Motor 1.6
145 témat v tomto fóru
-
Zdravím mám takový problém když jedu autem tak mi při řazení z ničeho nic zdechne auto i v 80 kilometrové rychlosti.Nejprve mi padal volnoběh tak jsem nechal opravit škrtící klapku.Teď mi volnoběh krásně drží ale ničeho nic mi po pár kilometrech umře auto už si navím rady co by to mohlo být.Prosím o radu?
-
- 12 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, prosím o pomoc s vyřešením problému: Z expanzní nádobky se ztrácí voda, část uniká a vypařuje se kolem hadice k nádobě a kolem víčka. Teplota se vytáhne na cca 100stup. po 10 km. Hadice od chladiče do motoru je vřelá a hadice od termostatu ke chladiči úplně studená (termostat nový) Topení momentálně topí, ale i to někdy vynechá. Pumpa zatím funguje. Motor: 1,6, LPG r.v. 1996
-
- 2 odpovědi
- 8,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čau chlapy mam problém s 1.6 s autem se nedá skoro ani jet strašně škube na volnoběh otacky litaj 850-2000 a když se motor ohreje 70-80 tak nejde nastartovat nebo teda naskoci ale hned chcipne klapka furt bzuci otocim klíčekem tak v ni zacvaka a pak bzuci třeba hodinu když sem se díval na vag je klapak otevřena na 18-21% a má byt jen 7% zkusel sem ji několikrát nastavit a je to furt stejný děkuji za každou radu
-
- 5 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím mám problém s nastartováním 1,6, když je motor studený. udělali jsme výměnu klapky, ale bez výsledku. Při prudčím zrychlení se motor dusí a cuká. poraďte prosím, díky
-
-
- 20 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Dnes jsem se byl objednat do servisu ohledně problému s dušením motoru.Většinou se problém projevuje,když je motor zahřátý tak na 50%(za studena ne).Při snaze přidat plyn se motor dusí,cuká,někdy při vyřazení chcípne.Po cca 300-500 metrech auto vystřelí a pak už je vše OK a problém se za zbytek jízdy neopakuje. Ono těch příčin může být,jak mi bylo v servisu sděleno,několik (lambda,palivové čerp.,čidlo atd.) a nakonec vyměním vše možné,aniž se závada vyřeší! PS:Škrtící klapka je vyčištěná,lambda 3 roky stará,rozvody měněny před rokem.
-
- 8 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Rano ked nastartujem a v noci mrzlo mam nestale otacky kolisu. Ked riadim a uberem plyn motor reaguje az po dvoch sekundach ubere otacky. Po nejakom case jazdenia asi 2dni sa chyba sama odstrani a diagnostika ukaze vsetko bez chyby. Spotreba je 12litrov v meste otacky kolisu ked je problem. Diagnostika pri volnobehu lambda s. Ukazuje hodnoty 0.5 a kolise to pri tejto hodnote. Je to ok? Tie hodnoty na lambda s. Motor 1.6 fel.
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobry den mam dotaz jaky jsou idealni otacky u felicia 1,6 ? Dekuji
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj Mám feldu 1,6 na LPG s klimatizací r.v. 1998. Když leze teplota nahoru a má se spustit ventilátor, tak nic, ale když pustim klimatizaci, tak se ventilátor spustí, ale jen na chvílya vypne se ještě dřív, než se srazí teplota. Jinak je měněnej termostat i to teplotní čidlo od teploměru na palubce, jak je u hlavy. Nevíte čím by to mohlo být? Popřípadě jestli tam neni ještě nějaké teplotní čidlo, který bych skusil vyměnit. Díky
-
- 60 odpovědí
- 19,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych poprosit o pomoc . Pár dní zpět jsem měl autonehodu, když jsem nedobrzdil a čelně narazil do přede mnou jedoucího auta, po této nehodě jsem dojel domů na laně ... Felicia utrpěla mírná zranění karoserie - natlučenou přední masku a blatník s spz, ale už nebyla schopna nastartovat . Při srážce se mi i poškodilo plastové koleno od chladiče a chladič z většiny vytekl - vystříkal ven . Když jsem dojel domů, tak jsem zjistil, že mi vyletěla polovina pojistek jako čerpadlo, světla, vstřiky atp a k tomu i pojistka elektroinstalace motoru . Všechny jsem vyměnil, když otočím klíčkem do první polohy, tak pojistka elektr. motoru vždy vyletí a je po ní ... …
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, našel jsem sice dost podobné téma na tomto fóru, ale potřeboval bych asi více rad jak postupovat od začátku. Nejsem úplný analfabet, ale ani vyloženě mechanik Felicia 1.6 GLX - začne topit jen když je motor vytočený nad 2000 ot. Teploměr ukazuje normální teplotu motoru. Prosím o rady pro lajky jak se dostat k odstranění této závady. Děkuji!
-
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim mal som takyto problem,voda sa my po vypnuti motora vracala do nadrzky a vitekala plus to bolo cele zavzdusnene takze som vymenil vodnu pumpu a chladic a aj termostat prestalo to chladenie je uz v poriadku vodna pumpa bola bez vrtuliek uplne scuchana ,lenze pri vymene vodnej pumpy som asi pohol z rozvodmy ale nastavil som ich do risiek tak ako to ma bit ale aj tak auto pri vyssich otackach trha ide ,vynecha ide vynecha pravidelne,len pri vyssich otackach a ma slabsi vykon sviecky su cierne dymy a viteka voda,co to moze byt ako keby to islo na tri valce potom normalne zaz atd...rozvody som nastavoval uz asi 5 krat a stale to roby v com moze bit problem ako opravi…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, řeším problém se svou felicíí 1,6 mpi combi rv. 98 (facelift), při jízdě zkrátka z ničeho nic zdechne motor...žádné cukání...není to ani při přeřazování, ani při jízdě na neutrál, prostě při obvyklé jízdě se zařazenou rychlostí se motor vypne, rozsvítí se kontrolky. Nastartovat jde hned, ale ujede jen kousek a problém se opakuje. Když k autu například po jednom dni přijdu, dojedu někam bez problémů, ale při návratu (nebo dalších jízdách ve stejném dni) se začne problém opakovat, druhý den když si to odpočine...nějakou dobu bez problémů, a pak zase. Hledal jsem v příspěvcích ale skoro nikde nikdo nenapíše, jestli byl problém podle nějakých rad vyřešen. V poslední do…
-
- 7 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Mám problém , auto při jízdě začne z ničeho nic škubat a pak úplně zhasne motor . Někdy jde nastartovat okamžitě jindy stačí třeba zahýbat kabely od rozdělovače. Už jsem s tím byl v několika servisech kde každý říkal něco jiného a tak jsme vyměnili benzinový filtr, tepelnou pojistku, kabely od rozdělovače ale nic nepomohlo. Jeden chtěl vyměnit benzinové čerpadlo druhý říkal že tim to nebude .
-
- 13 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim , chel by som vediet ci sa da vymenit motor vo felicii 1.6mpi ročnik 98 za motor z octavie , seatu golfa 3 rocniku 98 ...ci je tam nejaky rozdiel napr v riadiacej jednotke alebo prevodovka?? za odpoved dakujem
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, jak tocite motor 1.6? Ten muj si libuje mezi 2-3tis, nad 3 to zacina kricet a nad 4 to uz radeji nezkousim. Na druhou stranu nekdy tam spadnou otacky pod 2tis. Mate nekdo zkusenost jak tocit, abych motoru prilis neublizil? V soucasne dobe najeto 93tis km, prum.spotreba dle pocitace 6,8L.
-
- 30 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravým máme problém v rodinnom aute .. je to Škoda Felicia 1.6 55kw .. bolo už všetko vymenené .. rozdelovač , škrtiaca klapka , riadiaca jednotka , sviečky .. bolo to na PC .. všetko bolo ponastavované .. vymenili sme aj čidlo teploty vody .. váhu vzduchu .. proste všetko .. tlak v palive ukazoval 4bary .. takže v pohodke .. palivový filter vymenený .. tak isto aj ostatné náplne .. je tu problém že na studený motor ho začne dusiť .. až skape .. proste naštartujem ... a za 5-10sek. zdochne .. neviete dať radu ? alebo skúsenosť ? dík
-
- 3 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam prasklý výfuk za katalyzátorem viz. video nechce se mi tam dávat takové to lepidlo co se pak ještě překryje zkruží co se na tom utáhne protože je to přímo na starém svárau takže se mi to zda jako blbost. takže existuje něaká lepící páska která to utěsní? Nebo jakou teplotu lepící páska musí snést? 80°C? 120°C? 150°C? (potřebuji to tak na 1-2 měsíce pak plánuji nové auto.) Video: http://www.youtube.com/watch?v=3BGaILkG_Y4&feature=youtu.be
-
- 7 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den,na motoru u výfukového ventilu 2.válce odešel jeden hydroštel tak,že je úplně prodřený a kvůli tomu odešla i vačka.Chci se zeptat,jestli se musí koupit i ty podkovy,co drží vačku.Motor 1.6 benzin 55kw.Měl jsem je vyndané,a jsou tam malé drážky.Díky za rady.
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Jaký motor by se dal nahradit stávajícím 1,6? (škda felicie 1,6 /r.v 2000) Nějakým silnějším z jinších aut. Děkuji za odpovědi :-)
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj.Potrebujem poradit chcel som si doliat olej do převodovky nakolko sa mi zda že ta paka ide poslední čas dost ztuha ale ako?Viem že cez lanko tachometru lenže ked ho vyšroubujem tak tam je len pidi dírka na to lanko.Skušal som ešte vytočit akoby ten "výrostek" do ktoreho je to lanko našroubovane ale to nejak nešlo a kleštema som za to vziat nechcel aby som nezničil zase zavit tak babo rad:)
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
zdravim, mám felicii 1.6 a nejde nastartovat, protože nedává benzín, čerpadlo funguje, přes jemnej filtr benzín teče taky, ale do motoru se nedostane, potřeboval bych poradit, kde v motoru vyústí vedení z nádrže, jestli jde do toho filtru s aktivnim uhlim (zajmalo by mě, co to je), nebo jestli to jde někudy jinudy
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj! Snažím se v jednom softwaru (demo od hry Automation) namodelovat motor AEE od VW a jedním z parametrů je bohatost směsi. Chci se zeptat, jestli mi je někdo schopen říct, jaký je poměr směsi u tohoto motoru? Zatím tam mám stechiometrický poměr 14.7:1 ale chtěl bych to mít "podle reality" Respektive ještě jinak, vzhledem k tomu, že má auto katalyzátor s lambda sondou, tak to bohatost směsi mění, že? Má tedy takovýto parametr vůbec smysl uvažovat?
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, nemá někdo zkušenosti nebo nápady jestli jde do felicie místo 1,3 jednobodu nacpat motor 1,6 MPI? Je to velký problém co díly kolem výfuk katík imobilizer a ostatní věci? Díky za reakce
-
- 5 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, potřeboval bych radu.. nedávno jsem nechal měnit těsnění pod hlavou na felicii 1.6, hlava byla rovnaná. Nyní když nastartuju za studena, OK, ale po pár minutách, po zahřátí jde slyšet nějaké cvakání (klepání) v motoru. Nejsou to hydroštely? neoddělá se ten motor ? jinak měnil jsem raději olej (castrol magnetic 10w-40) Děkuji EDIT: ještě dodám, že to jde slyšet jen při zahřátém motoru a volnoběhu
-
- 11 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Po nekonečných problémech s motorem v mý felicii 1.6 (přehřívání, cvakání ) budu dávat nový motor. Strejda měl kdysi taky feldu se stejným motorem a ten motor se už 8 let válí v dílně, protože měl tenkrát špatnej zvuk (vyměnil ho před 8 lety). Když prý přidal plyn, dělalo to divné zvuky, tak sehnal jinej a tenhle odložil. Ten motor má ale hodně málo najeto tak jsem se rozhodl, že se na něj podívám a dám si ho tam. Po sundání hlavy jsem zjistil, že jeden píst není kompletní , jenže to nemohlo vzniknout provozem ( nikde nebyl poničený válec ani ventil), nýbrž tam byl namontován již při montáži od VW .. za světla udělám fotku na ukázku, protože to stojí za vidění .. celej p…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-