Srpen 12, 201510 r já také nechápu, jaký smysl má proměnlivý interval, olej 5W40 a i tak to měnit každých 10tis jsou logické pouze 3 možnosti jak olej měnit. 5W30 a proměnlivý a chodit podle PP 5W30 a 1x ročně nebo 15tis ( co přijde dřív ) 5W40 a 1x ročně nebo 15tis ( co přijde dřív ) nebo tu je ještě varianta kterou praktikuju já, ale pouze kvůli záruce. Nechat proměnlivý a LL olej, do servisu až tě pošle PP a podle průběhu výpočtu jít v půlce nájezdu nebo doby na extra výměnu. Rozdíl ceny 5W30 a 5W40 není velký...
Srpen 13, 201510 r E1,jaký vliv ta norma má?Však po tom oleji nikdo nechce,aby se tam motal 30000 a dva roky,na nic jiného se ta norma nevztahuje a 5w40 proto,že je větší výběr z olejů bez C.Ty,pokud si dobře pamatuju,měníš také po 10000? Rypicongu,chci autu dělat dobře a častější výměna oleje a filtrů je to nejmenší,co můžu pro delší životnost udělat.Další důvod je zvýšená tvorba karbonových úsad u tsi a menší mechanická odolnost ozubeného rozvodového řetězu,kterému nečistoty v oleji škodí.Mám najeto 38000 a řetěz ani nehlesne. Upraveno Srpen 13, 201510 r od standavfr
Srpen 13, 201510 r cajk, proti tomu žádná, ale já nechápu, jak můžete mít promnělivý interval a dávat do toho 5W40 Pokud to měníte častěji než vám ukáže PP ( což je jenom dobře ) není to proměnlivý interval Upraveno Srpen 13, 201510 r od Rypicong
Srpen 13, 201510 r standavfr, ak nechceš aby tam ten olej bol 30 tisíc km (čo v prípade olejov so schválením VW 502.00 ani nesmieš robiť), tak aký zmysel má mať nastavený premenlivý interval?
Srpen 13, 201510 r No prostě jsem s tím to auto koupil a to srdce to takhle provozovat nemám.Smysl pro mě nemá žádný interval doporučený škodovkou,takže v mém případě je úplně jedno,co mám nastaveno.
Srpen 13, 201510 r A je na trhu nějaký olej který by co nejlépe odstraňoval usazeniny? Ať už 5W-30 nebo 5W-40? Jsou nějaké testy?
Srpen 13, 201510 r motosman, prosím ťa nepíš sem takéto bludy. SAE viskozita a ACEA trieda olejov s ich čistiacou schopnosťou olejov nemá nič spoločné.Základom je olej meniť častejšie, aby žiadne čistenie nebolo potrebné. A ak už je motor zanesený, tak treba preventívne zmeniť značku oleja a skrátiť interval výmen na pár tisíc km. Dve takéto výmeny motor väčšinou slušne vyčistia a potom sa dá vrátiť na nejaký normálnejší interval okolo 10 tisíc km.
Srpen 13, 201510 r Žádný test jsem dlouho neviděl,kdysi jsem něco četl v nějakém odborném časopise,ale byly to oleje LL do PD a už je to dost dlouho.Žádný nebyl vyloženě špatný.Jak píše e1,základem je usazeninám předcházet.Já používám oleje zn.Yacco,je tu jen jeden prodejce,malinká firma,nehrozí pančování,ceny přijatelné.
Srpen 13, 201510 r Ten Shell jsem uvedl proto, že splňuje co má mít, aby se motor vyčistil a dále se neusazoval kal. Ono v 5w40 jich moc není. A jde hlavně o olejové detergenty které nejsou u ACEA A/B ve snížené koncentraci než u ostatních. Upraveno Srpen 13, 201510 r od motosman
Srpen 13, 201510 r Co to je za motory?Co za olej?Jen to dokládá to co tady píšu pořád dokola,že prodloužený interval je nesmysl.
Srpen 13, 201510 r Oleje odebrané z autorizovaného servisu a olej zřejmě 5w30. To Jasně. Prodlouženým intervalům snad už nikdo nevěří, kdo má auto soukromě a dokud ho STK nerozdělí. Zajímavé je, že ty kaly se navyšují, tudíž nevypouští při výměně. A největší paradox je, že u některých servis použil přípravky na vyčištění. Upraveno Srpen 13, 201510 r od motosman
Říjen 10, 20159 r Bol som na výmene auto už hlásilo, aj prehliadku po 2 rokoch som spravil skôr,aj brzdovú kvapalinu vymenili nech potom nejsú starosti, dali mi tam HELIX Profesional 0w30 čo vy na to? Dobrý olej?
Říjen 10, 20159 r všechny oleje těch lepších značek pokud splňují specifikaci jsou dobrý, akorát by mě zajímalo, proč ti dali 0w30...
Říjen 10, 20159 r Lebo Shell ako prvý výrobca má v ponuke olej ktorý má schválenie VW 504.00/507.00 a zároveň túto viskozitu. Je to určite lepšia voľba ako 5W-30.
Říjen 10, 20159 r proč ? viskozitu bych řešil v závislosti na způsobu užívání auta - né že to tam fláknu jenom proto že to maj a jenom proto, že to má lepší viskozitu. Kdo bude jezdit dálky, je mu k hovnu
Říjen 10, 20159 r Jazdím väčšinou mesto Vďaka za radu Možno to riešili podla akumulátorového testu ktorý vyšiel že batéria má 85% a treba ju dobiť dlhšou trasou neviem z výroby tam bol Castrol Magnatec podľa štítku v "brašne" škoda od auta.. EDIT: Mám premenlivý interval a auto ma poslalo na výmenu v 18 000km "namiesto" 30 000 km bude to asi tým mestom Upraveno Říjen 10, 20159 r od juraj07
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.