Motor 2.5 TDI
136 témat v tomto fóru
-
Zdar chalani... Chcem sa spýtať , či čisťíťe EGR ventil, Našiel som vela debát či už tu alebo inde. Nikto ho zaslepí , niekto čistí, nekto hovorí, že do toho nesahat. a ked čistiť tak po kolko km?a čím?Mam momentalne 250 000km a myslim, že ked automat radi docela dost nízko či nebude aj zas.atý.(lebo úvaha je že čim jazdí auto na nižšie otáčky tým sa viacej zanáša) Neviem... čítal som že pri čistení je dobré vymenit aj nejake tesnenie / O krúžok..?! Dík
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravim chalani. Potreboval by som pomoc. týka sa to reakcie plynu. Hlavne keď idem na volnobeh do rýchlosti cca 50km/h a rychlejšie tuknem noho po plynovom pedale trva to viac ako sekundu než auto zareaguje. neviem či je to vela vzhladom na vek a počet km auta (250000). A tak isto ked prudko pribrzdim(napr ked mi niekto vbehne do cesty ) a nasledne chcem rychlo pridat z autom to dost škubne... neviem či je na vine automat. prevdovka alebo niečo ine.. Ďakujem
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
zdravim mama dotaz cistil jsem interkoler trubky a skrtici klapku ....no a ted proste nereaguje je porad otevrena a auto zacne zabirat az od tri tis otacek cca kde je chyba?
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Chlapci potřebuji akutne poradit, dnes se mi ráno rosvitilo ESP a motor dělal strasne zvuky, vůbec to nejelo, automat desne skubal a nechtěl řadit. A u výfuku strašný smrad . Odešel jenom řídící vstrik, nebo to muže byt i něco jinyho? Já už jsem s toho motoru na prášky. Auto mam 2.5 TDI V6 114Kw rok výroby je 2003. A je to automat.
-
- 7 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Chalani poradte mi,... Nedawno som menil hydrostely, koniky a wacky,... No raz za cas mi rano ked auto stoji cez noc zaklape na 2 sekunky a potom je klud,... Wrcka si potom w pohode,... Moj nazor je, ze niektora z tych hyrostel je zadrata,... Uz ked som ich kupil boli ponorene w oleji a ja som ich nechal w nom este dalsich 24 hodin,... Ako spoznam ktora je chybna? Mam Vž 2,5 TDI 114 kW 2003 rok,... Poradte mi s tym,... Uz si neweim dat rady,.... DAKUJEM
-
- 15 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Chcalani chcem sa spýtať po akom intervale sa mení tento filter?! Poprípade ak sa (predpokladam) doteraz nemenil mam 250000km najazdene čo to može poškodiť Ďakujem
-
-
- 8 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám menší dotaz. Už nějaký měsíc mám problém s mojím Superbem 2.5 TDI 120 kW, 178000 km, 2004. Normálně s ním jedu a najednou začne ten motor ,,vibrovat´´. Je to cítit v sedačce, volantu, řadičce a když sešlápnu spojkový pedál a trošičku ho vytočím, tak ten pedál jako by vibruje. Motor nehulí, myslím si, že má i stejný výkon. Jo a pokud s ním jedu a trošku ho sešlápnu, tak je slyšet takovej ,,hluchej´´ zvuk. Je to blbě vysvětlený, ale líp to nepopíšu. :-) Někdo mi poradil, že Superbéčka odcházejí na vačky a vahadla a že to bude určitě ono. Vahadla a komplet vačka je v pohodě. Vstřiky jsou dělané nově. Problém je, že to není pravidelné. Někdy prostě sednu do aut…
-
- 15 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím mam takový problém na motoru 2.5 TDI V6 114Kw automat. Cca před 4tis. Kilometry mi začalo něco hučet na přední nápravě. Mam podezření na ložisko, ale nevím který. Na kole to nebude (nemá vliv má zatáčení či zatíženi) projeví se to pouze při tahu. Při minimálním povolením plynu zvuk přestane a nejvíce se projevuje při 50km/h a pak při 100 km/h. Přes stovku už nic slyšet není. Nevím po čem mam jít. Kdyby někdo poradil, byl bych vděčný . Zvuk se za ty kilometry nijak nezmění.
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim...toto je můj první příspěvek v životě.. Takže..mám MEGAproblém..a to se spotřebou u mýho Superba, která je 16l až 22l při svižnější jízdě (a to ne ještě naplno).....???? Co stim mam delat..??? Je tedy pravda, že kámoš s EXTRA hodně lehkou nohou ji dokáže snížit na 12l, ale i to je dle Vasich prispevku uz velmi mnoho.. Vubec to nechapu..jezdíme stim takto uz cca pul roku (a nesmejte se mi) a neustale od vsech posloucham jak na to urcite ranec slapu a ze tam mam asi nejaky problem..Ale uz mi nikdo nedokazal s jistotou rici jaky.. Predem Vam vsem diky za jakoukoliv pomoc, s pozdravem, Tomas, Pha, 25let P.S. Mam jeste druhy problem, a to asi s jednotkou ABS (ES…
-
-
- 49 odpovědí
- 34,6tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci koupil jsem Superba za dost priznivou cenu, ale byla tam delana prestavba z automatu na manual 6q. Kdyz jsem ho kupova rika byvalej majitel, ze je treba jeste vymeni vstrikovaci cerpadlo, ze pro automat a manual je jine. Auto jede max do 2300-2500 otacek a to jen kdyz je odpojeny konektor (viz foto) a auto na volnobeh houpe. Kdyz konektor pripojim auto jde sice do 3000 otacek, ale kouri. Chci se zeptat jestli to opravdu cerpadlem ci necim jinym. Dam vypis chyb z Vagu pri vypojenem a zapojenem konektoru vsem moc dekuji za rady. Zapojeny : VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 3U0 907 401 Komponent a/nebo - verze: G000SG D01…
-
-
- 16 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim. Mám problém z motorom v mojom aute jeto 2.5V6 120KW 2005r.v. Ked motor naštartujem za studena zaklepe potom už ide pekne, vačky trochu počut asi ako u vetšiny tíchto motorov problém je ked sa motor trocha ohreje zhruba od 45* začne divne cukat vynechavat a ako by sa začal hádat chod mmotora je taky nepravidelny ked pridam na volnobehu gtak o.k. ale na volnobehu to toto robi ale ako píšem len za ohriateho stavu za studena nič. Mal som to v servise a kontrole rozvodov nastavovali rozvody ževraj ale nepomohlo. :-( .. čo stím može byt v servies mi povedali že to možu robyt vačky, hydrostely alebo ventile. ale mam pocit že by radi na mne len zarobili preto sa pytam t…
-
-
- 34 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcem sa spýtať, či nemáte skúsenosti s výmenou prednej tesniacej príruby pri remenici klukovej hriadele? Ako dlho trvá výmena, načo si dať pozor, prípadne návod? Ďakujem za info. Marek
-
- 8 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, měl bych takový menší dotaz. Včera při jízdě z práce jsem musel zastavit z 90km/h rovnou na nulu. V autě divně cuklo, a od tý doby se celý jenom klepe jak traktor. Auto se klepe jak na neutrál tak na D při jízdě, akorát při přídávání plynu se rozvibruje ještě více a v motoru začne něco bouchat. Tak se chci pouze optat zda s tímto máte nějaké zkušenosti. Moc díky
-
- 7 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravim kluci, Kamarad ma supa normalne prijel domu a druhy den uz nenastartoval. Na diagnostive je vse bez zavady. Obcas auto nastartovalo, ale kdyz se slaplo na plyn tak chciplo. Ted uz nastartuje pouze pres eter do sani a strasne kouri po chvilce chcipne. Nevite co by tomhlo byt ? Diky
-
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
jaká by jste doporučili aditiva na čištění vstřikovačů? mam motor 2,5 tdi. Máte někdo osobní zkušenosti?
-
-
- 12 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Ahoj. mám škoda superb 2,5 TDi 114 Kw Tiptronik auto ztratilo výkon a diag.hlásí Tlak v sacím potrubí - podkročena - sporadicky na volnoběh chyba neskočí a jde za plynem pěkně,ale při jízdě vůbec netáhne a chyba naskočí.. vyměnil jsem..podtlakové hadičky,měniče tlaku,zpětný ventil,repase turba,naftové čerpadlo bylo na stolici,čidlo na intercoleru s přetěsněním intercoleru, egr.ventil,měl jsem dole víka a byl vypadnutý jeden hydroštel,palivová soustva je nová a vyšištěna.. a dál si už s tím nevím rady.. všem děkuji za poznatky a komentáře.
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, již několik let jsem majitelem vozidla Superb 2.5 tdi v6 120 kw, rv. 2006, najeto mám 182 xxxkm. Před několika dny se rozsvítila kontrolka Emise do Dílny, kdy diagnostika ukázala škrtící klapka bez signálu. Jde mi o to, že po této závadě se z motoru ozývá jakési tikání které tam předtím nebylo, sání na kterém je klapka je i po jízdě studené, je cítit vibrace motoru, poslechově to jde spíš ze strany od spolujezdce ale těžko říct. Jiné problémy jsem neměl, rozvody dělané ve 160 000 komplet ze vším. Motor jde i více hrubě.... může se ozývat vstřik když je ta klapka v háji? Jinak kod motoru BDG. V zátahu nic slyšet není.
-
-
- 6 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Zdar hoši, prosím Vás jel jsem z po dálnici cca 160 km/h a najednou jak když mi někdo vypne klíček....(motor 2.5 tdi 114kw) dojel jsem na neutral na krajnici a zkusil nastartovat a nic....motor točí ale nechytne, nevydává žádné zvuky a ani za jízdy to nedělalo žádné zvuky, prostě to chcíplo a nejde to nastartovat...nevíte co by to mohlo být??? Díky moc
-
- 17 odpovědí
- 34,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, mám dotaz co se mění nebo kontroluje při servisu ve 180 000 km, psal jsem do Škodovky ale mému dotazu prý nerozumí... Ve 164 000 km v lednu, jsem dělal komplet rozvody, filtr - motor, vzduch, pil, palivový filtr, kabinový, motor olej. Díky za odpověď.
-
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi, chtěl bych se optat, zda někdo máte zkušenosti z mým problémem=( Včera jsem si všimnul že výfuk má hrozný odfuk.. když stojím třeba na místě, sešlápnu na neutrál cca do 3000 a jakmile dam nohu z plynu tak to hrozne odfoukne a přímo z výfuku.. pro přiřovnání jak kdyby byl v zadním dílu výfuku blow off.. je to 2,5 tdi 114kw + chip. Jinak vše série, výfuk nikde není děravý, vše ok... žádné chyby nehlásí nic... Děkuji všem za rady.. Děkuji.
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi zajimalo by mne jestli máte někdo zkušenosti s tím jak ukazuje spotřebu počitač u superba I. 2.5 tdi 114kw? Když jezdím po mestě ukazuje mi to šilené spotřeby okamžitou okolo 20litru a prumernou treba 13-14litru. Mimo mesto je to lepsi. Jezdim docela slusne takzvane na spotrebu. Abych se dostal k problemu ... Prijde mi ze to pocitač jen ukazuje tankuji tak narmalně a nafta z nadrze nemizi tak jako bych jezdil za 15. Je možné aby to ukazovalo vic nebo to neni mozne? Případně jde to nějak seřidit?
-
-
- 11 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, chlapi mám takový menší dotaz a velikou prosbu o pomoc..=( mám supa 2,5 TDI 114kw a trefil jsem si zespod palivového trubice.. auto sice je pojizdne výkon porad stejný, ale jedna je celkem dosti ohla, tk pro jistotu je chci vyměnit.. ovšem nejsou k sehnání a nechci za 5K kupovat úplného nove..=( jenže mel jsem sehnane ze 120kw a tam prý nemá ta zpětna takove to žebrování, chlazení jako u 114=( nevíte někdo o nejake třeba zborene 114 odkud by se to dalo vzít, nebo nějaka řada, jak jinak to vyresit??=( předem díky za odpovedi=) vašuz
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Supáci.Mám takovej dotaz na zvuk odfuku turba.Je to normální nebo je něco špatně?Přikládám video kde má golf stejný zvuk. Díky
-
-
- 17 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Zdravím ve spolek, obracím se na radu na zkušenější, protože si nevím sám rady. Na Superbovi, je to rok 2002, motor 2,5 TDi 114kW (manuál) mi najednou přestalo auto reagovat na plyn. Závada se projevuje tak, že na palubce začne blikat kontrolka žhavení, svítí EPS a na maxidotu se napíše "Motor do opravy". Auto funguje jen na volnoběh (na spojku se rozjede), ale plyn nereaguje. Otáčky se zvýší do nouze na nějakých 1100 ot/min. Na tempomat mi auto jede a plyn přidává. Diagnostika psala, že je chyba v čidlu plynu - plynový pedál. Zkoušel jsem pořídit nový plynový pedál a vyměnit, fungovalo půl hodiny a jak se auto asi zahřálo, tak to opět přestalo fungovat. Ale je di…
-
- 4 odpovědi
- 9,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, jsem tu nový a potřeboval bych pomoct. Jsem majitelem Superba 2.5TDi 120KW Tiptronic rok 2005 a mám takový problém, že auto při 1200-1500ot jako by vynechával motor, tak nějak poskakuje. Při volnoběhu ok a dělá to jak za jízdy tak i při neutrálu...když přidám plyn. A jde o to, že převodovka skočí do nozového režimu Jinak když překročím jako by ty otáčky kde to poskakuje...tak nějak s lehnou nohou na plynu,tak pak je to ok, ale když tomu šlápnu, tak okamžitě skočí nouzák. Auto jsem dal na diagnostiku a motor bez chyby, jen v převodovce to napíše snímač otáček G182(sporadická) Tyto kroky jsem udělal: Vyměna oleje v převodovce,nové vstřiky,nový palivový filtr. Může…
-
-
- 50 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-