčšinou slušne vyčistia a potom sa dá vrátiť na nejaký normálnejší interval okolo 10 tisíc km. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 Žádný test jsem dlouho neviděl,kdysi jsem něco četl v nějakém odborném časopise,ale byly to oleje LL do PD a už je to dost dlouho.Žádný nebyl vyloženě špatný.Jak píše e1,základem je usazeninám předcházet.Já používám oleje zn.Yacco,je tu jen jeden prodejce,malinká firma,nehrozí pančování,ceny přijatelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 (editace) Ten Shell jsem uvedl proto, že splňuje co má mít, aby se motor vyčistil a dále se neusazoval kal. Ono v 5w40 jich moc není. A jde hlavně o olejové detergenty které nejsou u ACEA A/B ve snížené koncentraci než u ostatních. Editováno: 13. Srpen 2015, autor: motosman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 C3-10 a C3-12 už jsou plně srovnatelné,jen jich moc není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 Max hranice použitelnosti oleje je do 3,5-4% hm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 Co to je za motory?Co za olej?Jen to dokládá to co tady píšu pořád dokola,že prodloužený interval je nesmysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 (editace) Oleje odebrané z autorizovaného servisu a olej zřejmě 5w30. To Jasně. Prodlouženým intervalům snad už nikdo nevěří, kdo má auto soukromě a dokud ho STK nerozdělí. Zajímavé je, že ty kaly se navyšují, tudíž nevypouští při výměně. A největší paradox je, že u některých servis použil přípravky na vyčištění. Editováno: 13. Srpen 2015, autor: motosman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 Bol som na výmene auto už hlásilo, aj prehliadku po 2 rokoch som spravil skôr,aj brzdovú kvapalinu vymenili nech potom nejsú starosti, dali mi tam HELIX Profesional 0w30 čo vy na to? Dobrý olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 všechny oleje těch lepších značek pokud splňují specifikaci jsou dobrý, akorát by mě zajímalo, proč ti dali 0w30... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 Lebo Shell ako prvý výrobca má v ponuke olej ktorý má schválenie VW 504.00/507.00 a zároveň túto viskozitu. Je to určite lepšia voľba ako 5W-30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 proč ? viskozitu bych řešil v závislosti na způsobu užívání auta - né že to tam fláknu jenom proto že to maj a jenom proto, že to má lepší viskozitu. Kdo bude jezdit dálky, je mu k hovnu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 (editace) Jazdím väčšinou mesto Vďaka za radu Možno to riešili podla akumulátorového testu ktorý vyšiel že batéria má 85% a treba ju dobiť dlhšou trasou neviem z výroby tam bol Castrol Magnatec podľa štítku v "brašne" škoda od auta.. EDIT: Mám premenlivý interval a auto ma poslalo na výmenu v 18 000km "namiesto" 30 000 km bude to asi tým mestom Editováno: 10. Říjen 2015, autor: juraj07 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.