Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autohifi, Navigace

1. Zahájeno uživatelem Martin F.,

V Superb Combi (r.v.2010) mám nově bluetooth handsfree (3C8035730D). V návodu k obsluze (viz příloha) jsem našel na straně 144 informace k hlasovému ovládání HF pomocí tlačítek na volantu. Tlačítko označené 1 na obrázku na straně 142 aktivuje na Maxidotu jakousi ikonku telefonu, ale nic dalšího se nedělo a tak netuším, o čem informuje. Na youtube jsem našel ukázky, jak to má fungovat. Na volantu ale měli ještě další tlačítko - mluví se o něm i v této diskuzi http://forum.skodahome.cz/topic/126827-hlasove-ovladani-telefonu-ovladani-na-volantu-chybi-octavia-iii/?hl=hlasem#entry1854765. Na mém volantu není. Pokud by na to mělo vliv rádio, mám Amundsen (RNS 310). …

• 2 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Horvyyy,

Dobrý den, tak jsem se taky přidal mezi majitele Super béčka. :-) Bohužel jsem po koupi přišel hnedka na několik problémů, jeden znich je ten že nefungujou cd v Boleru. Repektive v rádiu to hlásí 5 vložených CD ale ani jedno nelze přehrát ani vyndat. "Štrachá" vtom a poté to napíše: "chyba cd prosím zkontrolujte disk". Zkoušel jsem ruzné kombinace všeho a prostě CD nefungujou. Je mi jasné že ho musím rozebrat a mrknout dovnitř jestli se tam nějak nesekli nebo co se děje. :-) Jde mi oto že nevím jak ho vyndat, respektive jak sundat ty plasty kolem rádia, na youtube jsou pouze návody na octávie na superba bohužel jenom jak sundat rádio swing. Nevíte prosím jak …

• 3 odpovědi
    • 5,6tis zobrazení
  3. Ahoj kluci, mam na vas dotaz, nedari se mi zparovat mou Nokii Lumia 1520 z BT v aute, mam Supa II, Columbus. Auto nic nevidi, nicmene telefon ano a telefon chce po me pin pri zacatku parovani s HF, zkousel jsem pin telefonu (proste sim pin) ale to nevzal, v navodu na Columba jsem nenasel zadny standardni pin z vyroby co se ma zadat pri parovani noveho pristroje. Predchozi majitel normalne tel. pres BT pouzival, takze funkcni to bude (mel iphone) Dekuju za rady...

• 5 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem gego10,

Ahojte, mám Columbus verziu FW neviem (pri podržaní SETUP mi vypíše iba AM FM) auto 2009, žiadny FW som neaktualizoval, iba mapy na V10 East. Po pripojení telefónu Blackberry Q10 mi zobrazí operátora a stav siete. Pri aktualizácii kontaktov mi pripojenie spadne a začne sa znovu pripájať, ale už sa nepripojí až pokiaľ nevypnem a znovu nezapnem buď rádio alebo BT na telefóne. Keď vyťukám cez Columbus číslo, hovor po chvíli padne a zasa sa pokúša pripájať. Neviete kde môže byť problém_ Ďakujem

• 10 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Cox,

Ahoj chci se jen zeptat zde nekdo neresil podobnej problem: Problem se projevil po instalaci taz. zarizeni (origo Shade) pri instalaci odpojili baterku a tim to asi zacalo. Po zapnuti klucku a zapnuti Columba funguje jen radio. Mapy+navi nefunguju a pozaduje vlozit dvd Media- naskoci hlaska ze system se aktivuje. A system se aktivuje klidne hodinu A nic samozrejme A tohle mu vydrzi i treba 8 restartu a pak se vzmatori a zacne fungovat normalne. Chvilku (treba 2 zapnuti klicem) Verze sw je 3820.Verze 4020 hlasi error Verze map 8009 (V10 Vychod. evropa) Za nápady předem děkuju

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem dev,

Hello everybody, I tried upgrading the maps on my RNS 510 with FW 6270, from V10 to V11. I tried doing it by copying from SD Card to HDD, using the method described by 8129_map_hdd.zip found largely on the web (which apparently isn't for my C14 hardware edition). Long story short, the navigation is in a loop. It looks like it's upgrading, but it is stuck at "[...] starting SWL", but never starts. I think that if someone might adapt the file found in this post: http://forum.skodahome.cz/topic/127009-odblokov%C3%A1n%C3%AD-obrazu-za-j%C3%ADzdy-columbus/page-3#entry1941291, which apparently has the version file for C14, with the 8129_map_hdd.zip I might unbrick it. …

• 0 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem yuriss,

cao, mam problem s navigaci u columbuse, predtim jsem mel amundzen a tam mi fungovala navi a radio na maxidotu. po vymene za columbus, nejde. neco jsem tu nasel ale kod nefunguje. ja sem vycetl kod ktery tam ted je 37-navigace 00000400000000000000 jinak telefon facha na volantu, jen tam chybi navi a radio Dekuji

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem RadomirD,

Ma smysl koupit columbus? Zajimalo by me jak hlasi vyjezd s kruhoveho objezdu, dalnicni sjezdy, jak jsou podrobne mapy? (Mam ted navigon na ipadu) jak casto jsou aktualizace atd

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem jaro Superb2,

Prosim pomoc, nejde mi radejo, bliká ale nemůže se zapnout.

• 7 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Mathevv,

ahoj vie mi pls niekto poradit, aky ramcek, resp. montazny kit potrebujem pre instalaciu 2DIN Kenwood radia? konkretne tento model - http://www.audiocom.cz/znacky/kenwood/autoradio-kenwood-ddx-5025bt-4948cz patram po tom uz niekolko dni a nikde neviem najst definitivnu odpoved.. vzdy su tie informacie v popise take, ze si niesom na 100% isty, ci je to ono alebo nie.. cize najlepsie by bolo, keby mi vedel poradit niekto, kto uz montoval 2DIN radio do Superba a vie presne co treba pouzit.. mam Superb combi FL 07/2014 a osadene Bolero.. diik za kazdu odpoved a pomoc! btw. ak by niekto riesil podobny problem, tak co sa tyka kablov / adapterov, malo …

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem iddqd,

Pokoušel jsem se hledat jestli tohle už někdo neřešil, ale nenašel jsem. Kdyžtak prosím o smazání pokud duplikuju téma. Vím, že u Superba I se na maxidotu zobrazoval název stanice rádia, u Superba II tuhle možnost nevidím ani v manuálu. Jde to nějak nastavit, nebo to nejde záměrně? Předem díky za odpověď. Sup II 01/2011, maxidot, rádio Bolero

• 5 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem cempa,

Zdar lidi stal jsem se novým majitelem supíka a jakožto technicky založený člověk řeším zastaralou navigaci amundsen. Jelikož jsem strávil několik dní hledáním aktualizace map a k ničemu se nedopátral napadla mě myšlenka jestli by OS navigace nešel přehrát na ANDROID do kterého je spousta aplikací free! Včetně navigace NAVIGON, podle mě apsolutně nejlepší navigace na trhu.

• 5 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem bRi,

Dobrý den, prosím o radu jak spárovat Samsung Galaxy III (Android ICS 4.1.1) s rádiem AMUNDSEN (Superb II, 2010) a jednotkou 5N0 035 730 C (jednotka se nachází pod plastovým krytem pod sedadlem spolujezdce). Pro další potenciální tápající popíšu můj postup (pokusy a omyly) a věřím, že se zde postupně od přispívajících dočtou podstatné informace k problematice a vyřešeni i jejich problému. V prvé řadě jsem při párování postupoval dle návodu (Škoda), tzn. zapnul BT na telefonu, zapnul klíčky zapalování a na palubním počítači dal vyhledat nové zařízení. Bohužel mi jednotka nic nenašla, jen zahlásila "Žádné zařízení..". Zkoušel jsem to opakovaně, ale bez úspěchu. Zkouše…

14. Zahájeno uživatelem Ice-man,

Zdravím, nemáte někdo náhodou zbytečnej TV tuner a CD měnič do S2 Combi? Nebo nevíte, kde by se dal sehnat za rozum??Dle výroby jsem ho tam měl mít, ale dřívější majitel si ho z mě neznámých důvodů vyškubl... takže tam mám díru jak do pr... :-( Supa mám od 9/2013 a zatím bez šance to sehnat... Díky

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem yuriss,

v cem no jak vypalujete video.. ja to delam v convertx to dvd5 a mam problem s, kdyz zasunu dvd a hraje samo,, bez zasahu (posunuti preskoceni) do skladeb,tak je vse ok hraje postupne. jakmile prepnu pisnicku tak dalsi na rade je automaticky ta prvni vypalena. cili zase jede dvd od prvniho klipu. nevi nekdo jak nastavit. vypaluji dvd bez menu a uz jsem to zkusil snad vselijak.. nebo nejaky lepsi program? Diky

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Garnett23,

Ahoj chlapi, potřeboval bych poradit s následujícím. Dole přikládám jednotku u spolujezdce a typ rádia které mám v autě. Bohužel zkoušel jsem spárovat s telefonem Nokia Lumia 720 co mám a píše mi to zařízení není kompatibilní, co je prosím potřeba případně udělat či dokoupit? Rádio bez NAVI BOLERO. Omlouvám se, jestli je nějaké univerzální téma pro tyto problémy, ale nic jsem nenašel, pouze pro jednotlivé typy telefonů. Díky za pomoc

17. Zahájeno uživatelem yuriss,

Cim convertovat mp4 nebo avi, aby to prehraval columbus. uz to zkousim tyden. nemuzu na nic prijit. dekuji

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem lukez,

Čaute, neví někdo jestli se dá sehnat rámeček kolem rádia, když dám do Supa bolero z OII?

• 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem cihlar,

zakoupena tato navigace http://www.motoprislusenstvi.cz/?76,autoradio-pro-skoda-octavia-ii-superb-ii-fabia-ii-roomster-7501 Rádio šustí ale nehraje, protože je tady jinej konektor na anténu (dvojitá FAKRA samice) , navigace funguje, nezobrazují se senzory a nejde ovládání z volantu. Poradí nějakej machr co s tím, nebo jak to zapojit ???? Děkuji Superb II 2009

• 3 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Lapiduch_CZ,

Vím, že jsme u škodovky, ale to by mohlo být jedno. Dodělávaná navigace do Transportera modelových rok 2013. Auto bylo z výroby jen s přípravou pro rádio. A nefunguje tohle: - scanováni (hledání) stanic - pod seznamem stanic je jen jedna a to ta co právě hraje - nezobrazuje traffic, vždy 0 zpráv Díky.

21. Zahájeno uživatelem GEORGII,

Ahoj superbáci. Mám dotaz, provozujete někdo navigaci Columbus a vyhřívané čelní sklo? Na ofiko stránkách Škodovky uvádějí že Columbuse není možno namontovat pokud je ve vozidle vyhřívané čelní sklo. Měl jsem za to že GPS anténa je na střeše. Mám totiž vyhřívané čelní sklo a chtěl bych nějakou vestavnou navigaci a tahle informace mne zaskočila. Přitom přenosná navigace funguje a mám ji na přístrojové desce.

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem hudra,

Ahoj, pořídil jsem si jiné rádio do auta poté co mi byl 2x ukraden Columbus. Jsem s tím velice spokojen, ale bohužel nějaké detaily ještě nemám dolazené: parkovací čidla mi jdou jen akusticky, mám tam zadní kameru, která se spouští při zařazení zpátečky. Čidla (přední, zadní) se spouští stejně nebo po stlačení tlačítka vedle řadící páky. Tady bych chtěl aby se mi na displeji zobrazovaly i vzdálenosti čidel zadní parkovací kamera je místo jednoho osvětlení SPZ, s kamerou je tam led osvětlení spz a v autě mi to pořád hlásí špatnou žárovku na spz. Jde to nějak pořešit? Tlačítka na volantu fungují tak na půl: jde hlavně ovládání hlasitosti (to používám nejčastěji), nejd…

• 11 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Mystif_30,

Ahoj, tak si už dva týdny jezdím v Supu, který má Columbuse a SS. Nevím jestli je chyba někde na mém přijímači, ale přijde mi, že to hraje hrozně potichu. Když mám hlasitost na maximum tak to sice hlasité je, ale třeba u Pašíka jsem se nikdy s volume nedostal na maximum protože by mě asi praskla hlava. Nevíte jestli se dá někde trošku poladit zvuk a případně přikrmit ? Díky

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Mystif_30,

Tak jeste jeden problem. Dnes jsem chtel naladovat CD Changer ale bohuzel tam CD nejdou nastrkat. Nevite kde je zadrhel. Dam LOAD ale cd to nevezme a vsunout tam nejde. Jako by byl plnej ale kdyz se mrknu na Columbusu tak to ukazuje zadne CD. Netusite?

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Martin F.,

Plánuji zakoupení staršího (rv 2010) Superb combi společně s navigací. Ve většině nabízených aut je navigace Amundsen, v dalších Columbus. Výhody dražšího modelu jsou mi dostatečně známé, ale potřeboval bych poradit od nějaké uživatele navigace Amundsen, jak je to s možností sehnat aktualizaci firmware (pokud byla vůbec nějaká od roku 2010 vydána), aktualizace map, BZ, apod. Jak moc je "obtěžující" přehazovat CD s mapami při cestě mezi státy, jak se taková cesta (např. do Itálie) plánuje.

• 5 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.