Motor 1.4 16V
452 témat v tomto fóru
-
caute, potreboval by som el. schemu na motor 1.4 100k 2003 BBZ, mohol by mi ju niekto dat? - nehadze iskru na 1 valci, dik
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravim panove už to tu asi bylo ale nic kloudneho jsem nevyčtl.Zajima me jestli je možne dat na 1.4 16V-74Kw kompletni kit sportovniho sani?když se da pryč ten plastovy kryt motoru jak vyřešit to odvetravani kliky?Ma to tu nekdo?
-
- 5 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Panove stava se me že když jedu třeba na 3 rych.stupen a roztahuji to abych přeřadil na 4 tak to asi vod 2800 ot. to vystřeli jakoby seplo tubro uplne motor ožije nevite čim to?kdyby to tak tahlo jak to vystřeli tak jsem spokojenej jako želva.Je to 1.4 16V-74Kw.Zkusim vymenit kable ke svičkam,Svičky a vzduch filtr už jsem menil.
-
- 22 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím poradte neustále mi na Vag-u vypisuje poruchu číslo:16518_Sonda1_Rada valcov1_žiadna aktivita alebo občas ešte :16556_Rada valcov1_Sistém dávkovania paliva_príliš bohatá zmes-.Vyčistil som klapku aj čidlo za klapku to je myslím snímač tlaku a stále mi to vypisuje. čo stým
-
- 8 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zravim.Zajimalo by me jak vam reaguje motor na sešlapnuti plynoveho pedalu?me přijde že je tam nejaka vule než to zareaguje mam 1.4 16V.Firemni 1.4 MPI reaguje uplne bez vule.Je to normalni?
-
- 17 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Ómlouvám se za asi úplně triviální dotaz, ale kde najdu na motoru 1,4 16V 55kW číslo?
-
- 2 odpovědi
- 12,3tis zobrazení
-
-
Mám Fábii Combi Classic 1,4 16V 55 kW r.v. 2004 74 tis. najeto 1. potrvzuji klepání motoru při chladném startu, při přiblížení ucha k motoru to je celé TDI. 2. je docela línej, když nemáš 200 m místa, tak ve čtyřech lidech při 60 km/h a na dvojku při 5000 ot/min nepředjedeš Avii. Ale řve jako Herkules. Na dálnici je 160 km/h docela problém, záleží jak fouká vítr :-) spotřeba průměr 6,8 l/100 km. Opel Vectra Sedan 1,6 16V za 6,2 l/100 km 3. jednou ráno už druhej den nepřetržitě pršelo, né moc, ale pořád. Chci jet na garáž, otočím klíčkem a ani prd. Startér točí motorem 250 ot./min a motor ani škrtnutí. Jen se klepal v silentblocích asi 5 cm. Po asi patnáctém startu na …
-
- 16 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Borci mam přetesnenou vanu motoru a odvetravani kliky.Po utřeni vany a nad ni.Po ujeti 20km se opet nachazeji na spodku vany kapky oleje i přimo pod tesneni na vane jako by to stekalo od vrchu ale nevim odkud by bylo jeste možny aby pronikal.Pokud vše utřu a auto stoji i den zadny olej neprosakuje.Nesetkal se s tim už nekdo?motor 1.4 16V
-
- 5 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Hledal jsem zde na fóru, ale nic podobného jsem nenašel, proto prosím o vyjasnění - dostal jsem jako služební vůz Fabia Combi 1,4i 55kW, 03/2006, mám teď najeto cca 20tis. km. Od začátku se projevuje něco, co jsem na jiných autech za posledních 12 let co jezdím, nepozoroval - při rozjezdu, příp. podřazení se najednou motor jakoby "odmlčí", auto ztrácí na plynu a začne akcelerovat až po nějaké době. Pro mne dost nepříjemná záležitost, nebyl jsem zvyklý na slabší motory a po přesednutí do tohoto auta mi dělalo problém předjíždět atp., což neznám. No a do toho ještě jakési "hluché" místo. Co to je? Závada nebo vlastnost motoru? Co s tím? Zkoušel jsem meziplyn, ale ani to n…
-
- 27 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
-
vyskytuje se mi na auti,pomerne zajimava (pro me) chyba.Pri jizde po dalnici D1 smer Praha-Brno mi u Rousinova zacne blikat kontrolka motoru (emise),kdyz to prectu vagem tak se objevuje chyba 1668x - Cylinder x Misfire Detected ,jako x jsou cisla 5,6,7,8 coz znamena zavada v zapalovani 1-4 valec,jak kdy.kdyz se to stalo poprve tak jsme vymenili vsechny civky a problem nezmizel.tak jsme vsechno zkoumali a vse se jevilo ok.pak me napadlo nastavit SK a vse OK. ujel jsem cca 1000km az jsem zase jel po dalnici... a u rousinova opet blikani kontrolky. opet zavada 1668x.nastaveni klapky a jede se dal..opet 1000km (cesta po dalnici v opacnem smeru je bez problemu) atd..... se…
-
- 7 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
V pátek ráno jsem zažil první závadu své fabky - motor se jednou protočil, chcípnul a pak už se nechytal. Povolal jsem servisní záchranáře, přijeli brzo, nastartovali a konstatovali vlhko v zapalování (motor 1.4 16 V). Auto stálo na čerstvě posekané zahradě, bylo trochu mlhavo ale jinak nic extrém. Zažil to už někdo?
-
- 5 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Včera vyšel oficiálnní ceník nových Roomsterů a v něm i zmínka o motoru 1.4 (16V) 63kW. Zajímalo by mě, jestli nědo nevíte, v čem je tento motor jiný než klasická verze s 55kW. Je to jen v sání, nebo je toho víc?. Vím, že tu před časem běželo podobné téma, ale v něm s emluvilo jen o 59kW a nikdo se nikam nedopátral. Nyní jde mortor na trh, tak by snad mohlo být víc informací...
-
- 29 odpovědí
- 19,5tis zobrazení
-
-
zadrel sa mi motor na fabii 1.4 16V 74kW, 4 roky, 120000km.... pricina: nefunkcne olejove cerpadlo potreboval by som help, ci ma zmysel sa obratit na Mladu Boleslav... kedze olejove cerpadlo je suciastka kt. nema interval vymeny a mala by prezit. Mne to takato porucha pride ako vyrobna vada.... da sa s tym nieco robit? ma niekto skusenosti??? ...inac az doteraz bezproblemove auto ;o) DIK....
-
- 22 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, netušíte někdo jak je to s motory 1,4 16V. Prý se pro některé trhy dávaly do RS i 1,4 16V 116HP. Kamarád má Edici100 1,4 16V-kupovanou novou na Jarově a stále má problémy s motorem-z roku auto strávilo v podstatě 3měsíce v servisu. Ve finále už to hodlal řešit vrácením pěnez, ale auto by vzato na motorovou brzdu kde mu naměřili 116HP a na Jarově mu řekli že to auto čipoval a že to nebudou řešit. Samozřejmě nic nečipoval ale auto koupil papírově jako stokoňové....
-
- 18 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Po zahriati motora a pri pridavani nieco nad 2000 otacok niekedy sa z motora ozyva strkanie. Tak isto aj pri stati na neutrale a pridani plynu ked sa vracaju otacky z 3000 na 2000 nieco strkoce. V com moze by problem? Rozvody boli menene pri 100000km. Teraz 106000.Vdaka
-
- 10 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
ozíva sa mi klepanie kov na kov pri zvíšení otáček to zmizne no ozíva sa to častejšie a častejšie .ked som otvoril viečko na motore vyvalil sa na mňa dym,čo to bude tesnenie alebo aj ventily?potadte prosím
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Vite, ze se prodava Fabia Sportedition, ktera ma 114 koniku a 142 Nm ?
-
- 14 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Nevíte prosím někdo, proč motor 1,4 74Kw po ohřátí v nížších otáčkách nemá sílu? Děkuji
-
- 8 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, rosvítila se mi kontrolka motoru, po několika nastartování zhasla, během průzkumu motoru jsem zjistil, že se ozývá rezonance kolem 3750 otáček /plechový zvuk/. Nejsem schopen odhadnout zda je to od výfuku nebo z motoru. Zevnitř není skoro nic slyšet, tak nevím zda to dělalo již před rozsvícením kontrolky. Nesetkal jste se s tím někdo. Děkuji (1.4 16V 74 Kw)
-
- 6 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
V tomto tématu by mě zajímalo zda se dá nějak domazat napínací kladka "klínového" řemene na motoru. Přes zimu si docela pohvizdovala a tak mám obavu, že by nemusela tu příští vydržet . Mám motor 1.4 16V. S tímto tématem jsem se tu ještě nesetkal. Předem dík za odpovědí.
-
- 7 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
-
cau když jedu tak mezi 2500-3000ot/min me to trochu nakopne a nekdy zase ne.Ted treba hodne dlouho ne jak je to mozny???mam 1.4 16v 74kw.Cim to muze byt?? Benzinem??stale pouzivam jen natural 95
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
nazdar borci potrebujem jednu vec od vas ja viem ze motor 1,4 16V 55kW sa ma drzat v otackach lebo krutiaci moment je pri 3800ot. a tam by sa mal drzat. len potrebujem aby ste napisali ze pri 2000-2500 ot. to jednoducho netaha a v kopci to pri 2000 ot. straca silu. diki.
-
Zdravím, mam škodu fabii 1.4 16V 74kw, původem z německa a rok vyroby 2000. Mam problém, při natankování benzinu N95 mi klepají(zvoní) ventily... na N98 nebo N100 nejdříve né, ale v poslední době už také, né v takové míře jako s N95. Co to může být..... Mám také vadnou lambda sondu na kterou půjdu na výměnu, mohlo by to na to mít vliv, či ta věc jako je spotřeba oleje... Mám tam ted minerál... Může to být třeba špatným olejem když ho to nasává... Díky
-
- 58 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-