Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI

1. Zahájeno uživatelem Johny_Fabia,

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se sportovním filtrem nebo sportovní vložkou filtru na Fabii 1.9 SDI ? Zda to má cenu, jaké jsou výhody a navýhody, popřípadě rizika a problémy. Děkuju.

• 12 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem superfatty,

Ahoj Fabiatici, chybí nám u obou našich služebních Fabií Elegance Combi 1,4 TDi kryty motorů a tak se dohadujeme jestli nám je šlohli v servisu při kontrole a nebo se tam nedávají. Máte někdo zkušenost? Děkuju děkuju děkuju

• 11 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Vany,

Ahoj lidi.Ma tady nekdo na FRS jiny vyfuk nez dava Skodovka. Nejde mi az tak o vykon jako o zvuk.Staci dat jen posledni dil nebo staci dat jen rezonator?Kazda rada dobra. Dik vsem.

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem EMAN VRS,

Dnes jdu na roční garanční prohlídku do škody.(auto mám v záruce). Při 1800 otáčkách se mi to jakoby přidusí a škubne. Je to normální u motoru 1,9TDI PD? Takové jemné přidušení a pak zase zabere. Dííík za rychlé odpovědi. Nechci tam vypadat jak debil když jim to budu říkat, radši budu debil tady. :-D

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem NOS,

tak mě praskl ten plast nebo co to je do kterého je přiváděn vzduch z turba má někdo sušenost co stím napadlo mě to nějak zalepit

• 10 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Cifa,

Ahoj,chci se zeptat jestli jdou prohodit motory.Mám SDI a chci tam dát TDI jak velký je to zásah a co vše bych musel vyměnit.Diki za rady

• 6 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem michal.c,

Ahojte , prosim o radu , na fabii 1.9 sdi mi ide nepravidelne chodmotora pri volnobeznych otackach a cely motor sa trasie. zdasa mi ako by vynechaval jeden valec, ale nevynechava. co s tym mozem spravit ? dakujem

• 9 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem willys,

Zdravím, při mé poslední návštěvě autorizovaného servisu (příprava před TK) diagnostika zahlásila problém s turbem (vadné, špatný stav). Auto sice jede, ale výkon není takový jako byl dříve. TK proběhla úspěšně. Mám Škoda Fabia Combi 1.9 TDi (74kW) Elegance, r.v. 2001, najeto 250.000 km. Tento problém bych rád vyřešil avšak rád bych znal i názor někoho nestranného. Nabídka autoservisu je výměna za nový kus za cenu asi 30.000 Kč, přičemž prý můžu být rád, že se to stalo až teď, jelikož dle jejich zkušeností turbo odchází u těchto vozů klidně i při 150-200.000km. Cena za turbo jednotku mi příjde vcelku smrtelná a tak se chci zeptat zda tato cena opravdu odpovídá realit…

• 7 odpovědí
    • 6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem novi37,

ahoj, dneska sme myli motor a tadle hadicka nam odpadla, k cemu prosim slouzi??? diky moc!!!!!

• 5 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem fabka,

Neviete niekto aky je rozdiel medzi intercoolerom pre 1.9TDI 74kW a FRS (velkost, uchytenie, parametre)? Oznacenie v ETKe: 74kW: 6Q0 145 804 (A) FRS: 6Q0 145 804 E Pripadne, co treba vsetko vymenit, keby som chcel dat IC z FRS do 100k fabky. Dik za info.

• 17 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Ramses,

Mám dotaz! Koupil jsem FRS a maník od kterého jsem ji kupoval tvrdí, že je nachipovaná. Když mám pochybnosti, je nějaký způsob jak poznat jestli je nebo není nachipovaná? Díky za info.

• 13 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem adamx,

Neviete niekto aký má mať tlak nafta v systéme u motora 1,9 tdi .

• 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem MELLO,

Dnes mi ráno po nastartování začala blikat kontrolka chl. kapaliny a zároveň pípat, zhasnul jsem motor, nastartoval znovu a ejhle nic. Kapalina nikde viditelně neuniká, je po horní rysku v nádržce. Mám se připravit na blížící se potupnou smrt čidla teploty, nebo to mohlá být jen sporadická chyba?

• 5 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem milde11,

Mám FRS rv 2003, najeto cca 130tis km. Poslední dobou jsem si všimnul, že začala být docela hlučná převodovka. Při volnoběhu vydává takový klepavý zvuk, když sešlápnu spojku klepání zmizí. Jsem v tomhle lajk takže se moc nevyznám. Proto bych se chtěl zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. V servisu když mi dělali silenblocky mi řekl, že by tam mohlo být vypadnuté nějaké ložisko nebo co,ale nechtěl bych auto hodit někam do servisu, kde mi řeknou že by stála oprava tolik a tolik a ve finále zjistím, že to stojí stejně za prd. a další dotaz, kolik tak vychází koupě nové převodovky? Myslím z bouračky nebo na ND a jestli byste mi to doporučili. Díky za info

• 18 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem najmis,

Snad v této sekci se dočkám nějaké rady,názoru.... http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=18437

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  16. Host bigjoe
    Zahájeno uživatelem Host bigjoe,

Zdravím všetkých majitelov Fabií.Týždeň patrím aj ja k Vám. Viete mi niekto vysvetliť či je to bežné u dízlových motorov,že sa tak dlho zahrievajú na prevádzkovú teplotu?Motor sa zohreje až po asi 15-ich kilometroch, dovtedy skoro nekúri a má dosť vysokú spotrebu.Dá sa v tejto veci niečo podniknúť alebo je to v norme.Za každú radu ďakujem, Jozef z Bratislavy.

• 13 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem cluck,

Má někdo zkušenost s načipováním 1.9TDI PD 74kw, jak je to s životností motoru? neodchazejí např. hadičky? musí tam být větší tlaky....

• 34 odpovědí
    • 10,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Petris,

Chlapi, prosím vás, jaké jsou všechny rozdíly mezi těmito TDI motory? Teda kromě převodovky, spojky, starteru a poloos. Díky moc za odpovědi...

• 12 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem bobo,

potřeboval bych vědět,kde je číslo motoru vyražené-sundal jsem kryt a čuměl jsem s kámošem a číslo se nám nepodařilo najít-může nekdo poradit,kde hledat přesně? V TP mám výmaz-bez čísla-díky

• 2 odpovědi
    • 4,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem liborch,

při akceleraci z nízkých otáček cítím vibrace od motoru, možná je to u SDI normální jev, nevím rok 2001, najeto 90tis., ohřátý motor kdo z Vás má doma SDI ??????????

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem gosh,

mam v planu nahradit ve Fabii 1,4Tdi vzuchový filtr sporotvním. Vložka do originálního sání. Není pak problém např. s váhou vzduchu ? Máte nekdo zkušenosti (hlavně dlouhodobé) se sportovní vložkou ve Fabii TDI? zlepšení výkonu? spotřeba? spolehlivost motoru atd.

• 22 odpovědí
    • 18,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Seiger86,

Ahoj všem, tak jsem taky načipoval, mám to z 55 na 70kW krouťák 234Nm, nekouří a jede perfektně, jezdil jsem i s fabii 1.9TDi a teď bych řekl, že ta moje jede srovnatelně. Jsem moc spokojenej, kdyby někdo chtěl bližší info na firmu, ať napíše, nechci tu dělat reklamu, aby mě někdo nenadával.

• 22 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Mydlo52,

Nazdar bazar...nestalo se nekomu, ze pri vymene oleje nebo sundani krytu pod motorem mel olejovou skvrnu s nachytanym bordelem na tom spodnim krytu motoru? Mam firemni 1.4TDi a svou 1.9TDi FRS a stejny problem...Je to z hrube hadice co je nejnize..jeste jsem nepatral od ceho to muze byt, ale ve ctvrtek jdu do servisu a uvidim, ale pokud ma nekdo nejake zkusenosti, tak sem s nima at me neojebou....

• 5 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem cluck,

Ahoj má někdo zkušenost s touhle věcičkou(blow of valve, nebo pop of ventil)??? dá se namontovat i do dieselových motorů? je to vůbec k něčemu dobré nebo jen vyhozené peníze???

• 3 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem DATAR,

Potřeboval bych poradit. Když chcípnu motor u Fabie 1.9 TDi, tak se poměrne dost zachvěje. Když jsem byl v servisu škoda, tak mě řekli, že je to u TDI normální. Jenže 3 roky se motor co mám fabku se motor při vypnutí ani nehnul. Jediné co mě napadlo silentblok a když se na něj v servisu podívali, tak by ho neměnili, že je v pořádku. Nemáte s tímto někdo zkušenost. Petr

• 4 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.