Rodičů Karoq má občasný problém se dveřmi spolujezdce. Zamknout jdou vždy a bez pronblémů, ale odemknutí (přes dálkový ovladače nebo kessy) funguje jen sporadicky. Odemknutí přes vnitřní kličkou funguje vždy. Všechny ostatní dveře bez problémů.....
Diagnostika píše tyto dvě chyby
196650 - Motors for Central Locking
B122B 12 [009] - Short to Plus
196665 - Switch for Central Locking
B122D 29 [009] - Signal Implausible
Jednotka při komunikaci s VCDS vykazuje občasné výpadky komunikace. Zřejmě špatný kontakt nebo špatná jednotka.
Co prosím má smysl zkontrolovat a jak?
Měl jsem s obyčejnými dcc arteon, kodiaq i superb3 .. a vše bylo komfortní.
Ale zde i po výměně tlumičů, jsem si na tohle auto prostě nemohl zvyknout a před týdnem jsem ho prodal a vzal jiné.
Pošli kompletní výstup z VCDS do ChatGPT a popiš mu probém. Ideálně placené verze o3. Verze zdarma to snad také dá. Já s chatem takhle diskutoval celkem úspěšně.
Chybové kódy z jiných jednotek:
19. CAN Gateway
U140600: Příliš vysoký statický proud
→ Možná slabá baterie, odcházející relé nebo špatný modul v síti CAN.
05. Systém autorizace startu motoru
U112100: Chybějící zprávy na datové sběrnici (např. Klemmen_Status_01 a ELV_01)
→ Může souviset s imobilizérem nebo zámkem volantu (ELV). Projevem může být např. dočasné nefunkční startování či výpadky klíče.
08. Klimatizace a topení
B10AF04: Vadné čidlo kvality vzduchu
→ Nezávažná chyba, ale ovlivňuje automatické přepínání vnitřní cirkulace.
P171900: Omezení funkce od řídicí jednotky motoru
→ Týká se pravděpodobně PTC topení (elektrický dohřev).
36. Nastavení sedadla řidiče
8 chyb typu:
B135xxx: Chyby základního nastavení motorů (výškové, posuvné, opěradlo atd.)
B2F0100, B201200: Chybná nebo nekompletní datová sada
→ Zřejmě došlo k odpojení baterie nebo chybě při kódování/úpravě řídicí jednotky. Základní nastavení motorů sedadel chybí – doporučeno provést přenastavení přes diagnostiku.
55. Korektor světlometů
U112300: Chybná hodnota z kamery ve zprávě sběrnice
→ Není kritická, ale může být problém s přední kamerou (pro automatické světla, lane assist apod.).
5F. Informační systém (navigace)
B105413: Přerušený obvod antény GPS
→ Navigace nemusí mít signál. Často vadný kabel nebo anténa.
Dneska budu pokračovat ve zkoumání 🙂
Měř baterii, na pojistkách, v zásuvce, ... Naprázdno bez motoru s malým odběrem, s velkým odběrem, za jízdy, ihned po jízdě a vypnutí motoru. Podívej se do logu diagnostiky. Čekal bych, že baterie bude OK a problém bude dále v elektroinstalaci.